Daniel Niculae a anunţat cum vrea să se retragă

daniel niculae
Daniel Niculae este acum preşedinte-jucător

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

Daniel Niculae trăieşte o a doua tinereţe alături de Academia Rapid. Şi-a adus colegi importanţi din perioada de glorie a giuleştenilor şi vrea să atace promovarea în fiecare an. Până la retragere mai are un vis de îndeplinit. ”Un ultim vis al carierei mele de fotbalist este acela de a juca la 40 de ani pe un stadion nou. Dacă se va putea, ar fi senzaţional. Dacă nu se va putea, voi regreta, dar nu va fi o problemă. Cel mai important este să te mai şi asculte organismul. De la o vârstă, ai dorinţă, dar nu prea mai poţi. Trebuie să ridicăm mâna când nu mai putem şi să lăsăm locul celor tineri”, a spus Daniel Niculae, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Daniel Niculae e preşedinte-jucător la Academia

Daniel Niculae a decis, în vara lui 2017 să se alăture proiectului Academia. Astfel, el a renunţat, la 34 de ani, la statutul de atacant de Liga 1 pentru a juca la nivelul ligii a 4-a pentru entitatea nou-înfiinţată. Alături de altă legendă a Rapidului, Daniel Pancu şi, mai nou, de Vasile Maftei. Astfel, Academia va avea pe teren trei dintre cei mai importanţi oameni care au jucat şi la Rapid după Revoluţie. Mai mult, Daniel Niculae este şi preşedinte la Academia, entitate susţinută moral de Primăria Sectorului 1. Munca de birou pare însă că se împleteşte de minune cu cea de pe teren.

A jucat pentru Rapid şi în liga 2

În sensul că Daniel Niculae a reuşit 17 goluri în 14 meciuri, fiind al doilea golgheter al echipei după Lucian Goge cu 21 de reuşite. Mai mult, Nico a marcat pentru echipa lui Schumacher şi Iosif în câteva partide cruciale, precum cele cu csa steaua, Metalogblous II sau Progresul Spartac II. În care echilibrul a fost rupt tocmai datorită reuşitelor sale. Pentru Rapid, Daniel Niculae a jucat între 2001 şi 2006, în 2014 (liga 2) şi 2015. Interval în care a bifat 120 de meciuri în Liga 1 şi 36 de goluri. Iar în Cupele Europene a izbutit 8 goluri în 21 de partide.