Daniel Niculae, despre preluarea Pro Rapid de către Primăria Sectorului 1

Pro Rapid
Asociaţia Pro Rapid are datorii uriaşe

Primăria Capitalei a primit spre folosinţă de la Ministerul Finanţelor baza Pro Rapid şi urmează să o cedeze pentru administrare Primăriei Sectorului 1. Cea care susţine proiectul Academia Rapid. „Când am aflat, jur că mi s-a făcut pielea de găină. Suntem aproape de întoarcerea acasă. Acolo vom deveni cu adevărat puternici. Ştiu că mai e ceva până vom putea folosi baza. Dar cel mai important pas a fost făcut”, a declarat preşedintele-golgheter al giuleştenilor, Daniel Niculae, conform digisport.ro. Urmează de urmărit ce se va întâmpla în continuare cu proprietatea din Bucureştii Noi.

Copos cedează pentru 1 euro chirie restul proprietăţilor

evomag.ro

Baza a ajuns în proprietatea Ministerului Finanţelor din cauza datoriilor adunate de Rapidul lui George Copos, cel care a primit terenul spre folosinţă pentru 49 de ani în 1997. Atunci, la presiunea lui Mircea Lucescu, a construit cea mai modernă bază la vremea respectivă din România. A fost unul dintre elementele importante în câştigarea a 10 trofee de către Rapid în „era Copos”. Între care două titluri de campioană. După falimentul SC FC Rapid SA şi apariţia Academiei Rapid, George Copos a promis susţinătorilor proiectului că va ceda spre folosinţă clădirile din bază, care îi aparţin în continuare, cu o chirie modică de un euro.

Care este situaţia actuală de la Pro Rapid

După ce baza va ajunge Primăria Sectorului 1 vor fi făcute investiţii în renovarea din temelii şi crearea tuturor facilităţilor necesare măririi numărului de echipe de la grupele de copii şi juniori. Asta după ce, evident, se va reglementa situaţia datoriei uriaşe care este acolo. În tot cazul, este foarte important că Academia a intrat în linie dreptă pentru preluarea unei baze sportive lăsate în paragină. Şi de care sportul bucureştean, în esenţa lui, dar cel rapidist în mod deosebit, are mare nevoie.

pro rapid 1
   Foto Gazeta Sporturilor. Aşa ajunsese să arate Pro Rapid înainte de sechestru

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ