Pancu: „Copos nu a fost zgârcit mereu! Dădea prime duble”

Copos
Copos a vrut să concesioneze Giuleştiul pe 49 ani

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Daniel Pancu a îmbrăcat de cinci ori tricoul alb-vişiniu. Au trecut 20 de ani de la prima aventură la Rapid. Se întâmpla în anul 1997. El a vorbit şi despre Copos. Pancu jucase bine la Poli Iaşi şi a fost vândut echipei din Giuleşti. La Bucureşti, surpriză. Trebuia să semneze contractul, dar rapidiştii au început să tragă de timp. „Nu trebuia să dau probe de joc, dar m-au scos la antrenament. Trebuia să mă vadă cineva. Cred că nea Liţă Dumitru, antrenorul Rapidului în perioada respectivă, nu mă cunoştea. După jumătate de oră mi-au spus că nu mai e nevoie să stau pe teren şi m-au chemat să semnez contractul”, îşi aminteşte Pancu într-un interviu exclusiv acordat Digi Sport.

Copos nu era zgârcit, jucătorii au profitat

Tot atunci l-a întâlnit şi pe conducătorul echipei. Oamenii de fotbal îl considerau un mare zgârcit pe George Copos. Imaginea în care Copos îşi arată buzunarele goale, semn că nu are bani, a apărut ani mulţi în ziare. „Îmi aduc aminte că m-a întrebat dacă am viteză. I-am spus că nu am viteză, dar am alte calităţi. Am fost foarte surprins, el era setat pe viteză. George Copos a fost darnic la început, nu era zgârcit. Jucătorii au profitat de dărnicia lui, apoi a început să înţeleagă lucrurile. Au fost multe meciuri în care ne-a dublat prima la pauză, când vedea că echipa suferă. Copos venea rar la echipă, asta era o problemă, dar când venea şi spunea care era recompensa, se ţinea de cuvânt”, îşi aminteşte fostul internaţional.

Goluri decisive marcate cu piciorul stâng

Pancu şi-a amintit şi de primele reuşite pe terenul din Giuleşti. Stadionul nu era plin, dar fanii erau supăraţi pe jucători şi erau nemulţumiţi de rezultate. „Am dat două goluri cu Poli Timişoara. Le-am dat cu stângul. Multă lume şi acum se întreabă, dacă sunt stângaci sau dreptaci. Cu stângul am dat goluri care m-au ajutat să câştig titluri. I-am dat gol lui Dinamo şi am ieşit campion cu Rapidul şi am înscris şi cu Trabzon, în anul în care am luat trofeul cu Beşiktas”, a spus idolului Giuleştiului. Daniel Pancu are 40 de ani. Joacă în liga a patra la Academia Rapid. 14 sunt echipele la care a jucat în întreaga carieră. A îmbrăcat de 29 de ori tricoul echipei naţionale şi a înscris 9 goluri.

Sursa: digisport.ro