BREAKING NEWS / A devenit liber şi a vorbit de Academia!

Răzvan Raţ
Răzvan Raţ a vorbit despre Academia

Așa cum v-a anunțat în exclusivitate site-ul digisport.ro, Răzvan Raţ, 36 de ani, și formaţia spaniolă de Liga a II-a, Rayo Vallecano au căzut de comun acord pentru încheierea contractului. Fostul căpitan ale echipei naţionale a României a explicat la Digi Sport Matinal cum a decurs despărțirea și care va fi următoarea lui destinație. Fostul tricolor este acum liber de contract, în ciuda faptului că putea să mai stea la Vallecano încă un an şi jumătate, cu drept de prelungire pe încă unul. ”După mult timp sunt liber de contract. Am fost neplăcut surprins să văd că unii au zis că am fost dat afară. Ne-am despărțit din motive economice. Pentru Rayo era greu să mă suprte din punct de vedere economic, nu ca om”, a declarat amuzat fotbalistul la Digi Sport Matinal.

Răzvan Raţ vrea să mai continue în Spania

Răzvan Raț nu exclude nici varianta să continue să evolueze în Spania. ”Aveam contract pentru următorii doi ani și jumătate. Pentru mine și pentru Rayo s-a ajuns la final. Atâta tot, nici nu am fost dat afară, e foarte greu să fii dat afară la nivelul ăsta. Sunt împăcat cu decizia luată. Spre surprinderea mea există variante de-a continua aici în Spania”, a mai spus fotbalistul de 36 de ani la Digi Sport. Răzvan Raț nu exclude de altfel nici o revenire în fotbalul românesc, dar preferă să aștepte și să ia decizia înțeleaptă. În caz contrar, fotbalistul ar putea agăța și ghetele în cui. 

A devenit liber cu opt minute înainte terminarea ferestrei de transferuri

”La ora 23:52 miercuri noapte am reziliat contractul. Era important și pentru mine să reziliez contractul înainte de ora limită. Era important să fiu considerat jucător liber de contract. Nu se știe niciodată când și dacă revin în fotbalul românesc. Am declarat că voi încerca să stau cât mai mult afară, dar niciodată să nu spui niciodată. Mai aștept puțin, poate mai intervine și altceva. Dacă nu vine ceva să mă ”coafeze”, închidem birourile. Voi alege ce va fi cel mai bine atât pentru mine, cât și pentru familia mea”.

Ce şanse ar fi să joace la Academia

Formațiile din Liga 1 nu-l atrag în momentul de față pe Răzvan Raț, care așteaptă să vadă cum se vor descurca după reluarea campionatului. ”Trebuie cântărit foarte bine ce va fi mai departe, dacă decid să joc în continuare sau să pun punct. La Rapid (n.r. – Academia) sunt prietenii mei de foarte mult timp, foștii mei colegi, dar toate la timpul lor. În acest moment există șansa de-a continua aici. Este greu de spus (n.r. întrebat pe cine ar alege între FCSB; CFR Cluj și CS U Craiova), nu pot să vă spun, nu sunt foarte bine informat de valoare loturilor. Există această pauză de iarnă în care se schimbă multe. Poți să începi campionatul în forță și să revii mai slab. CFR și FCSB au prima șansă”, a mai spus Răzvan Raț la Digi Sport.

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!