Comunicat de presa AFC RAPID BUCURESTI

Rapid Bucuresti

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Având în vedere afirmațiile apărute în spațiul public, ca urmare a respingerii apelului promovat de „Academia Rapid”, ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB RAPID BUCURESTI face următoarele precizări. În ideea unei corecte informări a suporterilor rapidiști:

Asociaţia Fotbal Club Rapid Bucureşti, singura entitate care înseamnă Rapid

1. Așa cum am susținut mereu, realitate certificată acum și de o hotărâre judecătorească definitivă, Asociatia FC RAPID BUCURESTI este singura entitate care înseamnă RAPID. Alte asociații care încearcă să își aroge această denumire și să desfășoare activități fotbalistice profesioniste nu fac altceva decât să inducă în eroare, cu bună știință. Suporterii, sponsorii și chiar autoritățile în materie.

Există hotărâre judecătorească definitivă legată de Asociaţia Academia Rapid

2. În calitate de continuatoare de drept a echipei profesioniste FC RAPID, Asociatia FC RAPID BUCURESTI va promova toate acțiunile necesare, împotriva oricărui terț care intenționează să genereze sau să mențină eroarea amintită anterior. În acest sens, în baza acestui drept, ne-am opus acordării de personalitate juridică entității numite „Asociația Academia Rapid”. Iar instanțele judecătorești, în mod definitiv, au constatat justețea poziției noastre. Respectiva hotărâre judecătorească definitivă (coroborată cu dispozițiile legale în materie sportivă) interzice promovarea echipei „Academia Rapid” în eșalonul valoric superior. Iar, în cazul în care forurile competente vor ignora sau încălca respectivele dispoziții, Asociația FOTBAL CLUB RAPID BUCURESTI nu va ezita să sesizeze organele penale competente. În speranța restabilirii ordinii de drept și tragerea la răspundere a tuturor celor vinovați.

Demersuri juridice împotriva tuturor celor care produc confuzie

3. Asociatia FC RAPID BUCURESTI urmează să întreprindă demersuri judiciare pentru intrarea în legalitate a celorlalte asociații. Care, prin denumire și obiect de activitate, produc confuzie în rândul fanilor rapidiști. Cu privire la continuitatea spiritului rapidist. Se vor efectua, de asemenea, demersuri pentru protejarea mărcilor și emblemelor rapidiste, aparținând de drept și statutar Asociației FOTBAL CLUB RAPID BUCURESTI.

Conducerea Asociatiei FC RAPID BUCURESTI

4 COMENTARII

 1. Din punct de vedere juridic, legal, exista un singur Rapid si anume: „ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB RAPID BUCURESTI”. Ca place, sau nu place asta-i realitatea.
  AFC a ramas ca o samanta a marelui Rapid si nu e rau de loc, doar ca probabil incurca alte planuri.
  Nu inteleg de ce exista atata ura impotriva AFC, pana si din partea unora care au trecut candva prin curtea lui si le era bine. Urat, foarte urat.
  Sunt sigur ca AFC Rapid va creste si daca va reusi promovarea in L3 se va rezolva macar o parte din problemele financiare.
  FZR!

 2. Ce bine ar fi fost ca AFC sa fi avut o pozitie ferma ca cea din acest comunicat de presa inca de la inceput. Nu se mai ajungea in situatia in care suporterii nu ar mai fi fost divizati, manipulati si mintiti !!!!
  Astept ca AFC sa ia pozitie si in privinta Primariei S1 , AMFB , Digisport , Rapid Redivivus etc.
  HAI RAPID !!! OBLIGATORIU INAINTE !!!!!