Fannouch Munaf, cel mai utilizat jucător al AFC Rapid

Fannouch Munaf AFC Rapid
Fannouch Munaf (1999) nu va mai juca, momentan, decât la juniorii AFC Rapid

Fannouch Munaf este român, evident. Dar tatăl său este sirian, aşa că se poate încadra ca pată de culoare în primul unsprezece al AFC Rapid alături de Milaş Vuk, mijlocaş cu origini sârbeşti. De fapt, jucătorul născut în 1999 are o poveste extrem de interesantă. Numele său este Munaf Decebal Fannouch. Practic, Munaf este unul dintre prenume, iar numele de familie este ultimul prezentat. Numai că cel dintâi a fost împământenit ca şi nume de scenă şi îl vom lăsa aşa.

Povestea sa nu are cum să înceapă decât prin prezentarea celor două prenume care par într-o antiteză culturală totală, dar care au dat naştere unei simbioze perfecte. „Decebal este prenume luat de la bunicul meu, dinspre mamă, în timp ce Munaf e pus de tata, după numele unui mare prinţ dintr-un regat al Orientului Mijlociu”, ne explică tânărul de doar 18 ani. Dincolo de componenta culturală, discuţia trebuie să se mute pe fotbal. Fiindcă Munaf este un fotbalist cu un potenţial uriaş.

Fannouch Munaf a renunţat la fotbalul de performanţă cinci ani!

Cu toate că lumea fotbalului a fost la un pas să îl piardă pentru totdeauna! Povestea urmează, normal, în articolul de faţă. „Fotbalul l-am început pe când aveam 6 ani la o echipă micuţă, Fair Play. Eram cel mai mic din grupă. La fotbal am ajuns datorită tatălui meu care e dispus să facă orice sacrificiu pentru ca eu să iubesc fotbalul. Numai că între 9 şi 14 ani am renunţat la acest sport”, sună mărturia lui Fannouch Munaf care ne face să căscăm ochii cât cepele. Pentru un fotbalist de mare perspectivă cum este mijlocaşul, o asemenea pauză poate fi chiar fatală, fiindcă vine la o vârstă de maximă acumulare.

CITEȘTE ȘI  CSM Gloria Buzău - FC Rapid 1923 0-0. Nimic la nimic

Fireşte, ne dorim să aflăm ce a putut determina o asemenea decizie radicală. „Am avut o vacanţă de iarnă în Canada, la mătuşi. Acolo lumea e mai leneşă, mergeam peste tot cu maşina, am mâncat non-stop şi m-am îngrăşat rău. Îţi dai seama cam cât de tare dacă nu mai puteam juca fotbal profesionist. Şansa mea iniţială a fost că am continuat să joc de plăcere zilnic la nivel amator, măcar una-două ore la LPS Mircea Eliade”, a explicat Fannouch Munaf.

Perioada CS Dinamo şi omul care l-a adus la AFC Rapid

Apoi, norocul i-a surâs şi mai mult pentru că fotbalul risca să piardă nedrept de prematur un mare talent. „Cum ţi-am spus, jucam la Eliade, şi am fost observat de Dan Dinescu, antrenor prieten cu tata, care m-a convins să mă reapuc. Ca un făcut, el nu m-a mai putut antrena, pentru că s-a introdus o regulă că nu putea fi antrenor la un liceu la care nu preda. Aşa am fost luat la CS Dinamo de Iulian Branzelof, după care am intrat pe mâna lui Robert Georgescu. La CS Dinamo am înregistrat cel mai mare progres din carieră, iar cei doi mai sus amintiţi au contribuit decisiv la această componentă. De fapt, datorită lui Robert Georgescu am şi ajuns la AFC Rapid. Şi mă bucur mult de tot că s-a întâmplat aşa!”, a povestit, în detaliu, Fannouch Munaf pentru 1923.ro.

Familie împărţită în două din punct de vedere fotbalistic

Cu alte cuvinte, el este novice la Rapid, dar asta nu înseamnă că este complet străin de acest club şi spirit minunat. Nici nu se declară rapidist de mic şi explică clar şi care este cauza: „Mi-a fost extrem de dificil să ţin cu o echipă anume, pentru că în familia mea sunt două tabere. Pe de o parte e tata care ţine cu Steaua şi pe cealaltă mama şi bunicul care ţin cu Rapid. Aşa că, închipuie-ţi… Totuşi, prima dată când am fost pe Giuleşti m-a marcat definitiv. Am fost tocmai la un meci Rapid – steaua. A fost momentul în care peluza giuleşteană m-a lăsat cu gura căscată!” Amintirile din tribune sunt memorabile, dar cel puţin la fel de frumoase sunt şi cele de pe teren. Chiar dacă ele, până în 2017, nu au avut legătură cu Rapid în vreun fel.

CITEȘTE ȘI  Buzău - FC Rapid 1923 0-0, meci modest. Dominată de un jucător de 40 ani...

Răsturnarea de scor de la juniori

„O amintire dragă mie din perioada junioratului este o dublă cu Celta de Braşov. Ne-au bătut la ei cu 2-0, ne-au condus apoi şi acasă cu 1-0, dar am bătut 7-1. Chiar dacă s-a întâmplat la un nivel juvenil, sunt ferm convins că este o amintire pe care o voi păstra la fel de vie toată viaţa”, ne mai explică mijlocaşul. Nici nu are cum să nu facă asta Fannouch Munaf. La fel cum nu va uita, probabil, nici perioada de la AFC Rapid.

O perioadă în care s-a impus ca om de bază atât la prima echipă, cât şi la formaţia de juniori A, 1999-2000, cu care conduce în fruntea clasamentului pe municipiul Bucureşti. Practic, Munaf este, probabil, cel mai solicitat om de la AFC Rapid. Pentru prima echipă a jucat 14 meciuri, dintre care 13 ca titular. L-a ratat pe primul, cu Carmen, când nue ra legitimat şi pe ultimul, cu Comprest GIM din Cupă, fiindcă avea meci important la juniori.

Cel mai solicitat rapidist în 2017

Acolo, la nivel juvenil, Fannouch Munaf a jucat, de asemenea, 10 meciuri. Numai la nivel de Bucureşti, fiindcă are câteva în palmares şi la faza de republicani. A dat trei goluri la prima echipă şi 11 la grupa 1999. Cu alte cuvinte, în numai trei luni, Munaf a jucat peste 25 meciuri şi a dat 14 goluri! Cifre care explică clar cât de important este el pentru prezentul şi viitorul AFC Rapid. Mai mult, şi antrenorul Andrei Anghel Constantinescu şi-a arătat aprecierea faţă de puşti şi l-a făcut al doilea căpitan al echipei, după, deja emblematicul, Narcis Ioniţă. Ambii în vârstă de numai 18 ani!

CITEȘTE ȘI  Nicolae Grigore, primele declarații după semieșecul cu Ripensia

AFC Rapid

Fannouch Munaf, căpitan al AFC Rapid. Dreapta jos

LĂSAȚI UN MESAJ