Rapid – Carmen, duelurile de pe vremea războiului

Rapid
Rapid - Carmen, pe Giuleştiul fără peluză...

Înaintea întâlnirilor din 2017 dintre AFC Rapid şi Carmen am amintit de celebrul succes cu 5-0 pe care Rapidul l-a câştigat cu 5-0. Fusese în 1947, ultimul înainte ca echipa baronului Mociorniţă să dispară de pe harta fotbalului românesc. Dar duelurile dintre Rapid şi Carmen s-au născut mai devreme, când însă rezultatele nu erau contabilizate în statisticile oficiale. Asta pentru că se jucau campionate doar de plăcerea fotbalului. Al doilea război mondial pusese stăpânire pe toată lumea şi nimeni nu avea chef să mai joace fotbal la nivel competitiv. Toată lumea se gândea doar la cum să iasă cu viaţă din această nenorocire.

Rapid a bătut cu 7-1 în 1942!

Între cele două echipe au existat destule meciuri în acea perioadă, a campionatelor de război. Iar scopul acestui material este de trecere a lor în revistă. Mai ales că Rapid a obţinut, de regulă, rezultate pozitive. Chiar cu o menţiune specială pentru anul 1942. Pentru că atunci, la chiar prima întâlnire dintre cele două combatante, Rapid s-a impus cu… 7-1! În retur, Carmen şi-a luat revanşa cu un 3-1 destul de clar. Cam la fel cum a fost victoria din turul actulului sezon, 3-0. Sigur, pe tabelă doar s-a reflectat claritatea, fiindcă în teren lucrurile au stat diferit. Dacă ei au dat trei din nou, poate va da şi AFC Rapid de data aceasta iar şapte!

Nicio înfrângere pentru Rapid pe propriul teren

În sfârşit, vorbim şi despre ultima întâlnire dinainte ca războiul să pună capăt de tot oricărei activităţi fotbalistice. Se întâmpla pe finalul lui 1943, iar giuleştenii băteau cu 2-1. A fost ultimul meci înaintea singurului sezon oficial din prima ligă care cele două s-au întâlnit, 1946-1947. Un 1-1 pe Giuleşti şi un 5-0 astronomic în deplasare. Cam acesta este bilanţul. Unul destul de frumos, cu trei victorii, dintre care două categorice. Ceea ce este important, Carmen nu a reuşit niciodată să câştige pe terenul Rapidului. Aşa că sperăm ca şi partida AFC Rapid – Carmen de sâmbătă, 10 martie, ora 15, de pe Coresi, să se termine cu 1 solist!

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

Vrei si tu una? Apasa AICI