FINAL / Academia Rapid – AFC Rapid = 500 suporteri la meci

Niculae Academia Rapid
Academia Rapid

Scorul de pe teren a fost 5-1 pentru Academia Rapid, prin dublele lui Vlada şi Pancu, dar şi golul lui Niculae. Nu e vreo surpriză. Surpriza a venit din tribune, acolo unde la o oră şi într-o zi cum nu se poate mai bune au fost numai câteva sute de rapidişti! Ăsta este adevăratul rezultat al meciului ce s-a jucat pe Giuleşti şi tristeţea reală ce stă în spatele lui. Pancu a intrat, a dat două goluri fabuloase, apoi a ieşit cu o accidentare ce pare gravă – probabil ruptură musculară. Nici măcar el nu se poate bucura de ce a realizat. La fel ca în meciul tur, când lucrurile au avut loc după aceleaşi auspicii. Doar că în tribune au părut a fi, totuşi, mai mulţi oameni…

Rapidiştii trebuie să iubească Rapid, nu să urască steaua…

Atunci meciul a fost organizat de AFC Rapid. Intrarea generală a fost de 15 lei. A fost înjurat Manoliu, făcut cu ou şi cu oţet. S-a spus că nu se vrea cotizarea în buzunarele lui. Bun, atunci acum care a mai fost problema…? Cald, frumos, sâmbătă, 17:30. Nimic în lumea asta nu ar fi împiedicat 10.000 de rapidişti să vină! Nu spunem pentru care dintre cele două, dar măcar să fie acolo. De aia spunem că, cei 14.000 cu steaua nu au venit pentru că iubesc Rapidul, ci fiindcă urăsc steaua. Fapt pentru care este clar că viitor frumos nu poate exista, nu în condiţiile astea. Ăsta este, din păcate, adevăratul rezultat al meciului. Cu şase goluri, pe care vi le vom reda mai jos într-un rezumat.

Să ne trezim!

Ele vor rămâne, în definitiv, cifre seci. Dar faptul că pe Giuleşti la un meci Academia Rapid – AFC Rapid au fost numai 500 de oameni transpune durerea în sentimente care nu se pot şterge prea uşor. Trebuie să ne trezim! Şi să nu ne îmbătăm cu meciul retur cu csa steaua. Chiar dacă ar veni 50.000 la meci. Adevărul stă în celelalte momente. Cel mai bun răspuns al tuturor rapidiştilor este să umple Giuleştiul. Meci de meci! Până atunci, că tot vorbiserăm de cifre seci, vă invităm să urmăriţi echipele care s-au duelat pe legendarul şi bătrânul stadion de lângă Podul Grant…

Cele două garnituri de start

Academia Rapid: Ignat – Voicu, Boian, Bratu, Stancu – Burlacu, Maftei, Lădaru, Goge – Niculae, Vlada

AFC Rapid: Oprea – Noel, Panait, Cristofor, Săveanu – Ioniţă, Pierre, Ene, Croitoru – Batchabi, Kana

PS: Pe parcursul partidei s-a auzit scandarea: „SUNTEM NOI, RAPID SUNTEM NOI! Este necesar sa va reamintim un vers de-al lui Adrian Paunescu, auzit si astazi la statia de amplificare prin vocea de Eurovision a artistei rapidiste Teodora Dinu: RAPID NU-I O MANA DE OAMENI!

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

Vrei si tu una? Apasa AICI

4 COMENTARII

  1. Cine să se înghesuie la un meci în familie? Parcă ar fi România – Rep. Moldova.

  2. Nu conteaza cati oameni au fost la meci. Conteaza altele. Este pentru prima data, cand dupa un meci al Rapidului nu am simtit nici bucurie, nici tristete. Doar dezamagire. Dezamagire ca Rapidul nu mai e Rapid. De fapt cred ca Rapidul a inceput sa nu prea mai existe. Asta-i dezamagirea cea mai mare.

  3. Stai liniştit, şi cei de la Academia erau înjuraţi. Nu doar când greşeau… Boian de exemplu… Dar în trecut chiar Pancu sau Nico când ratau. Ca să nu mai vorbim de atitudinea rasistă pe care au avut-o faţă de Kana, Pierre, Batchabi şi Noel, dar despre care am preferat să nu amintim… Aşa nu ne facem bine niciodată! Nu putem trăi doar din muiesteaua. Nu aşa renaşte Rapid! Noi însă ne punem speranţe că Nae Stanciu va face ordine. Sau, mă rog, atât cât depinde de el. În mod cert este cea mai puternică voce! Sau ar trebui… Omul acesta a spus mereu ceea ce gândeşte şi, în general, a avut dreptate.

  4. Cred ca au fost mai mult de 500, dar nu asta e important. Important, dar si trist este ca au venit nu ca sa sustina Academia (Rapid ?) ci sa injure si sa huiduiasca AFC (Rapid ?) – atentie, nu numai pe Manoliu (care are mari pacate, dar are meritul de a fi tinut in viata numele Rapid intr-o perioada cand marii rapidisti au stat deoparte si au aparut numai cand s-a vorbit de bani multi), ci si pe copiii Rapidului din teren (Ionita, Croitoru si ceilalti). Apropo, cei care-i hiduiati si injurati de mama pe copiii Rapidului de la AFC, ati fost anul trecut la vreun meci al AFC si v-ati bucurat de gouirile celor pe care i-ati injurat ieri cu patos ? Nu pot nici macar sa-mi imaginez ce au simtit acesti copii care au crescut cu Rapidul in suflet de mici, la injuraturile si huiduielile de intensitatea celor alocate pana acum lui Dinamo si Stelei. Eu le cer iertare acestor copii in numele Rapidistilor care au pastrat Rapidul in suflet si nu in buzunar; trebuie sa fie tari si sa treaca peste asta – Rapidul nu sta in cei 1000 de la peluza si cei asemenea lor care au fost ieri la meci (asta daca cumva Rapidul mai traieste – fiindca ieri a fost prima data cand am simtit ca Rapidul e mort si trebuie sa trec mai departe si sa pastrez doar amintirile frumoase din cei peste 50 de ani de Rapidism pe care i-am trait).
    Dupa meciul de ieri si incidentele de la meciul de handbal feminin CS Rapid – Slobozia, de care am mai scris, cand alti mari rapidisti (Frumosii nebuni bla bla bla) au sarit sa bata un grup de copii de 14 – 16 ani care faceau si ei galerie Rapidului (dar erau alta galerie si se pare ca numai unii au dreptul sa tina cu Rapidul) sunt convins din ce in ce mai mult ca ne meritam soarta si ca lupta intre diferitle grupuri de suporteri a macinat si distrus Rapidul din interior.
    De aceea, dupa meciul de ieri cred din ce in ce mai putin in ceea ce scrieti in alt articol legat de o eventuala fuziune Academia – AFC, fiindca s-a ajuns intr-un punct in care ruptura este nereparabila dupa comportamentul celor de la Academie (inclusiv jucatori, care ar fi putut amortiza valul de ura din tribune); e un razboi pe viata si pe moarte si dupa cum ne arata istoria, razboaiele fratricide au fost cele mai sangeroase si distrugatoare.
    Toate cele bune si fiecaruia dupa sufletul lui ! de la un Rapidist