VIDEO şi FOTO dramatic! Pro Rapid arată deplorabil!

Pro Rapid
Pro Rapid arată deplorabil

Municipalitatea Capitalei cere Guvernului baza sportivă „Pro Rapid”. Decizia a fost luată de consilierii generali şi urmează să fie analizat. Dacă solicitarea Primăriei va fi aprobată, baza sportivă, care a fost ani la rând locul de antrenament al Rapidului, va fi reabilitată şi reintrodusă în circuitul sportiv. În acest moment, la Pro Rapid aleile sunt pustii, iar nocturna e nefuncţională. Terenul central este astăzi năpădit de bălării. Mircea Lucescu a pregătit acolo echipa care a câştigat titlul din ’99, iar Mircea Rednic pe cea care l-a cucerit pe cel din 2003. Tribuna cochetă de altădată zace ruginită și nu o duc bine nici terenurile anexe.

Paznicul care opreşte intrarea în Pro Rapid

Sediul central, unde erau cazaţi odinioară fotbaliştii şi antrenorii Rapidului, este încuiat. Întreaga baza Pro Rapid este păzită de un civil. Stă la ghereta de la poarta principală și spune că locul este privat şi accesul interzis. „Nu vine aici nici Tudorache (n.r. Dan Tudorache, primarul Sectorului 1), nici dracu… Spuneţi-le la toţi: Pro Rapid nu mai există aici!„, spune paznicul de la intrarea în baza de pe malul Străuleștiului. Pro Rapid există, însă! Baza este a statului român şi se află în administrarea Ministerului de Finanţe. N-are apă caldă, n-are nici curent. N-are multe, dar clădirea de 1.145 de metri pătraţi, plus cei 44.560 de metri pătraţi de teren costă milioane de euro.

Valoare între 6 şi 12 milioane de euro!

„Putem să estimăm valoarea terenului undeva între 6 milioane de euro şi maximum 12 milioane euro, în funcţie de parametrii urbanistici. Preţul minim pe care putem să-l obţinem pentru acest teren, chiar dacă am vinde terenul liber, tot am putea obţine un 6 milioane de euro”, a spus Dragoş Vâlceanu, preşedinte Asociaței Brokerilor Imobiliari, pentru Digi 24. Primăria Capitalei vrea întreaga bază sportivă gratuit. Consilierii municipali solicită Guvernului României să le încredinţeze spre administrare terenul şi clădirea de pe Bucureştii Noi. Vor să reincludă Baza „Pro Rapid” în circuitul sportiv şi de agrement.

CITEȘTE ȘI  FOTO | Putea fi noul stadion Giulești mai mare decât se construiește?

Motivarea lui Dan Tudorache

„Municipiul Bucureşti îşi propune să participe la dezvoltarea infrastructurii sportive având în vedere rolul şi contribuţia sportului în promovarea unui stil de viaţă activ şi sănătos prin crearea unui spaţiu modern pentru desfăşurarea de activităţi sportive şi recreative”, scrie în solicitarea Primăriei Municipiului București. „În zona respectivă, în Bucureştii Noi, copiii joacă fotbal pe stradă şi nu e normal. Pe stradă trec maşini. De ce să nu joace într-un mediu organizat? Este o zonă foarte uşor accesibilă”, afirma și Dan Tudorache, primarul Sectorului 1.

CLICK pentru imagini

Demersul municipalităţii nu aduce, însă, euforia în Giuleşti. Fanii Rapidului sunt sătui de promisiuni. „Să trăim, să vedem şi după discutăm. Prima dată să vedem. Faptele contează”, afirmă un fan. „De când au lăsat-o e terminată. A fost bine odată”, a spus un alt suporter. Dacă Guvernul va fi de acord cu solicitarea consilierilor generali, baza sportivă va putea fi folosită de sportivii Academiei Rapid, moştenitoarea echipei pentru care, cândva, Pro Rapid însemna acasă. Pentru a vedea mai multe imagini şocante foto şi video cu baza de la Pro Rapid în reportajul făcut de DIGI 24, CLICK aici.

1 COMENTARIU

  1. Hai sa ramanem cu picioarele pe pamant.
    Daca Pro Rapid va ajunge in administrarea PS1 nu inseamna ca va fi a Academiei sau a oricarui alt Rapid.
    Pana acolo este cale lunga, lunga. Mai degraba, zona a intrat in atentia firmelor imobiliare si probabil ca se fac demersuri puternice. Un singur aspect tine treaba pe loc: cladirile sunt ale lui G Copos, ca altfel era rezolvat de mult.

LĂSAȚI UN MESAJ