NEWS ALERT / Vali Caciureac contestă gestul Academiei

prosport
Giuleşti, un stadion mereu boem! Situaţie explicată în ProSport

ProSport scrie despre faptul că Academia Rapid a postat pe site-ul său, ca aparţinând clubului, marca istorică deţinută de Clubul Sportiv Rapid. Problema e că acest lucru a fost făcut fără să fi cerut sau obţinut, în scris sau verbal, acordul proprietarului de drept. ProSport a luat legătura cu Vali Ionescu Caciureac, fosta vicecampioană olimpică de la Los Angeles, acum preşedinta Clubului Sportiv Rapid.

Caciureac pentru ProSport: „Nu am dat acord nici scris, nici verbal!”

S-a aflat că aceasta a aflat întâmplător unde a ajuns marca grupării sale: „În mod categoric, nu le-am dat niciun acord. Nici scris, nici verbal. Oricum, noi fiind club de drept public, nici nu putem să facem ceva pe vorbe. Chiar dacă am vrea… Deci, Academia Rapid foloseşte sigla noastră fără să ne fi întrebat şi fără să fi obţinut aprobarea noastră. Am rămas foarte surprinsă când am aflat unde a ajuns sigla. M-au sunat şi pe mine diverse persoane, să mă întrebe dacă le-am dat sigla. Voi consulta juristul clubului, să vedem dacă ne afectează această acţiune. Şi îi voi suna şi pe ei, să aflu de ce au făcut asta“.

Dialog Caciureac – Burcă

La scurt timp după acest dialog, Vali Caciureac a revenit telefonic: „Am reuşit să stau de vorbă cu Ovidiu Burcă. I-am spus că nu au dreptul să ne folosească sigla fără permisiune şi i-am cerut s-o elimine urgent de pe site. Mi-a spus că au pus-o acolo fără intenţii rele, doar pentru veridicitate, şi a promis că o vor scoate”ProSport a scris despre faptul că, pe noul site al Academiei Rapid, grupare susţinută de Primăria Sectorului 1, acest club născut pe 8 august 2017 afirmă că este Rapidul istoric. Fondat pe 5 iunie 1923, şi că are în palmares titlurile din 1967, 1999 şi 2003.

Uite planul, nu e planul

În urmă cu două luni, CS Rapid a discutat cu reprezentanţii Academiei Rapid despre posibila închiriere a mărcii. Ovidiu Burcă şi avocatul Andrei Nicolescu au promis că revin cu un plan şi o ofertă, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. „E adevărat că au venit să discutăm despre un contract de închiriere a mărcii. Au fost cei de la Academie, a fost şi reprezentantul AFC Rapid. Au venit şi suporterii care au înfiinţat Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului. Au fost nişte discuţii tensionate, s-au jignit… Până la urmă, a rămas că fac fiecare un plan, ni-l trimit, discutăm şi vedem cum evoluează lucrurile. N-a mai dat nimeni niciun semn de viaţă“, relatează Vali Caciureac. Cea care este în continuare dispusă la dialog şi la o soluţionare a problemelor.

ProSport nu a putut sta de vorbă cu Ovidiu Burcă

ProSport a încercat să ia legătura cu Ovidiu Burcă, managerul Academiei Rapid, omul care a creionat acest proiect şi reprezintă clubul în plan executiv, dar fostul fotbalist n-a putut fi contactat. În schimb, poziţia preşedintelui CS Rapid, Valy Caciureac a fost expus şi printr-o postare pe pagina oficială a acestuia, clubulrapid.ro. Aşa cum este normal, acesta poate fi citit integral imediat mai jos. Pentru o transparenţă perfectă în ceea ce priveşte punctul de vedere al celui mai important om de la CS Rapid.

Comunicat CS Rapid

Anul 2018 începe, din nefericire, cu probleme de natură extrasportivă. Astfel, în mass-media ultimelor zile, s-a vehiculat faptul că sigla și palmaresul CS Rapid București ar fi fost cedate către alte instituții. În acest sens, directorul CS Rapid București, Valy Caciureac, a dorit să facă lumină, declarând următoarele: ”Nu s-a pus problema niciodată să cedăm sigla și palmaresul CS Rapid București. Cei de la Academia Rapid au folosit pe site-ul lor oficial sigla fără acordul nostru. Încercând să preia și partea de istorie a secției de fotbal.”

CS Rapid nu renunţă la siglă

„Adaug și că atribuțiunile directorului de club sunt limitate de anumite proceduri. Noi fiind doar cei care punem în practică hotărârile luate de Consiliul de Conducere al CS Rapid București și de către conducerea Ministerului Transporturilor, instituție căreia i ne subordonăm. CS Rapid București este o instituție de drept public, iar elementele de patrimoniu pe care le utilizăm aparțin statului român, noi avându-le doar în administrare. Cert este că vreau să îi liniștesc pe suporteri transmițându-le că noi, CS Rapid București, nu dorim să renunțăm la palmaresul nostru și nici la siglă. Acestea fiind lucruri cu care ne mândrim și care ne legitimează istoria de 95 de ani.”

Mesaj pentru suporterii CS Rapid

„Aș dori ca acest mesaj să fie preluat și de reprezentanții instituțiilor mass-media. Pentru transmiterea unei idei unitare către public: palmaresul și sigla sunt elemente de patrimoniu imaterial ale CS Rapid București. Valori cu care ne mândrim și care nu au fost cedate nimănui. Aș mai vrea să spun că facem tot posibilul ca rezultatele sportive să se amelioreze, la toate secțiile CS Rapid București. Ideea de bază cu care operăm fiind acea de performanță sportivă și socială. La Mulți Ani tuturor rapidiștilor pe care îi invităm să ne susțină!”.