INFO / Transfer interesant reuşit de Academia!

Academia
Marian Vlada a fost luat de Academia

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Academia a făcut, oficial, al treilea transfer. După Vasile Maftei (37 ani) şi Ionuţ Voicu (33 ani) a venit rândul altui fotbalist cu experienţă. E drept, mai puţin cunoscut decât cei doi. Este vorba despre Marian Vlada (30 ani). Atacantul care a jucat până acum la CS Afumaţi s-a remarcat prin faptul că a marcat 21 de goluri în liga 2 într-un an şi jumătate! Atât cât a evoluat pentru CS Afumaţi la acest nivel. Mai mult, Vlada a marcat şi în Cupa României contra CS U Craiova. În total, Marian are din vara lui 2016 nu mai puţin de 55 meciuri şi 22 de goluri pentru echipa ilfoveană.

Marian Vlada a debutat la 28 ani în liga 2

Este la fel de adevărat că, până la aproape 29 de ani, Marian Vlada nu a jucat vreodată mai sus de liga 3. Dar a avut evoluţii consistente pentru Afumaţi care, mai mult, în acest sezon se bătea pentru locurile fruntaşe. Aşa că Vlada a renunţat teoretic la şansa de a juca în Liga 1 pentru a fi alături de idolii copilăriei sale. Asta pentru că atacantul a făcut junioratul la Rapid. Şi, după cum ştim, la Academia sunt multe legende ale Rapidului implicate în proiect. Interesant este că Vlada ar fi putut ajunge chiar la Rapid în urmă cu doi ani. Deci înainte să facă furori pentru CS Afumaţi în liga 2. Pe atunci, Vlada era cel mai bun de la ilfoveni oricum, dar în liga 3.

Academia mai are doi jucători în aşteptare. Unul e antirapidist

Incertitudinea care guverna însă în acele vremuri echipa de lângă Podul Grant, cu doar câteva luni înainte de pronunţarea falimentului SC FC Rapid SA, a blocat transferul. Ceea ce i-a permis, până la urmă, lui Vlada să scrie istorie la prima participare din istoria CS Afumaţi în al doilea eşalon. În stagiunea 2016-2017, Vlada a reuşit 19 goluri fiind al patrulea golgheter din liga 2. Din păcate, două dintre reuşite s-au anulat ca urmare a retragerii din competiţie a celor de la ACS Berceni. Pe lângă Maftei, Voicu şi Vlada, la Academia ar mai putea ajunge Ciuculescu, stelist declarat şi antirapidist înfocat, dar şi Opoku.

Sursa foto: ilfovsport.ro

2 COMENTARII

  1. -Academia doreste sa reprezinte un proiect pentru tinerii jucatori care sa reprezinte spiritul rapidist in anii care urmeaza-Daniel Niculae ^declaratie in august 2017.
    Academia are o medie de varsta de peste 28 ani.
    Azil.casa de pensii.muzeu. in nici un caz altceva.