Scandal în fotbalul românesc! „Mai greu decât în Coreea de Nord”

ProSport
ProSport scrie despre situatia de la UTA

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

ProSport scrie că negocierile de preluare a clubului UTA dintre agentul Florin Manea şi actualii conducători ai echipei arădene din Liga 2 s-au încheiat. Chiar dacă, la un moment dat, se părea că discuţiile dintre cele două părţi merg spre un acord favorabil, totul s-a năruit. Fiul legendei rapidiste Nicolae Manea nu va mai prelua UTA. Mai mult, el face afirmaţii grele faţă de conducătorii şi suporterii „Bătrânei Doamne”. „M-am simţit jignit la Arad”„Arădenii trăiesc în era Marţian şi Giovanni, sunt speriaţi de umbra lor”„Condiţiile în care am fi putut intra în clubul UTA sunt mai rele decât în Coreea de Nord”. Sunt trei dintre cele mai dure afirmaţii pe care Florin Manea le face împotriva clubului pe care a vrut să-l preia, scrie ProSport.

ProSport a citat Sport Arad

„Eu am respectat pe toată lumea, dar m-am simţit jignit la Arad. De suporteri, de oamenii din club, cu o excepţie, dar şi de presă. Singurul care m-a tratat corect a fost primarul Gheorghe Falcă şi acea persoană din club. Eu am vrut să preiau UTA, să fac ceva frumos, pentru oraş. Dar arădenii trăiesc în era Marţian şi Giovanni, sunt speriaţi de umbra lor. Pornind de aici, jignesc pe oricine vine cu intenţii bune.”

„Eu am avut şi scrisorile de garanţie bancară la mine. Nu a mai vrut nimeni să se uite la ele şi nu au dorit să-mi dea drept de semnătură în club. Le-am prezentat investitorilor din spatele meu condiţiile în care am fi putut intra în clubul UTA. Ei mi-au spus că sunt mai rele decât în Coreea de Nord şi le dau dreptate. Nu puteam vira bani în club, iar hotărârile de ordin managerial să le ia alţii. Nimeni nu va veni să investească la UTA în asemenea condiţii.”

„Îmi pare rău să o spun, dar aşa cum văd eu lucrurile. UTA va fi şi peste doi ani în aceeaşi situaţie, în Liga a 2-a. Fără perspective de promovare. Aşa a fost şi în 2015, când am dorit să vin pentru prima oară la Arad. Aşa va fi mult timp de acum înainte”, a spus, pentru Sport Arad, Florin Manea, citat de ProSport.

Florin Manea a discutat iniţial cu primarul

Florin Manea a început tatonările pentru preluarea clubului UTA cu primarului oraşului Arad, Gheorghe Falcă, iar, ulterior, s-a întâlnit cu actualii conducători ai echipei şi cu reprezentanţii suporterilor. În această săptămână ajunsese la un acord în privinţa Consiliului Director al clubului, să fie format din şase persoane, trei din partea sa şi trei din partea arădeană.

Se baza pe oameni de afaceri din Italia

Agentului de jucători care susţinea că are în spate un om de afaceri italian, însă care nu s-a prezentat la Arad, cu toate că şi-a anunţat-o de ceva timp, i s-au solicitat apoi scrisori de garanţie bancară, însă utiştii nu au fost convinşi de hârtiile aduse. Şefii UTA-ei, dar şi suporterii, au transmis că proiectul lui Manea nu era susţinut cu lichidităţi sau garanţii bancare concrete. Manea s-a decis apoi să întrerupă orice negociere de preluare a „Bătrânei Doamne”.

În altă ordine de idei, UTA dispută sâmbătă, de la ora 12:00, la Şiria, amicalul cu maghiarii de la Bekescasaba, ultimul înainte de reluarea Ligii 2. În lot nu se mai află Vlad Opriş, la care Cristian Todea a renunţat în detrimentul lui Mihai Roşca.