Rapid Frumoşii Nebuni în liga 5! Dar cum…?!

Dinamo
Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului - Dinamo

Primul comunicat din acest an al celor de la Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului oferă o mulţime de informaţii. Motiv pentru care să îl citiţi mai jos. Între această introducere şi concluziile scurte, dar importante pe care le vom trage apoi. Ideea de bază este, nici mai mult, nici mai puţin, că ACS Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului va juca în 2018 în liga 5! Şi nu, nu ne referim la toamna acestui an ci la luna martie!

Comunicat ACS Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului

Incepem oficial anul 2018, azi pe 10 ianuarie, impreuna cu echipa la primul antrenament.

Am avut timp, in pauza proaspat consumata, pentru o retrospectiva a anului scurs si sa ne pregatim pentru drumul pe care il avem de facut mai departe.

Urmatoarele doua saptamani le vom dedica organizarii la nivel de echipa si in cadrul departamentelor administrativ si imagine pentru paticiparea in returul ligii 5 Bucuresti. Ce avem de facut si cum ne putem implica fiecare vom afla impreuna zilele acestea prin intermediul mijloacelor de comunicare dedicate membrilor cotizanti si celor care sustin activ proiectul. Ne asteptam sa crestem si la nivelul de implicare directa, fie prin cotazii fie prin colaborare practica.

Anul acesta va fi, in mod firesc, cu grad de dificultate marit , dar… cand nu-i greu?

Echipa va mentine aceeasi linie de antrenamente (2 pe saptamana, miercuri si vineri de la aceeasi ora la aceeasi baza de pregatire). Si amicale (in weekend) pana pe 3 martie cand incepem campionat. Si vom avea o alta desfasurare a weekendurilor pe care o vom anunta din timp in momentul inceperii returului si apoi inainte de fiecare etapa.

Proiectul se dezvolta in jurul echipei continuu si se bazeaza pe setul de valori dobandit in timp ca rapidisti. Vrem sa readucem Rapidul acolo unde ii este locul, independent de orice fel de monopol care, condus de interese, sa ne readuca prin etapa nefericita pe care am trait-o in acest timp.

Privind retrospectiv, incurajati de stabilitatea creata in jurul proiectului si de aprecierile celor cu care am interactionat pana acum, putem spune cu totii ca suntem multumiti de rezultat si asteptam noi provocari.

Importanta datei de 25 iunie 2017

Dupa incercari repetate de a salva Rapidul, cand inca era posibil, epuizand si ultimele infatisari in instanta si apeluri catre o normalitate inexistenta si azi, a venit data de 25 iunie pe care o asteptam cu totii. 25 iunie 2017 am ridicat steagul cu ”94 ani”. Si tot pe 25 iunie 2017 incepe activitatea ACS Rapid Frumosii Nebuni ai Giulestiului. Anul 2017 ne-a bagat intr-o competitie complexa, mixta. Cu noi insine, cu metehnele fotbalului local, cu alte proiecte existente.

Am organizat cu rabdare si implicare o asociatie sportiva sustinuta exclusiv prin cotizatii lunare si cu un buget total de cheltuieli in aceasta perioada aproximativ 10.000 de euro. Echipa beneficiaza de un sistem de pregatire foarte bun, de un antrenor cu calitate si binenteles de suportul nostru. Am depasit obstacolele inscrierii in competitie si am intalnit oameni care fac ceva pentru a readuce in normalitate fotbalul in Romania. Ne-am intarit ca grup, ne-am consolidat statutul. Am invatat foarte multe si ne pastram ambitia de a ne transforma visul in realitate.

Avem un drum si nu ne vom opri, avem un vis si nu ne vom trezi!

După citirea integrală a acestui comunicat ce, în ansamblu, prezintă o ideologie clară, dar ce pare paralelă cu realitatea, există câteva întrebări. Cea mai importantă este legată de modul în care echipa va fi primită în competiţie. Pentru că, în mod cert, ar fi ceva nemaiîntâlnit să joci direct în returul unei întreceri. Apoi, dacă asta chiar e pe bune şi nu doar o momeală de cei abilitaţi să o arunce, ce se întâmplă cu turul? Când şi cum va juca ACS Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului meciurile din prima jumătate? Sau vor juca partide de 180 de minute în retur?

Sunt întrebări la care noi solicităm răspunsurile, dar o facem pentru cei care susţin cu toată inima acest proiect diferit. Fiindcă e normal să te gândeşti că totul nu este decât o păcăleală venită cumva dinspre AMFB. Dacă însă nu este, ar fi frumos să apară ceva detalii. Nu poţi, pur şi simplu, să intri în mijlocul unei competiţii şi să pretinzi că totul este absolut normal! Vom reveni cu informaţii suplimentare pe măsură ce vor apărea!

De menţionat este că ACS Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului a înregistrat câteva rezultate interesante în amicalele din 2017. 3-0 cu Power Team. 5-4 cu VK Soccer. 2-0 cu LPS Mircea Eliade. Toate echipe din liga 5 Bucureşti.