OFICIAL / „Rapidul patronat de domnul Dragnea”

Dragnea
Liviu Dragnea a vorbit despre Rapid

„Rapidul fiind patronat, aşa cum aţi spus şi dumneavoastră, de domnul Dragnea… / Spiritual! Şi fizic, prin domnul Dan Tudorache!” Este schimbul de replici dintre noul manager al Academiei Rapid, Nae Stanciu şi Denise Rifai, prezentatoare emisiunii de la Realitatea TV. Un cadru total nepotrivit pentru prezentarea noii mutări a Academiei, dar asta este mai puţin important. În contextul de mai sus, Nae Stanciu face, cumva, apel la puterea politică pentru a plusa la capacitatea noului Giuleşti. 14.000 de locuri i se par puţine omului cu cele mai multe meciuri din istoria Rapidului. Noi îl contrazicem, cu argumentele expuse în trecut, dar nu asta este ideea.

Mutare excelentă de imagine prin aducerea lui Nae Stanciu

Dincolo de a fi un om cu o mentalitate şi o viziune excelente, cel puţin din punct de vedere al integrităţii, Nae Stanciu pare cu picioarele pe pământ şi ştie exact ce se întâmplă la Academia Rapid. Mutarea făcută de cei de acolo prin înlocuirea pseudomanagerului Burcă cu un om care a însemnat atât pentru Rapid este una extrem de inteligentă. Şi am expus replica de mai sus pentru că a fost una dintre puţinele pe care Stanciu le-a expus. El fiind eclipsat vocal cel mai adesea de Dan Tudorache. Dar şi de mai vechii oficiali de la Academia, Daniel Pancu şi Daniel Niculae. E drept, emisiunea nu a durat decât aproximativ jumătate de oră, aşa că e normal să nu poţi vorbi chiar în voie.

Liviu Dragnea a promis să ajute cu rezolvarea situaţiei de la ProRapid

Totuşi, din context mai extragem câteva vorbe ale primarului sectorului 1, Dan Tudorache. Cu toate că susţine sus şi tare că, deocamdată, Primăria e doar ca o agenţie de asigurări pentru Academia, vorbeşte, din nou, cu lejeritate despre un buget colosal. 17 milioane de euro! Ca şi în 2017. Atunci nu s-a putut, în 2018 cică se poate. Aşteptăm, două luni jumate au trecut. Este de văzut cum se va implica Primăria Sectorului 1 la Academia Rapid. Aşa cum aşteptăm şi reconstrucţia noului Giuleşti, care tot în 2018 ar trebui începută. Cu numai 14.000 de locuri măcar… Legat de ProRapid, Dan Tudorache a explicat cum a primit asigurări de la… Liviu Dragnea pentru ca situaţia bazei sportive să se clarifice şi pentru ca, într-un final, aceasta să poată fi folosită de clubul înfiinţat în 2017.

Dan Tudorache a acuzat AFC Rapid

Desigur, nu este absolut nicio problemă să se asocieze Academia Rapid cu Liviu Dragnea. Pentru că acesta este cunoscut drept rapidist de mic, fie că acest aspect convine sau nu oamenilor. Iar orice ajutor legal oferit de puterea politică nu poate fi decât binevenit. Totuşi în timp ce aşteptăm să se clarifice şi această problemă a ProRapid, ne mai amuzăm de câteva declaraţii ale domnului primar. În primul rând că alţi rapidişti – adică AFC Rapid – tot bagă băţul prin gard şi că acesta curând se va rupe. Numai că, depinde cum şi unde se rupe… Pentru că, până acum, AFC Rapid are istoria şi Justiţia de partea sa. Apoi, Dan Tudorache a discutat şi despre cum Academia va rezolva sigur problemele juridice care îi interzic promovarea şi, mult mai important, să folosească numele Rapid Bucureşti.

Unde sunt răspunsurile promise, Nico?

Fără a oferi însă vreo explicaţie logică, vreun argument solid. Daniel Nicuale promisese nişte răspunsuri până la finalul săptămânii trecute. De aceea am şi aşteptat efectuarea acestei analize pe emisiunea pe care vă invităm să o vedeţi sau revedeţi, pentru că este mai jos. Răspunsurile nu au venit. Nimic mai departe de „o să facem”, „o să fie”, „o să vedeţi”. Din păcate, astea nu sunt răspunsuri. Pentru că de astfel de răspunsuri rapidiştii au parte de mulţi ani. Lucrurile concrete nu se întâmplă, deocamdată, decât pe teren. În rest, rateu după rateu. Iar cuvântul poate fi unul solid doar în anumite circumstanţe. Nu când spui, cum a făcut-o domnul Dan Tudorache, că Pancu şi Nico s-au rugat de Burcă să rămână. Când chiar şi el ştie că adevărul este cu totul şi cu totul altul…

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required