Răzvan Raţ se întoarce într-o ligă inferioară!

ProSport
ProSport scrie despre posibila venire a lui Raţ la UTA!

ProSport scrie despre o variantă fabuloasă! Întoarcerea lui Răzvan Raţ, dublu campion al României cu Rapid, înapoi în fotbalul nostru! Şi nu în Liga 1! Agentul de jucători Florin Manea are şanse mari să devină noul manager al clubului UTA. Fiul lui Nae Manea s-a întâlnit în această săptămână cu primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a purtat discuţii cu actualul şef al ”Bătrânei Doamne”, Alexandru Meszar. Momentan se aşteaptă rezultatul auditului cerut. Iar dacă nu vor fi surprize Manea va prelua UTA.

Răzvan Raţ joacă la Rayo Vallecano, a doua ligă din Spania

Dacă o va prelua pe UTA, Florin Manea vrea ca până la vară politica low-cost adoptată în acest început de an să continue. Ca apoi să adopte o strategie pentru promovare. Posibilul nou conducător al ”Bătrânei Doamne” s-a gândit să-l aducă în lot pe unul dintre jucătorii reprezentativi ai echipei naţionale din ultimii ani. Răzvan Raţ, cel care a adunat nu mai puţin de 113 selecţii la prima reprezentativă, e dorit la UTA. Ajuns la 36 de ani, fundaşul stânga îmbracă şi acum tricoul lui Rayo Vallecano, în liga a doua spaniolă. Dar s-ar putea despărţi de iberici în această vară, notează ProSport. Răzvan Raţ este unul dintre puţinii fotbalişti care au în palmares cu Rapid Bucureşti atât titlul din 1999, cât şi pe cel din 2003!

Florin Manea a făcut anunţul pentru Sport Arad, citat de ProSport

„În jurul lui Răzvan m-am gândit să contruiesc echipa de promovare. Trebuie să vorbesc cu el, să văd ce-şi doreşte. Dacă se poate, am dori să lucrăm împreună la Arad”, a mărturisit Manea pentru Sport Arad. Ar fi o adevărată lovitură de imagine dată de UTA, dacă Raţ ar accepta să vină. Fundaşul a evoluat în cariera sa pentru Rapid, FCM Bacău, Şahtar, West Ham United, Rayo Vallecano şi PAOK. „Am transferat jucători la cluburi precum West Ham, Manchester City, Juventus sau Inter. Am cunoştinţe importante în Europa. Privesc fotbalul ca pe un business. Mi s-a mai spus că Bara a investit 5 milioane de euro şi când a plecat a lăsat clubul înglodat în datorii. Eu vreau să fac dintr-un milion de euro cinci, care rămân în contul UTA”, a mai spus Florin Manea, notează ProSport.

Manea nu investeşte banii săi

„Nu ascund faptul că nu aş investi banii mei la UTA, ci sunt susţinut de doi oameni de afaceri importanţi. Unul din Italia şi celălalt din Canada. Pe dânşii nu o să-i vedeţi prea des la Arad, vor rămâne în umbră. Ca, de altfel, toţi marii patroni de cluburi din Europa. Ei au încredere în abilităţile mele de manager şi-mi acordă credit total”, a comentat Manea conform ProSport. Până la vară, UTA va continua cu politica low-cost adoptată în această iarnă. „Până în vară nu vor fi mari schimbări. Mergem pe politica low-cost. Apoi atacăm promovarea cu un buget echilibrat. Nu vom sări calul, nu vor fi salarii mai mari de 2500. Poate, maximum, 3000 de euro pe lună”, a mai declarat Manea conform ProSport.

UTA, campioană în şapte ani?!

„Oricum, din vară vreau să atacăm cu toate eforturile promovarea! Iar în Liga 1 vom ajunge ca UTA să se autofinanţeze prin drepturile TV şi alte contracte de imagine. Nu mă sperie lupta cu ”U” Cluj, Petrolul sau Farul. Căci UTA va fi mai puternică decât ele. Am relaţii cu multe cluburi puternice, care ne-ar putea ceda sau împrumuta fotbalişti cu foame de performanţă. Neinteresaţi doar de câştigul material. Proiectul meu pentru UTA se întinde pe 6-7 ani. Timp în care mi-aş dori să atacăm şi titlul de campioană”, a mai declarat Manea pentru Sport Arad, citat de ProSport. După 21 de etape desfăşurate în acest sezon, UTA, care la început campionatul era principala favorită la promovare, are doar 25 de puncte acumulate şi se află pe locul 12 în Liga 2.