POVESTE / Stamate, din tribună, direct în poartă!

Andrei Stamate AFC Rapid
Andrei Stamate, omul-păianjen al AFC Rapid

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Meciul cu csa steaua a fost, de departe, cel mai dur pentru AFC Rapid în turul campionatului. Înfrângerea cu 7-0 a fost total neconformă cu realitatea de pe teren. Detalii în acest sens nu mai scriem, dar totuşi vom vorbi despre un dublu episod mai puţin ştiut de rapidişti. Care şi-a consumat prima jumătate înaintea acestei partide fatidice. Nu era suficient că meciul se anunţa unul teribil, aşa că AFC Rapid a fost nevoit, cu câteva minute înainte de începutul meciului să schimbe… portarul! O mutare groaznică pentru orice echipă în aşa momente. Andrei Stamate, titularul obişnuit, acuza probleme musculare. Ar fi vrut să joace, însă, din fericire, a fost oprit de colegul său, Andrei Cristofor.

Stamate la un pas de accidentare, Oprea sabotat de arbitri

Kinetoterapeut de meserie, acesta şi-a dat seama că lucrurile nu sunt deloc OK. Stamate avea o gaură! Dacă ar fi forţat în acel moment risca o ruptură musculară care, aproape sigur, l-ar fi ţinut pe bară mult mai mult timp. Anton Oprea nu era pregătit să fie titular, dar a intrat cu determinare maximă. Fără a greşi la vreun gol, ba mai mult, având şi intervenţii excelente, mai ales în prima echipă, acesta s-a văzut totuşi învins de şapte ori. Cu largul concurs al arbitrilor. Oricum ar fi, o asemenea lovitură este infernală pentru orice portar. La doar câteva zile după tragedie, AFC Rapid avea meci cu Progresul 2005. Echipă aflată în revenire de formă şi cu care vişinii nu îşi puteau permite noi paşi greşiţi.

A venit la meci în blugi, dar l-a început cu mănuşile puse

Oricât ar fi pretins altceva, Anton Oprea nu putea fi refăcut psihic după carnagiul din Ghencea. Era greu de abordat acest meci… Andrei Stamate e în tribună, nu s-a mai antrenat de ceva timp. Normal nu e în lot. Andrei Anghel Constantinescu simte că pentru moralul lui Oprea este periculos să îl titularizeze iar după acel şoc. Aşa că îl ia pe Andrei direct din tribună! Portarul îşi dă blugii jos, ia echipamentul pe el, pune mănuşile în mâini şi intră. Riscă şi el enorm! Însă mai puţin decât ar fi riscat la meciul cu csa steaua. Din fericire, la final, totul a ieşit perfect. Chiar dacă Stamate a luat trei goluri, a avut alte intervenţii providenţiale. Iar ai lui au dat cinci! S-a terminat 5-3 şi s-a mai scris o poveste frumoasă în istoria Giuleştiului!