Catastrofă! Criză uriaşă de identitate pentru Rapid!

Rapid
Rapid in lacrimi la propriu

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Nu este un articol despre AFC Rapid, despre Academia Rapid sau despre Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului. Este unul dintre puţinele articole care poate vorbi despre Rapid ca tot unitar. Din păcate, felul în care o face nu este deloc încurajator. Ne consolăm cu faptul că nu e rău ca în tribune, la un amical cu intrare moca pe Giuleşti, să fie câteva sute de oameni să vadă Academia Rapid… Sau că la meciul cu csa steaua au fost 14.000… Dincolo de toate astea adevărul este crud, iar noi am explicat mereu, cu toată responsabilitatea acest lucru. Pentru a demonstra că avem dreptate şi că, probabil, multe mii au venit pe Giuleşti pentru csa steaua, ataşăm un studiu documentat.

180.000 sunt interesaţi de Rapid în România, conform Facebook

Pentru csa să înjure, da. Însă ceea ce scoate la iveală Facebookul este de-a dreptul şocant. Aşa că nu ar fi de mirare ca la acel meci, cu 14.000 oameni în tribune, un număr important să nu aibă neapărat afinitiăţi pentru ceea ce înseamnă Rapid. Fiind cea mai mare bază de date din lume şi, probabil, cel mai precis sistem de analiză al comportamentului social, Facebook oferă cifre care ne înfioară. Analiza pe care v-o prezentăm a fost luată în calcul pentru grupele de vârstă 15-65, care locuiesc în România. Numărul celor care apreciază FC Rapid Bucureşti, aşa cum puteţi vedea mai jos, este de 180.000 dintre cei încadraţi pe eşantion. Nu e un număr uriaş, dar nici neglijabil totuşi.

40 la sută ţin şi cu… steaua!

Cu atât mai mult cu cât rezultatele sunt, la prima vedere, mult mai bune decât în cazul sondajului de aici. Unul extrem de serios, care a reliefat uriaşa criză de identitate rapidistă nu doar la nivel de Facebook, ci la nivel naţional! Pentru că acel sondaj a fost făcut prin telefon. În sfârşit, revenind la ceea ce ne interesează, discuţia va fi mutată mai departe. Pentru că drama abia acum începe. La adăugarea unui simplu filtru, datele problemei devin şocante. Când am întrebat Facebookul câţi dintre cei 180.000 de rapidişti apreciază şi steaua, răspunsul a venit precum o menghină: 75.000! Un număr incredibil, care reprezintă mai bine de 40 la sută din total! Iar din momentul în care un rapidist este interesat şi de steaua, statutul său de suporter se cam anulează.

Un sfert sunt interesaţi de toate cele trei echipe din Bucureşti!

Vorbim pe cifre, pe sondaje care contează. Nu pe vorbe, gângureli şi chermeze. De aceea, ducem lucrurile mai departe. Pentru a sublinia cu şi mai mare claritate criza uriaşă de identitate pe care o traversează Rapidul. Filtrul s-a mutat de pe steaua pe Dinamo şi a scos la iveală 65.000 oameni care apreciază Rapid şi această echipă în acelaşi timp. Mai mult de o treime! Din nou, un grup uriaş de suporteri care nu au cum să fie asimilaţi unui singur club. Bomboana pe această colivă a distrugerii identităţii vine în momentul în care toate trei filtrele sunt puse. Şi înţelegem că 42.000 apreciază toate cele trei echipe!!! Adică, aproape un sfert dintre rapidiştii cuprinşi între 15 şi 65 de ani ce locuiesc în România ţin şi cu steaua şi cu Dinamo.

Datele au o acurateţe de ceas elveţian

Menţionăm că acurateţea informaţiilor extrase cu ajutorul Facebook este de 100 la sută, de ceas elveţian! Astfel încât nu există vreo şansă ca acest comportament să fie eronat. Şi subliniem acest aspect cu toată responsabilitatea. Semnalul de alarmă a fost tras şi este mult de muncă! Rapid trece printr-o criză de identitate colosală şi doar împreună vom putea să o facem să dispară cât mai repede. Noi am început această muncă de Sisif! Depinde de fiecare dintre noi şi de faptele sale cât de repede va readuce Rapidul acolo unde a fost cândva!

2 COMENTARII

  1. Informaţiile de pe Facebook sunt cele mai relevante! E greu de crezut că toţi cei 42.000 care apreciază Rapid, Dinamo şi steaua simultan au făcut asta doar în scop informativ. Hai să fim totuşi realişti. 🙂

    PS: Mai asteptam si pe altii care au dat like spurcatilor pe facebook. In scop informativ, fireste…

  2. Prietene, cum poti face un articol atat de jenant, bazat pe informatii de pe fb? Unii, pur si simplu, vor sa stie cum se comporta celelalte echipe care erau in lupta cu Rapidul. Cum poti sa zici ca daca eu as avea la echipe favorite si fc fecesebe si dinamo, asta ar insemna ca tin cu ele?