Unde se mută Academia când nu va mai putea juca pe Giuleşti

Academia Rapid
Academia Rapid a terminat, din păcate, pe locul 2

Academia Rapid a fost amenințată că nu se va putea întoarce pe Giulești până nu va plăti 12.000 de lei, bani pe care îi datorează din chiria arenei de până acum. Deocamdată nu se știe dacă va plăti acești bani până la finele acestei luni, așa cum i s-a cerut. Oricum, giuleștenii nu ar mai fi putut juca prea mult timp pe legendara arenă întrucât aceasta este cuprinsă în planul pentru EURO 2020 și în curând vor începe lucrările de cosmetizare. Totuși, Academia Rapid nu a stat pe loc și are deja planurile făcute. Are de gând să se mute în Regie, pe stadionul Sportului, nefolosit de multă vreme, scrie gsp.ro.

Academia vrea să se mute în Regie

Nici distanța dintre cele două stadioane nu e una mare. Pe oricare rută ai merge, nu sunt mai mult de 20 de minute de mers pe jos între Giulești și Regie. Construită în 1920, micuța arenă a Sportului este acum părăsită, ruginită și plină de gunoaie. Nu e nici măcar păzită, motiv pentru care din când în când studenții mai coboară din cămine și încing câte un fotbal pe pământul care ține acum loc de gazon. 10.000 de locuri are stadionul Sportului Studențesc. 

Şi Rapid jucase cândva pe acest stadion

Rapid a început sezonul 2011-2012 pe stadionul din Regie. Tot din cauza unor probleme cu arena din Giulești, rapidiștii au fost nevoiți atunci să caute un alt loc să dispute partidele de pe teren propriu din startul sezonului. Au jucat cu Vaslui (3-0) și cu Brașov (1-1) pe arena prietenei Sportul. Un alt meci, cu Concordia Chiajna, a fost disputat la Pitești. Problemele pe care Academie le întâmpină acum cu utilizarea stadionului Giuleşti au fost prezentate aici. Loc unde am publicat şi punctele de vedere care dezmint aceste informaţii extrem de triste. Acestea au fost oferite de conducerea Academiei şi de vicepreşedintele CS Rapid, Mugur Bolohan.

stadioane