Produs de Rapid a ajuns antrenor la… Dinamo!

Rapid - Dinamo
Amintiri de la un meci de fotbal Rapid - Dinamo jucat în Ştefan cel Mare. Foto: Paul Onoiu

Dinamo se bate în a doua parte a sezonului la retrogradare pentru că a ratat play-off-ul. Normal, conducerea echipei a schimbat antrenorul. Numele pus pe banca tehnică este unul surprinzător, Florin Bratu. Este adevărat, acesta s-a ocupat de echipele secunde şi de juniori ale lui Dinamo în ultimii ani. Deşi este dinamovist declarat în a doua parte a carierei, trebuie spus de Florin Bratu că este un produs sută la sută al Rapidului. Mai mult, Florin Bratu a fost golgheterul echipei, cu 11 goluri marcate, în sezonul în care AFC Rapid a cucerit titlul în sezonul 2002-2003. Ulterior, după experienţe nereuşite la Galatasaray şi Nantes, Bratu s-a dus la Dinamo.

Duce Bratu Dinamo în liga 2?

S-a declarat dinamovist, fapt care vorbeşte multe despre caracterul său. Cu atât mai mult cu cât, legenda spune, chiar pe vremea în care atacantul era legitimat la Rapid el ţinea cu… steaua! Revenind însă la prezent, Florin Bratu a preluat Dinamo într-un moment istoric al existenţei lor. Unul critic, dar poate, cu ceva noroc, marele fost atacant poate va recidiva valoric şi ca antrenor şi va duce Dinamo în liga 2. Cu toate că despre caracterul acestui om nu sunt prea multe de detaliat, noi vrem totuşi să expunem reuşitele sale de la Rapid. Pentru că, până la urmă, acea este singura perioadă a carierei care a contat cu adevărat la nivel înalt.

Cifrele lui Florin Bratu la Rapid

  • 1994 – 2000 este perioada junioratului petrecută la Rapid
  • 2001 – 2003 sunt anii în care Bratu a evoluat pentru prima echipă
  • 48 meciuri şi 15 goluri în Liga 1
  • 10 meciuri şi 2 goluri în Cupele Europene
  • 4 trofee a cucerit cu Rapid: titlu (2003), cupa (2002), supercupa (2002, 2003)

Florin Bratu a şi marcat unul dintre cele două goluri ale Supercupei României câştigată de Rapid în 2002 cu 2-1 în faţa lui Dinamo. Cu alte cuvinte, tot ce a fost mai bun în cariera acestui fotbalist s-a legat de Rapid. Club care i-a dat totul fotbalistic vorbind. E drept, că şi actualul antrenor al lui Dinamo a oferit în schimb ceva rezultate.