Club uriaş din România preluat de fiul lui Nae Manea!

ProSport Nae Manea
Nae Manea pe vremea când antena Rapid. Foto: ProSport

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

ProSport prezintă situaţia de la cel mai titrat club din provincie! La care sunt şanse bune să vină investitor curând fiul marelui şi regretatului Nae Manea, Florin. UTA atrage prin tradiţie, suporteri, dar şi suma importantă pe care autorităţile locale arădene i-o alocă an de an. În plus, investitorii parcă au „înflorit” de când Alexandru Meszar, părintele proiectului demarat în anul 2013, a anunţat că e dispus să cedeze locul unor persoane capabile să suplimenteze bugetul. Dar şi să acopere financiar cele 5-6 luni în care primăria nu are cadrul legal să alimenteze gruparea din Liga 2, notează ProSport.

ProSport scrie despre întâlnirea dintre Florin Manea şi utişti

Cea mai bună variantă este cea a agentului de jucători, Florin Manea. Care, alături de doi oameni de afaceri italieni, a fost în Arad, pentru discuţii cu cei trei „piloni” ai proiectului UTA, scrie Sport Arad, citat de ProSport. Prima oprire a fiului legendei rapidiste, Nae Manea, a avut loc la kilometrul zero. Aici, primarul Gheorghe Falcă s-a arătat dispus la o colaborare în aceiaşi termeni pe care o are cu actualul board, prin finanţarea pe bază de proiect. Manea şi italienii au avut discuţii aplicate cu şefii „roş-albilor”, confirmate chiar de către aceştia din urmă. „Am purtat discuţii pe teme sportive, economice şi juridice cu domnul Manea şi partenerii săi, urmând ca ambele părţi implicate să analizeze beneficiile unei eventuale colaborări. Aşadar, subiectul rămâne deschis”, e poziţie clubului, exprimată de Codru Grădinariu, directorul general al „Bătrânei Doamne”.

Fanii, tranşanţi cu impresarul bucureştean

În final, la Old Lady s Pub, Florin Manea a stat faţă în faţă şi cu aproximativ 20 de fani, reprezentanţi pentru SCU, care i-au spus în faţă, fără ocolişuri, temerile lor. Adică, după ce au păţit personaje gen Chirilă sau Marţian, suporterii doresc ceva palpabil din partea oricărui posibil investitor. Manea le-ar fi spus că nu ar fi o problemă să „pompeze” rapid chiar şi 1 milion de euro. Dar, cum promisiuni din acestea s-au mai auzit, s-au cerut scrisori cu garanţii bancare pe numele clubului. Fanii au rămas plăcut impresionaţi de faptul că Manea a spus că-şi doreşte să aibă grijă şi de sectorul juvenilor. Ce la UTA ar urma să ia forma unei Academii în momentul în care vor apărea şi bazele sportive necesare în Arad, promise la de Falcă la ICRTI sau strada Mărului.

Exclus fuziuni sau mutarea echipei în alt oraş!

Agentul FIFA le-a mai mărturisit susţinătorilor Campioanei Provinciei că are în spate oameni de afaceri importanţi din Canada şi Italia. Între care şi pe Giampaolo Pozzo, patronul cluburilor Udinese, Granada sau Watford. Suporterii l-au avertizat pe Manea că, în calitate de deţinători ai derepturilor federative ale UTA-ei, nu vor fi niciodată de acord cu „inginerii”. Gen fuziuni, sau mutarea echipei într-un alt oraş. Şi la capitolul juridic s-ar fi găsit o soluţie de intrare în club a noilor finanţatori. În sensul că aceştia vor deţine majoritatea în Consiliul Director al ONG-ului, cu trei membri. La rândul său, SCU rămâne şi la masă, alături de un reprezentant al clubului UTA. Manea chiar a susţinut că-şi doreşte prelungirea colaborării cu Alexandru Meszar pentru încă cel puţin o jumătate de an. Mai ales că acesta este un liant importat în relaţia club – Primărie.

UTA este de şase ori campioană a României

Florin Manea s-a întors la Bucureşti apoi. Urmând ca în perioada următoare să vină cu un răspuns clar. Privind nevoile clubului emblemă a Aradului şi solicitările suporterilor. El susţine că ar dori să preia frâiele chiar din această iarnă şi să mai opereze transferuri pentru partea a doua campionatului ligii secunde, încheie ProSport. UTA a ratat de două ori în ultimii doi ani accesul în Liga 1 la baraj. În acest sezon, şansele de promovare sunt 0. Formaţia oprită recent de FC Voluntari şi ACS Poli Timişioara să revină în primul eşalon se poate lăuda cu şase titluri de campioană ale României! Din provincie, numai Chinezul Timişoara a mai câştigat atâtea. Ultimul campionat câştigat de arădeni datează din 1970!