Voicu şi Niculae au evitat un rezultat neaşteptat

Niculae Academia Rapid
Academia Rapid

Sub spectrul care bântuie de ani buni al demolării, Giuleştiul îşi deschide porţile şi în 2018. Pentru Niculae & co. La fel cum îl ştim de zeci de ani. La fel cum era şi când AFC Rapid lua titlul în 2003. Sau când o învingea pe Hamburg în 2006. Ori când SC FC Rapid SA juca cu tribunele pline în 2016, la promovarea în Liga 1, după 3-1 cu Academica Clinceni. Identic. Norii sunt blânzi. După ce au îmbibat cu apă Bucureştiul toată noaptea, la ora disputării meciului dintre Academia şi Bacău se crează o atmosferă perfectă pentru fotbal. Ţinând cont că în calendar putem vedea chenarul roşu pe data de 4 februarie. Cu alte cuvinte 9-10ºC în această perioadă sunt mană cerească. Doar un vânt uşor şi cam rece îţi intră uşor în oase.

Academia începe cu trei jucători născuţi în 2001

Intrarea s-a lăsat liberă, dar din păcate în tribune nu au ajuns decât 700 de oameni. Inexplicabil, având în vedere data şi ora disputării meciului. Cei mai mulţi, la peluza nord, de unde se dă tonul la cântece. Primul unsprezece trimis în teren de Schumacher şi Iosif este unul inedit. Cu trei jucători născuţi în 2001! Deci care nu au împlinit încă 17 ani! Sandu, Bordei şi Niţu. Ultimul intrat pe teren în ultimul minut în locul legendarului Daniel Pancu, cel care acuză o accidentare. Nici nu apucase bine să se încălzească bine puştiul din atac că se trezeşte cu mingea pe bocanc şi o împinge în plasă. 1-0 în minutul 3 şi totul pare extrem de promiţător. Între timp, Ciuculescu, cel mai contestat transfer al iernii are meciul său. Întâi, băcăuanii îl încearcă cu un şut de la centru – citind probabil pe 1923.ro – că aşa i-a dat Narcis Ioniţă, căpitanul AFC Rapid, gol – apoi are o intervenţie excelentă. Încearcă să intre în graţiile suflării rapidiste, pe care acum două luni o insulta.

1-2 la pauză…

Nu prea reuşeşte. Chiar dacă etapa trecută s-a lepădat de faţadă de csa armata steaua fcsb, el este înjurat acum la aproape fiecare degajare. Mai grav pentru omul care a ratat şi un… penalty contra AFC Rapid când era la Comprest ia două goluri şi la pauză se intră cu un năucitor 1-2! E drept, deşi echipă de liga 4 Bacău, ACS Gauss FCM 1950 nu arată rău deloc. Cu Marius Doboş sau Bogdan Miron, oameni cu zeci de meciuri în Liga 1, moldovenii arată ca un adversar ce ar putea să se bată la promovare, fără probleme, şi în liga 4 Bucureşti! În consecinţă, la pauză, „Şumi-gol”, cum este strigat de fanii de la peluză – un pseudonim comptibil mai curând cu Marius Şumudică – schimbă total liniile. Intră greii Voicu, Niculae, chiar Duriţă. În acelaşi timp, ies Maftei, Goge sau Vlada de la care pretenţiile sunt cam la fel, având în vedere CV-ul lor.

Niculae salvează echipa de la înfrângere

Mare lucru nu se schimbă. Puţin echipa la care stă mai mult mingea. Pentru că, trebuie recunoscut, prima repriză a aparţinut Bacăului. La nivel de ocazii însă, pauză! Media de vârstă creşte, pentru că în teren nu mai sunt puşti de 16 ani. În schimb intră unul de 17 în poartă, în locul îndelung hulitului Ciuculescu. Clasa şi sutele de meciuri în Liga 1 s-au văzut într-o singură fază, în minutul 63. Atunci când un un-doi perfect între Ionuţ Voicu şi Daniel Niculae l-a adus pe cel din urmă la finalizare. Tot Nico e la un pas să aducă victoria la ultimele faze, dar şutul său aproape perfect e scos sub bară de portarul de rezervă de la ACS Gauss FCM 1950 Bacău. Rezultatul nu e rău după aspectul jocului. Dar dacă judecăm la nivel de pretenţii, el pare incredibil. Mai ales că Academia venea după un 2-0 la Bradu cu FC Argeş. Echipă ce joacă, totuşi, în liga 2!

În final vă oferim garniturile folosite de Academia în fiecare dintre cele două reprize:

Academia, repriza I: Ciuculescu – Boian, Iacob, Sandu, Stancu – Dovleac, Maftei, Bordei, Goge – Niţu, Vlada

Academia, repriza II: Petrişor – Voicu, Iacob, Bratu, Lădaru – Olariu, Duriţă, Pîrvu, Iova – Bărbălău, Niculae

Doi în probe, medie de vârstă excelentă

Trebuie menţionat că Pîrvu şi Iova sunt fotbalişti care, în acest moment, se află în probe la Academia. De asemenea, comparativ cu media de vârstă de la meciul cu FC Argeş, Academia a înregistrat o scădere semnificativă. Dacă atunci aceasta a fost de 29,27 ani, acum s-a ajuns la 22,9! Ceea ce înseamnă o diferenţă de aproape 6,4 ani! La fel de adevărat este însă faptul că scăderea bruscă a fost influenţată şi de schimbarea de ultim moment, Pancu – Niţu. În cazul în care primul 11 ar fi început aşa cum era programat, cu Pancone printre jucători, media ar fi fost de 25,09. Oricum, îmbunătăţire semnificativă.

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

Vrei si tu una? Apasa AICI

2 COMENTARII

  1. S-au salvat de la un rezultat neasteptat, dar au obtinut unul rusinos.
    Pai la ce planuri are Academia trebuia sa mature pe jos cu ei.
    Vai de capul lor.
    FZR!

  2. Bacauanii s^au trezit la 5 dimineata iar la ora 6 au plecat spre Bucuresti.chiar si asa au dominat jocul si era cat pe ce sa si castige.prea multe nu sunt de spus am asistat la un meci jucat doar de oaspeti