Academia Rapid şi testul de maturitate fotbalistică

Academia Rapid
Academia Rapid la final de cantonament

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Sportiv, Academia Rapid nu arată rău. În mare măsură. Doar că asta nu prea mai contează având în vedere problemele uriaşe pe care le are în rest. Şi care sunt induse, în primul rând, de nepriceperea celor care ar trebui să conducă acest proiect. Azi însă contează doar fotbalul şi cum campionatul a fost întrerupt, echipa susţinută moral de Primăria Sectorului 1 a ales să îşi măsoare forţele cu o echipă de Liga 1. Poate că FC Voluntari este printre cele mai slabe din primul eşalon. Poate că în primul unsprezece au fost şi jucători care au evoluat mai puţin. Cu toate astea, e o provocare imensă pentru locul 3 din liga 4 Bucureşti să dispute o astfel de partidă.

Galeria a încălzit atmosfera la FC Voluntari – Academia Rapid

Chiar şi dacă îi ai în teren pe Voicu, Maftei, Goge sau Pancu. Niculae lipseşte, la fel şi Iacob. Alte două piese de rezistenţă din primul unsprezece. Sinteticul de la Voluntari n-o fi cel mai rău din România, însă el se vede prost şi denivelat chiar pe filmarea încropită pe pagina de Facebook a celor de la FC Voluntari. Să fim realişti, meciul ăsta se joacă mai mult pentru animaţie. Doar galeria Academiei Rapid, condusă de Liviu „Bocciu” Ungurean dezgheaţă atmosfera de iarnă încăpăţânată. Academia nu joacă rău, dar nici bine. E un joc de tatonare, de aşteptare, dar scorul de 0-0 la pauză, cu un adversar de Liga 1 decent. Coordonatele se schimbă în partea a doua.

Goge, singura consolare pentru academicieni

Pauza e mai scurtă de 15 minute. Mult mai scurtă! Asta pentru că nimeni n-are chef să stea în frig să dârdâie. A doua repriza se animă, golurile vin, trei în poarta Academiei. Golgheterul Goge punctează reuşita de onoare. Doar este cel mai bun marcator al echipei lui Pancu şi Nico, deşi joacă în bandă. Dacă se trage linie, în mod normal, acest test este unul foarte util. Numai că în decor s-a postat din nou realitatea sumbră a fotbalului românesc din punct de vedere valoric. Iar situaţia de la Academia Rapid arată că nici la nivel organizatoric în Românie fotbalistică nu este nimeni deasupra genunchiului broaştei. Trist, dar adevărat…