Tensiuni între Alexandru Ioniţă şi Astra. Filmul complet

Ioniţă
Ioniţă e în formă

Alexandru Ioniţă a aprins vestiarul la Astra Giurgiu, după ce a refuzat să-şi prelungească actuala înţelegere cu fosta campioană. Trimis la echipa a doua, mijlocaşul a fost asigurat de conducerea clubului că CFR Cluj nu a trimis vreo ofertă pentru el. Dorit insistent de liderul din Liga 1, Ioniţă a negociat prelungirea contractului cu Astra, care i-a acceptat toate pretenţiile, dar apoi s-a răzgândit. Preşedintele Dani Coman a dezvăluit că jucătorul de 23 de ani ar fi primit un salariu mai mare decât au avut Constantin Budescu sau Denis Alibec şi susţine că Ioniţă este influenţat de agenţii săi.

Dani Coman: „Ioniţă nu are vreo ofertă!”

Giurgiuvenii cer 1,5 milioane de euro pentru cel mai bun jucător al lor, sumă pe care CFR Cluj nu se grăbeste să o ofere. „Ştiţi câte oferte sunt pe adresa clubului pentru Alexandru Ioniţă? Vă spun eu, nici una. Am vorbit cu agenţii jucătorului, nu au nicio variantă în momentul de faţă. Sunt ferm convins că este influenţat din exterior. A cerut o anumită sumă pentru a prelungi, a cerut un salariu lunar, noi am acceptat condiţiile pe care le-a cerut, după care lucrurile s-au schimbat. Ar fi primit o majorare substanţială a salariului. Însemna cel mai mare salariu din istoria Astrei”, a declarat Coman conform digisport.ro.

Discuţii telefonice cu CFR Cluj

Alexandru Ioniţă mai are un an contract cu Astra. Jucătorul care a debutat în echipa naţională în mandatul lui Cosmin Contra a marcat 10 goluri în acest sezon al Ligii 1. Ar putea rămâne la această cotă, dacă mutarea la CFR Cluj nu se concretizează şi va rămâne la echipa a doua a giurgiuvenilor. „Cu CFR au fost într-adevăr discuţii, dar doar telefonice, nu au înaintat vreo ofertă scrisă. Credeţi-mă că este cumplit să stai un an la echipa a doua, e cumplit. Eu am fost trimis la echipa a doua şi la Rapid, şi la Vaslui şi nu este uşor să stai acolo. Nu ştim dacă peste un an vom mai vorbi despre Ioniţă care este în momentul de faţă”, a precizat Dani Coman.

Ioan Niculae îl dă doar în schimbul unei sume cu şapte cifre

Ioan Niculae a explicat şi el, în direct la Digi Sport, de ce a ales să îl trimită pe Ioniţă la echipa secundă. Fotbalistul poate pleca de la Astra, dar doar în schimbul unei oferte cu „şapte cifre”. Mijlocaşul ofensiv al fostei campioane nu ştie ce se va întâmpla cu el în 2018. Patronul Astrei, Ioan Niculae, vrea să-l vândă, dar cere 1,5 milioane de euro. CFR Cluj îl doreşte, însă consideră că suma e exagerată. Cum Ioniţă refuză să-şi prelungească înţelegerea cu echipa din Giurgiu, Niculae a decis să-l trimită la echipa secundă. În această seară, patronul Astrei a ieşit în faţă şi a explicat de ce a procedat aşa.

Trebuia să semneze prelungirea pe 31 decembrie

În luna septembrie s-a discutat ca Ioniță să-și prelungească contractul. A avut cel mai mare salariu, încă de când era junior. El a avut mai mult decât 3-4 jucători la un loc. A avut însă pretenții exagerate, pe care le-am acceptat însă după o ședință a Consiliului de Administrație; inclusiv bani la semnătură, bani la viitorul transfer. Când i s-a adus la cunoștință asta, ne-a spus că e totul în regulă, dar să mai așteptăm până în iarnă. M-am trezit cu el la club, mi-a spus însă că semnează după vacanță, deși vorbisem pentru 31 decembrie”, a declarat Ioan Niculae.

Ultimatum pentru fotbalist

„Am vorbit cu Ioniță și cu părinții lui. Le-am spus că nu vreau să-l țin cu forța. M-aș bucura să câștige mai mult decât în România. El a ocupat un post pe care putea să-l ocupe un alt copii/">copil. El nu a jucat așa de bine acum 3-4 ani și l-am ţinut titular. Dar niciun club din lumea asta nu stă într-un jucător. Nu o să moară Astra dacă pleacă Ioniță! Cerem o sumă cu şapte cifre pentru Ioniță. E un jucător valoros, îl dăm pe nimic?, a spus numărul unu de la Giurgiu. Pentru ca apoi să îi transmită un ultimatum fotbalistului – fie semnează, fie nu va mai juca până la finalul contractului: După un an și ceva de stat, nu va mai fi același Ioniță„.

Ioan Niculae nu vrea jucători la schimb

În privinţa unui schimb cu CFR-ul, Niculae a dezvăluit că nu ia în calcul foarte serios o asemenea variantă. „Treaba cu jucătorii cade. Avem experiențe neplăcute cu CFR. Dani Coman a discutat cu Nistor, dar el nu ar vrea să vină la Astra. Noi am mai dat jucători la CFR și am tot așteptat să ne dea banii, a mai spus Niculae. De menţionat că formaţia din Gruia a recunoscut încă o dată că îl doreşte pe fotbalist, însă Ioniţă va ajunge sub comanda lui Dan Petrescu doar în măsura în care Astra va avea pretenţii decente în cadrul negocierilor.

Iuliu Mureşan confirmă interesul pentru Ioniţă

Am avut loc o discuţie cu Astra, deocamdată nu e rezolvată situaţia. Ioniţă e un jucător bun, un jucător care ne-ar plăcea, să vedem dacă putem să-l luăm acum sau în vară. Cu cât trece timpul şi nu-şi prelungeşte contractul, cu atât e în favoarea noastră sau a altor echipe care îl vor. Eu zic că nu e corect ce face Astra. E opţiunea fiecărui club. În străinătate, jucătorul e folosit până în ultima zi dacă nu prelungeşte. Noi îl pedepsim, avem altă cultură. Îl vrem pe Ioniţă. Îl vrem cât mai repede şi vom încerca să-l transferăm până la finalul perioadei de transferuri, a spus Mureşan, în cadrul Fotbal Club.

Ce l-a supărat pe Marius Şumudică

Ioan Niculae a continuat apoi: ”Nu avem și nu am avut nicio ofertă clară pentru Alexandru Ioniță, nici măcar verbală din partea niciunui club, din țară și din străinătate, care să fie serioasă. Ba, mai mult, l-am trimis pe Dani Coman în Turcia, cu aprobarea mea, pentru a negocia cu cei de la Kayserispor, echipa lui Marius Șumudică. Șumudică s-a ridicat de la masă și a plecat când a auzit oferta turcilor. Întrebați-l pe Șumudică, este un om corect. ’Haideți, mă, vă bateți joc de ei? Păi, pe ăsta îl dau, peste doi-trei ani, pe cinci milioane de euro și voi dați acum 600.000-700.000 de euro?’. Dacă aveam de gând să-i fac rău lui Ioniță, îl mai trimiteam pe Coman în Turcia?”, a spus Niculae, la Digi Sport.

Ioan Niculae spune cât a cheltuit cu Ioniţă

Omul de afaceri a mai explicat și de ce ține neapărat ca Ioniță, al cărui contract va expira la finalul anului 2018, să plece de la Astra pe minimum 1,5 milioane de euro. ”Suma cheltuită cu el este de peste 1.250.000 de euro. Cheltuită, nu vorbesc de altceva. De aceea acum cerem o sumă cu 7 zerorui. Uitați-vă la ce transferuri se fac acum, de două milioane, 2,5 milioane de euro, plus că Ioniță este un jucător valoros”, a completat Nicolae, la Digi Sport.

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required