Dezvăluiri despre Lobonţ şi Dolha! Oamenii care au adus titlul în Giuleşti!

Bogdan Lobonţ Iencsi
Bogdan Lobonţ a luat titlul cu Rapid, alături de Iencsi

Rică Răducanu, Bogdan Lobonţ şi Emilian Dolha sunt cei trei portari titulari cu care Rapid a cucerit titlurile oficiale pe care le are în palmares. În 1967, 1999 şi 2003. Chiar dacă toţi au ales apoi să joace la rivale de moarte a echipei din Giuleşti, ei nu au cum să nu rămână pe veci în istoria Grantului. Motiv pentru care vom centraliza informaţii, mai puţin cunoscute, despre doi dintre ei, apărute pe telekomsport.ro. Este vorba, mai exact, despre Bogdan Lobonţ şi Emilian Dolha. Primul vorbeşte despre felul în care a fost adus la Rapid de Mircea Lucescu. În timp ce Ema este lăudat de un fost mare fotbalist al Rapidului, Adrian Iencsi, pentru felul în care s-a dedicat sportului şi continuă să o facă.

Lucescu l-a convins pe Lobonţ cu proiectul Hunedoara

Lobonţ nu a avut emoţii atunci când l-a sunat Mircea Lucescu, dar recunoaşte că proiectul pe care i l-a explicat antrenorul de atunci al Rapidului l-a lăsat fără cuvinte. Actualul selecţioner al Turciei a avut gânduri mari în Giuleşti – a vrut să facă la Rapid o echipă la fel ca cea pe care a construit-o la Hunedoara. „Mircea Lucescu mi-a spus: uite, Bogdan, vreau să vii la Rapid, vreau să construiesc ceea ce am construit la Hunedoara. Ştii foarte bine ce am făcut acolo, tu ai crescut acolo, la echipa pe care am construit-o. Şi a reuşit să facă acest lucru şi la Rapid, a adus jucători tineri, jucători de perspectivă, de calitate”, a declarat pentru Telekom Sport, Bogdan Lobonţ.

Dolha uită să iasă din sala de forţă!

Fostul internaţional Adrian Iencsi a dezvăluit că Emilian Dolha, actualul antrenor de portari al echipei Sepsi Sfântu Gheorghe, face zilnic între 600 şi 1.000 de abdomene. Iencsi spune că a rămas impresionat de forma fizică a fostului său coechipier de la Rapid. „Ema este mai mult decât un prieten. Este fostul meu coleg de cameră. Dolha e un băiat fantastic şi unul dintre cei mai buni portari ai României. Munceşte enorm, iar eu îi spun că nici preşedintele României nu e aşa de greu de găsit. «Da, frate, ce să fac? Stau în sală, lucrez», îmi spune. Eu nu fac la fel de multe abdomene ca el. Dacă fac, mă duc undeva la 150 de abdomene. El face 600-1.000 de abdomene. Lucrează foarte mult. Când l-am văzut la Cluj, am rămas surprins. Este plin de muşchi, se întreţine. Bravo lui!”, a spus Iencsi, la ProSport LIVE.

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required