BREAKING NEWS / Încă trei licitaţii pentru brandul Rapid

Rapid
Brandul Rapid

SC Fotbal Club Rapid SA, societate în faliment, anunţă prin Sierra Qadrant SRL datele a trei licitaţii. În care se va încerca vânzarea certificatelor de marcă şi a celor 23 de trofee ale clubului din Giuleşti. Astfel, prima va avea loc pe 28 februarie. Dacă nici atunci nu se vor vinde, se va organiza o nouă licitaţie pe 8.03.2018, respectiv 15.03.2018. Cele 23 de trofee nu reprezintă palmaresul vişiniilor, ci cupele găsite în vitrina clubului în momentul declarării falimentului. Preţul de pornire la licitaţii este de 1.530.000. Respectiv 1,374.000, respectiv 1.239.000 de euro la care se adaugă TVA. Garanţa de participare este de 10% din suma de pornire.

Precizările lichidatorului Mihai Florea

Toate activele vor fi vândute în bloc, nefiind posibilă licitarea doar pentru unul sau unele dintre acestea. O nouă licitaţie nu mai organizez acum. Săptămâna viitoare voi organiza o Adunare Generală în care o să le propun să scădem preţul. Sper că şi-au dat seama şi creditorii după cinci licitaţii că nu dă nimeni 1,7 milioane de euro. Şi în funcţie de ce decid ei voi stabili pasul următor, spunea Mihai Florea, cel care se ocupă de licidarea societăţii, după a cincea licitaţie.

Florea vede Rapid drept 10 la sută din Dinamo

Preţul corect al mărcilor FC Rapid este 400.000 de euro. Ca dovadă să ne uităm la Dinamo, club care înţeleg că poate fi cumpărat acum cu 4 milioane de euro. Păi de ce să dai tu, ca şi cumpărător, 1,7 milioane, care cu TVA te duce peste 2 milioane, pe FC Rapid? Când poţi să mai pui 2 milioane şi iei Dinamo, club cu jucători valoroşi în lot, care va avea stadion nou cât de curând… şi nu mai zic că Dinamo e în Liga I, deci are garantat anual vreo 2 milioane de euro numai din drepturile TV. Poate că istoric vorbind Rapid e peste Dinamo, dar în momentul de faţă nu e. De asta spun că evaluarea iniţială de 400.000 de euro e cea corectă, a mai explicat Florea.

Din câte se pare, membrii Adunării Generale a Creditorilor nu au fost convinşi de varianta propusă de Florea şi speră în sosirea unui investitor surpriză care să dea banii ceruţi de ei. Şirul licitaţiilor a început în octombrie 2017.

Sursa: digisport.ro

1 COMENTARIU

  1. Un pret poate fi mare sau mic, dar sa spui ca un pret este corect pentru ca-l compari cu un alt pret solicitat intr-o speta total diferita, deja este prea mult…..
    Cred ca nu se va vinde nici la astea trei licitatii.
    FZR!

LĂSAȚI UN MESAJ