Şumudică nu uită şi nu iartă! „Erau angajaţi de Giovani”

Marius Şumudică
Marius Şumudică a vorbit în stilul caracteristic

Marius Şumudică a fost la un pas să câştige titlul în 1998 alături de Rapid. A ratat obiectivul în ultima etapă, când la Craiova, giuleştenii n-au putut să-i învingă pe olteni. A fost un meci cu cântec în care cei de la Universitatea erau împărţiţi în două tabere. Un impresar în vogă atunci s-a implicat în luptă. Universitatea Craiova s-a opus în 1998 ca Rapid să câştige titlul. În spatele oltenilor, conform lui Marius Şumudică a stat şi Giovani Becali care îşi dorea ca Steaua să ia jackpott-ul în acel an.

Marius Şumudică îşi aminteşte de meciul cu Craiova

„Am dat gol ultima etapă la Craiova, am făcut 2-2, şi n-am putut să-i batem. N-am putut să batem Craiova cu toate că erau împărţiţi. Unii îşi doreau să câştigăm noi, unii îşi doreau să câştige Steaua, dar, până la urmă, tot ei au avut de pierdut, că n-au mai jucat în cupele europene şi i-am bătut în cupă noi. Alergam după minge, să iau mingea şi erau ăia care puneau ledurile, prin spate, angajaţi pe la Giovani Becali, şi nu ne dădeau mingile, pasau între ei, că erau Giovani Becali cu Steaua, cu Intercontinental, cascavalul. N-am putut să luăm campionatul, l-am luat anul următor, am avut un an extraordinar, am dat 20 şi ceva de goluri. Am dat 3 goluri cu Astra mi-aduc şi acum aminte. Un an impecabil după care au început să vină ofertele din străinătate”, a declarat, exclusiv Telekom Sport, Marius Şumudică.

Şumudică a devenit apoi golgheter la Rapid

Marius Şumudică a câştigat însă un sezon mai târziu titlul alături de Rapid, fiind chiar golgheterul echipei, cu 17 reuşite. Titlul de golgheter al campionatului i-a revenit atunci lui Ionel Ganea, cu 28 de goluri. Numai 11 fuseseră însă înscrise în retur pentru Rapid, fiindcă în prima parte a sezonului el a jucat la Gloria Bistriţa. Acolo unde a marcat 17 goluri!