CS Victoria – AFC Rapid 2-1. Mai jos nu se poate!

AFC Rapid
AFC Rapid, prima foto din 2018

E strigător la cer să ajungă să te bată o echipă care joacă în liga 4 doar pentru figuraţie. Care este una dintre cele mai slabe din competiţie şi pe care AFC Rapid a învins-o în vară cu… 8-0! În mod normal, când apare un astfel de rezultat toată lumea dă vina pe antrenor sau jucători. Cu atât mai mult cu cât garnitura de start a arătat extrem, extrem de bine. Oprea – Noel, Panait, Moldoveanu, Geambaşu – Samoilă – Croitoru, Stan, Ioniţă, Pierre, Batchabi. Au mai intrat: Moroşanu, Petre, Magdalinis. Oameni de calitate, dar care nu au vreo şansă în faţa condiţiilor inexistente care li se pun la dispoziţie. Majoritatea au servicii. Pentru că de salarii sau prime nu poate fi vorba.

Antrenamentul clasic al AFC Rapid: ture pe Lacul Morii

Asta nici măcar nu ar fi fost problema principală, fiindcă o grămadă dintre cei de pe teren nu au vrut decât să menţină steagul sus pentru Rapid! Aici incluzându-i şi pe absenţii, din diverse motive, Stamate, Stoica, Kana, Săveanu sau Cristofor. Nu poţi să faci performanţă când te antrenezi doar o dată la câteva zile dând ture de Lacul Morii cu mingea la picior. Asta dacă excludem cele doar două antrenamente efectuate în săptămâna premergătoare meciului… Pentru că atât e în stare conducerea să ofere. Renaşterea Rapidului de la 0 nu este suficientă în contextul în care nu eşti capabil să ajuţi cu nimic ulterior un grup de jucători valoroşi care dă totul pentru a lupta ca o familie. Probabil că, cei care mai suportă actuala situaţie, vor ajunge să se antreneze pe scările din blocurile în care locuiesc.

Ioniţă a ratat în prelungiri un 11 metri care oricum nu conta…

Rezultatele nu apar nici măcar la liga 4 dacă tu nu eşti în stare să asiguri o bază sportivă unde să se efectueze antrenamente de măcar cinci ori pe săptămână. Pentru fotbalişti la nivel de seniorat, nu pentru copii de 5 ani sau alergători de timp liber. Aşa ne-am putea apuca toţi de jucat fotbal! Mă rog, cei cărora le place mişcarea. Băieţii, cu antrenor cu tot, se dau de ceasul morţii să ducă totul mai departe. Dar când te loveşti de ziduri ridicate de incompetenţă şi nepăsare, totul devine dificil. Nu e normal ca o echipă care chiar arăta a formaţie de play-off să ajungă să fie bătută de una ce e doar de decor, ca să iasă la număr în eşaloanele bucureştene. Chiar dacă Ioniţă a ratat o lovitură de la 11 metri în prelungiri.

Rapidiştilor, băieţii luptă cu toate resursele!

Un 2-2 nu era cu nimic mai bun. Prelungea un pic mai dulce o agonie cumplită pe care nimeni nu vrea să o înţeleagă. Sau, mă rog, foarte puţini. Ar fi trebuit să vedeţi feţele jucătorilor la finalul unui meci pe care în mod cert că sunt supăraţi, în primul rând pe ei, că nu l-au câştigat. Sigur, în astfel de situaţii actorii principali sunt vinovaţii direcţi. Numai că fiecare dintre cei peste 72.000 rapidişti care ne urmăresc trebuie să ştie că aceşti băieţi chiar fac tot ce pot. Nu e uşor să joci pe burta goală. Cu atât mai dificil este să o faci atunci când nu îţi poţi onora statutul de fotbalist decât cu antrenamente pe care le faci pe unde dă Dumnezeu. Asta nu poate aduce nimic bun.

Vrem victorie cu Metaloglobus II!

Numai că voi, băieţi, trebuie să ţineţi capul sus! Şi să luptaţi până la capăt. Este DOAR munca voastră şi, indiferent de locul în clasament la final, veţi rămâne în istorie! Va fi, probabil, tot mai greu. Dar voi sunteţi OBLIGAŢI să luptaţi în primul rând pentru voi, dar şi pentru care oamenii care chiar cred că meritaţi mult mai mult decât (nu) vi se oferă! Aşa cum am mai scris-o, să ştiţi că nu sunteţi singuri! Aşteptăm trei puncte cu Metaloglobus II. Ştim că le puteţi obţine! Ah, şi era să uităm… unicul gol a fost marcat de Andrei Moroşanu.