VIDEO / Nae Stanciu vrea să unifice Rapidul!

nae stanciu rapid
Nae Stanciu

Mai jos redăm integral emisiunea de o oră în care Nae Stanciu a discutat cu reporterul ProSport. Surprinzător, deşi a fost prezentat acum aproape două săptămâni, fostul mare fotbalist al Rapidului nu are vreun contract semnat cu echipa susţinută moral de Primăria Sectorului 1. Pe lângă video pe care îl vedeţi mai jos, am preluat şi câteva dintre cele mai interesante declaraţii ale legendei rapidiste. Nicolae Stanciu, fost căpitan al Rapidului, va prelua funcţia de director general al Academiei Rapid. Acesta a explicat la ProSport LIVE care e situaţia echipei din liga a patra. Cum poate renaşte noul Rapid, ce se întâmplă cu arena din Giuleşti, dar a atins şi subiectele Valerii Moraru, omul care a dus la falimentul Rapidului. Sau George Copos. Cel care a fost hulit de suporteri, dar sub „domnia” căruia giuleştenii au câştigat trofee şi au jucat în Europa.

Caracterizare inedită pentru Valerii Moraru

„Valerii Moraru? El a avut semnătura pe mâna, a fost ca doctorul de la medicina legală care semnează certificatul de deces. A avut o şansă istorică fiindcă şi dacă era să retrogradăm, ne făceam o echipă tânără, zburdam şi apoi promovam… E adevărat că erau datorii de la fostul patronat şi el tot zicea că-i dăm pe toţi afară. Că aducem 25 de fotbalişti, că nu falimentăm, dar aţi văzut ce s-a întâmplat”, a povestit Stanciu la ProSport LIVE.

3.000 lei salariu ca preşedinte în Liga 1

Fostul lider din teren al trupei „alb-vişinii” a fost preşedinte în Giuleşti, înlocuindu-l pe Nae Manea, dar după trei luni a plecat. „Nu regret perioada. Când am fost preşedinte nu aveam mai mult de 3.000 de lei salariu şi nu l-am luat mai mult de o lună – două. Şi, vorbim de o echipă din Liga 1. Eu nu aveam ca alţii drept de semnătură la transferuri, ca să mai poţi ‘pedala’ pe mărunţiş… Am plecat, echipa a intrat în faliment şi nu cred că Moraru poate vorbi de Rapid, dar eu, da. Sunt unii oameni care nu fac diferenţe, îi interesează doar partea financiară. Acum, la Academia Rapid nu am semnat contractul… Bani? Nu am ajuns să discutăm despre acest aspect, nu asta e pe primul plan când e vorba de Rapid. Dacă vor să mă înţeleagă suporteri… Ce să ceri la Liga a patra, cum să ceri ceva fabulos?”.

Subiectul Copos atins de Nae Stanciu

Nicolae Stanciu s-a referit şi George Copos, cel care a patronat echipa din Giuleşti în perioada 1994 – 2013. „Pe Copos, suporterii poate l-ar ironiza un pic, referindu-se la perioada cât a fost închis, dar în rest nu au ce să-i zică. Face parte din istoria recentă a Rapidului. Cine ştie, poate mai târziu se va mai implica, mai are ceva din Baza ProRapid, nişte birouri, s-a şi discutat cu el, a fost Pancu şi Niculae… Dacă vrea să mai audă cântecul ăla cu Berlusconi din Giuleşti… Când va fi gata stadionul nou poate avea loja lui. Pentru el şi familie sau prieteni, şi nu va trebui să plătească nimic având în vedere cât a făcut pentru Rapid. Poate mergem de Sărbători pe la el ca să-i cântăm…”

Ce se întâmplă cu stadionul din Giuleşti şi cum se naşte noul Rapid

Stanciu a anunţat că deocamdată situaţia e neclară. „Aş vrea un stadion nou, dar nu ştiu ce va fi… Că se reconstruieşte, că se reface o peluză… O să am speranţe atunci când o să-l văd demolat pe cel de acum. Spuneau unii că se pierde din tradiţie, dar nu e aşa. Aş vrea o arenă nou, una făcută de la zero, de 22.000 de locuri şi nu de 14.000, aşa cum e acum în proiect. În final ăsta va fi scopul, ca Academia Rapid, AFC Rapid şi Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului să se strângă într-un singur Rapid. Eu vreau să demarez aceste discuţii şi cred că odată cu finalizarea stadionului, se vor uni toate facţiunile. Noi vom avea doi ani de pribegie, nu ştiu pe unde vom juca până când se va face ceva în Giuleşti şi astfel vom pierde din identitate”, a încheiat Stanciu la ProSport LIVE.

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

1 COMENTARIU