IMPORTANT / De ce nu poate folosi Academia numele Rapid

Rapid
Am găsit sigla AFC Rapid la Berlin!

Mai jos aveți comunicatul Suporter Club Rapid. În care este explicat, destul de clar, de ce Academia nu a putut purta numele Rapidului. Nimeni nu vrea răul nimănui, ci pur și simplu Rapid București există deja. Vă rugăm să lecturați cu atenție rândurile de mai jos. Orice opinie a fiecăruia dintre voi este așteptată cu căldură pe 1923.ro! Doar așa vom reuși să creaăm un viitor constructiv. Indiferent cât timp va dura până când echipa din Giulești va fi în topul fotbalului românesc.

Comunicat Suporter Club Rapid

Una dintre principalele arme folosite în acest război, alături de promisiunea finanțării consistente, este o altă promisiune, achiziționarea mărcii “Fotbal Club Rapid”. Suporterii rapidiști și opinia publică este indusă în eroare, inclusiv de lichidatorul judiciar al SC FC RAPID SA (care are interesul să obțină o sumă cât mai mare la licitație, marca fiind evaluată la 406.000 euro), prin acreditarea ideii că marca ar fi purtătoare de palmares. Nimic mai fals, conform legislației din România.

Certificatul de marcă oferă protecție comercială deținătorului, atât. Ce înseamnă asta? Înseamnă că dacă altă persoană decât deținătorul comercializează produse și servicii din clasele protejate. Aceasta poate fi acționată în instanță și să i se solicite daune. Deci nicio legătură cu palmaresul. Mai mult, deoarece AFC Rapid este înființată în 2001, anterior înregistrării mărcii în 2015, legal nu i se poate interzice utilizarea propriei denumiri.

Aici poate fi și explicația pentru care momentan a fost înființată doar o asociație fără personalitate juridică. Pentru a înființa o Asociație Club Sportiv trebuie obținută, în primul rând, de la Ministerul Justiției dovada disponibilității denumirii. Fotbal Club Rapid nu este disponibilă și dovada nu poate fi eliberată, deoarece denumirea aparține deja AFC Rapid. În plus, AFC Rapid poate solicita în instanță, tot din acest motiv, anularea înregistrării mărcii Fotbal Club Rapid.

Înregistrarea mărcii la OSIM și protecția oferită este aproape o iluzie. OSIM nu protejează în niciun fel mărcile. Oricine poate depune și înregistra o marcă existentă, dacă deținătorul nu face opoziție. Cunoaștem din proprie experiență. Înregistrarea costă o căruță de bani, opoziția altă căruță. OSIM este, de fapt, o mașină de făcut bani.

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

Vrei si tu una? Apasa AICI