AFC Rapid, eroii care nu au unde să se antreneze

AFC Rapid
AFC Rapid, la finalul lui 2017

AFC Rapid este neînvinsă în liga 4 de şase meciuri. După dezastrul 0-7 cu csa steaua, echipa lui Andrei Anghel Constantinescu nu a mai pierdut vreo partidă. Lucru formidabil şi un loc 6 incredibil, dacă analizăm condiţiile prin care trec fotbaliştii de la AFC Rapid. Dar nu numai cei de la echipa mare, ci şi de la juniori. Două grupe, câte are clubul de lângă Podul Grant, are fix aceleaşi probleme. Lipsa condiţiilor elementare de pregătire! Chiar şi aşa, grupa 1999-2000 are mari şanse să devină, la finalul actualului sezon campioană pe Bucureşti!

AFC Rapid, accesul interzis pe Luxten?

Toţi jucătorii se antrenează, mai ales din 2018 pe unde apucă. Prin parcuri, pe Lacul Morii sau terenuri bune doar pentru copii de câţiva ani. Asta când nu stau acasă pentru că pur şi simplu nu au ce face. Evident, conducerea nu este capabilă să ofere condiţii minimale. Se pare că nici la baza de pregătire Luxten, folosită în toamnă, nu mai există acces pentru AFC Rapid de două săptămâni. Se invocă manevre, dar realitatea e că dacă s-ar achita totul conform planului, n-ar avea nimeni motiv să nu te primească să te antrenezi. Adevărul e însă dureros. Iar în acest context, vreo 60 de fotbalişti şi trei antrenori se luptă să menţină flacăra aprinsă pentru continuatorul sportiv şi legitim al marelui Rapid.

Oamenii datorită cărora totul merge înainte

Sigur, problemele nu sunt noi. Pentru că şi în trecut, adică în liga 5, greutăţile au fost similare. Atunci Mihai Iosif, Silvian Dobre, Gică Păun, Virgiliu Hudici şi Nicu Costache au dus locomotiva către locul 1 şi, implicit, către promovare. Acum această luptă este dată pe de o parte de Andrei Constantinescu la prima echipă şi de Robert Georgescu şi Cătălin Teodorescu la grupele de juniori. Adi Voicu a fost şi el la început de drum, dar a renunţat pe parcurs… Pentru asta, toţi, alături de jucători, merită toată aprecierea şi speranţa că măcar atât va reuşi conducerea administrativă. Să asigure condiţii de antrenament decente pentru pretenţiile pe care AFC Rapid le are!