Şumudică: „Cu Erdogan preşedinte, România era campioană mondială!”

Şumudică
Şumudică a pozat inedit pentru publicaţia turcească SABAH

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

Marius Şumudică, antrenorul român de pe banca lui Kayserispor, a stat de vorbă cu jurnaliștii turci. Despre parcursul de excepție pe care îl traversează formația sa, decizia lui Robin van Persi de a o părăsi pe rivala Fenerbahce. Sau despre prestația arbitrilor din Țara Semilunei. Tehnicianul nu a putut să treacă peste implicarea președintelui de stat Recep Tayyip Erdogan care a revoluționat din temelii fotbalul turc. Fost campion cu Astra Giurgiu, ”Șumi-gol” este convins că România, cu Erdogan în calitate de președinte, ar fi câștigat până acum Campionatul Mondial.

Şumudică le mulţumeşte fanilor pentru sprijin

Marius Şumudică a vorbit despre situația de la echipa lui, formație care a reușit un parcurs surprinzător în această ediție de campionat. ”Dacă te uiți la ce puncte am câștigat până acum, nu poți spune că ne apărăm. Suntem destul de echilibrați și sunt încrezător că avem jucători buni în echipă. Câștigătorul se decide la final și doar atunci. Nu ne grăbim, continuăm să lucrăm, să lucrăm din greu. În primul rând, când am ajuns aici, am fost atent la oamenii din tribune și am constatat că nu putem juca fotbal cu tribune goale. Rezultatele au început să apară, iar acum avem constant la partidele de pe teren propriu între 20.000 și 25.000 de suporteri. Fără aportul fanilor nu am fi ajuns la rezultatele de acum, de asta sunt convins. Vă spun că împreună suntem mai puternici”, a spus românul pentru Sabah.

Declaraţii surprinzătoare la adresa lui Robin Van Persie

După ce Robin Van Persie s-a săturat să fie rezervă la Fenerbahce și a decis să se întoarcă la Feyonoord, Marius Şumudică este de părere că atacantul de 34 de ani nu ar fi fost un vector important în tranșarea luptei la titlu în Turcia. ”Robin van Persie nu poate face diferența, oricât de vedetă este el. Eu știu cum să tratez fotbaliștii cu rang de vedetă, înțeleg limbajul lor. Sunt un lider pentru că m-am născut un lider. Oamenii nu devin lideri, ei se nasc. De aceea fac echipe, coordonez jucători, conduc!”, a mai spus românul.

Arbitrii şi-au cerut scuze

Tehnicianul de la Kayserispor este de părere că arbitrii din Turcia comit mai puține erori decât cei pe care i-a întâlnit în Liga 1, atunci când a antrenat-o pe Astra Giurgiu. ”Arbitrii turci sunt mult mai buni decât cei din România. Aici erorile sunt mai mult dezbătute, dar chiar și așa diferența e mare. Am pierdut două puncte într-un meci, iar arbitrul a dat unele decizii incorecte. Ne-am întâlnit pe aeroport ulterior. A zis că după meci a văzut imaginile video și a considerat la rândul său că a luat decizii incorecte, ba chiar și-a cerut scuze. Asta mi-a plăcut. Este foarte important să recunoaștem când greșim, să avem intenții bune. Pentru că greșeli vor fi tot timpul”, a mai spus ”Șumi-gol”.

Şumudică îl laudă pe preşedintele Recep Erdogan

Marius Şumudică a admirat contribuția pe care și-a lăsat-o primul om din stat în buna desfășurare a fotbalului din Turcia. Antrenorul român l-a lăudat pe Recep Tayyip Erdogan, despre care spune că dacă era ales în România, echipa ”tricolorilor” ar fi câștigat până acum Cupa Mondială. ”Dacă Erdogan era ales președinte în țara mea, România câștiga până acum Cupa Mondială”, consideră Șumudică. ”E un lucru minunat ce face președintele aici! Cred că Erdogan a jucat fotbal și cred că iubește foarte mult acest sport. Cluburile din această țară și fanii sunt foarte norocoși în această privință! Ca om de fotbal, sper ca într-o bună zi să găsesc oportunitatea de-al întâlni pe Erdogan. Să-i strâng mâna și să-i mulțumesc pentru toată implicarea lui”, a mai spus fostul rapidist.

Mircea Lucescu poate aduce un titlu Turciei!

În încheiere, Marius Șumudică a vorbit despre selecționerul Turciei: ”Lucescu este un antrenor foarte bun și sunt convins că naționala Turciei va cunoaște un parcurs mult mai bun. Ba chiar să câștige un turneu final! Echipa națională a Turciei a cunoscut multe dezavantaje până acum… Dar cu Lucescu cred că selecționata va avea o șansă uriașă”.

Sursa: digisport.ro