NEWS ALERT / A plecat unul dintre „veteranii” de la AFC Rapid

AFC Rapid
Cristi Neagu a plecat de la AFC Rapid

AFC Rapid a format şi în liga 4 un nucleu dur de jucători care au cimentat relaţiile de joc extrem de bine în câteva luni. Decanii de vârstă, dacă pot fi numiţi aşa, sunt Philippe Magdalinis (1987), dar şi trei oameni născuţi în 1989. Este vorba despre Nicuşor Samoilă, Ovidiu Dumitru şi Cristian Neagu. Dintre toţi, ultimul a jucat şi cel mai mult. Opt meciuri ca titular şi cinci ca rezervă, în total 13. Practic, Cristi a jucat oriunde a fost nevoie. Fundaş central de meserie, el a intrat inclusiv atacant! S-a întâmplat în meciul câştigat în Cupa României cu CS Dinamo, scor 1-0. Cu toate că s-a prezentat la reunirea echipei din 2018, jucătorul de 28 ani a ales să se despartă de AFC Rapid.

Cristi Neagu a plecat în Belgia

Nu pentru că a fost momit de vreo altă echipă. Ci pentru că a plecat în Belgia cu serviciul. Ţară unde vrea să şi joace, la nivelul ligilor inferioare, aşa cum a făcut şi colegul său, Philippe Magdalinis în trecut. Plecarea lui Cristi Neagu poate fi trecută pe listă ca a doua semnificativă din această iarnă după cea a atacantului de 22 ani Ciprian Niţu. Acesta din urmă a jucat în toate cele 16 meciuri pentru AFC Rapid şi este al treilea golgheter cu patru goluri marcate. O dată cu despărţirea de fundaşul central, echipa din Giuleşti se mai bazează în centrul apărării doar pe doi oameni de meserie. Este vorba despre Gabi Panait şi Matei Moldoveanu. E drept, şi Andrei Cristofor poate juca cu destul succes acolo.

Patru transferuri efectuate de AFC Rapid

La capitolul sosiri, aşa cum am subliniat, deocamdată certitudini sunt patru. Portarul Marian Marinescu, Daniel Geambaşu, Robert Croitoru şi fundaşul camerunez de bandă Sighoko Fongang Abraham Noel. AFC Rapid mai are în vizor şi alţi jucători în mod cert. Iar pe măsură ce aceştia vor veni la club, vă vom ţine la curent.