Ciprian Niţu nu a ratat vreun meci al AFC Rapid

AFC Rapid ProSport
Comprest GIM - AFC Rapid în Cupă. ProSport scrie despre atac

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Născut în 1995, Ciprian Niţu a venit în vara lui 2017 la AFC Rapid. Cu un CV bun în spate, fotbalistul a fost folosit de Andrei Anghel Constantinescu în toate meciurile. Indiferent dacă asta s-a întâmplat ca titular sau ca rezervă. Utilizat atât mijlocaş, cât şi atacant, el a şi marcat patru goluri. Cifră cu care a devenit, practic, al treilea golgheter al echipei. După Cătălin Stan şi Narcis Ioniţă. În continuare vă prezentăm povestea lui, care este una interesantă, normal.

Aşa cum se întâmplă cu a fiecăruia dintre oamenii care au venit să dea o mână de ajutor la AFC Rapid în cel mai greu moment din istoria acestui club. „La AFC Rapid am ajuns datorită lui Costi Berechet şi Andrei Stamate, oameni pe care îi ştiam de la juniori, de când eram antrenaţi de Adrian Dumitru. Ei au vorbit cu Andrei Constantinescu, el m-a primit şi mă bucur tare mult că s-a întâmplat asta, pentru că a fost un tur frumos pentru mine!”, îşi începe Ciprian Niţu povestea.

Ciprian Niţu a ajuns prima dată la Rapid la 14 ani

Chiar dacă a jucat şi la juniorii de la Rapid, fotbalistul nu şi-a început cariera în Giuleşti, ci la o echipă mai degrabă necunoscută celor care nu au vreo tangenţă la nivelul fotbalului divizionar bucureştean. Este vorba despre Romprim. „De fotbal m-am apucat la 7 ani, la Romprim. Apoi, bunicul m-a dus la Rapid, la grupa antrenată de domnul Adrian Dumitru, de la care am învăţat foarte multe. Am rămas acolo până la terminarea junioratului”, ne explică Ciprian Niţu.

Cel care, ulterior, avea să cocheteze cu echipe cu aspiraţii la liga a 3-a. Dar niciodată nu a reuşit să facă pasul către acest eşalon. „Când am terminat junioratul am plecat la FC Voluntari. AM evoluat la echipa a doua, dar după ce aceasta a promovat în liga 3, nu am mai fost dorit. Aşa că am ales să merg la Progresul. Am câştigat campionatul pe Bucureşti, dar am luat bătaie la barajul de promovare… Am mai stat un an, de data aceasta am terminat pe 2, aşa că am decis să schimb”, rememorează atacantul.

Fotografia postată de Nitu Ciprian.

Ciprian Niţu în tricoul Progresului

S-a antrenat cu Academia, dar nu a fost considerat eligibil

Schimbarea pe care şi-ar fi dorit-o în primă fază a fost Academia. Aşa cum am spus şi cum este evident, proiectul susţinut moral de Primăria Sectorului 1 şi activ din teren de legendele Daniel Pancu şi Daniel Niculae era un miraj pentru fiecare jucător rapidist. Din păcate pentru el, Ciprian Niţu nu a reuşit să îşi atingă obiectivul. „Am mers acolo, am făctu pregătirea cu ei, dar în ultimele zile, cu puţin timp înainte să înceapă campionatul m-au dat afară. Au spus că nu sunt în vederile lor…”, ne mai spune Ciprian Niţu.

Aşa se întâmplă  adesea în fotbalul românesc şi nu numai. Dar pe undeva, totul are o logică. Până la urmă, pentru fotbalist, tot răul a fost spre bine pentru că a ajuns la AFC Rapid. Şi a devenit singurul jucător, alături de Cătălin Stan, care a jucat în toate meciurile pentru echipa giuleşteană. Despre cariera de seniori am vorbit mai mult, aşa că ne întoarcem puţin în perioada junioratului. Nu de alta, dar Ciprian are ceva amintiri frumoase de atunci.

Amintiri frumoase din perioada junioratului

„Ţin minte că am jucat un meci cu ProProgresul, în care am intrat la pauză. Era 1-1 atunci, iar la final am bătut 5-2. Nu am dat vreun gol pentru Rapid atunci, ci o pasă de gol, dar am jucat foarte bine. Este unul dintre meciurile de care sunt cel mai mândru”, ne-a mai împărtăşit din experienţa sa Ciprian Niţu. Înainte de a definitiva acest articol, trebuie să transmitem şi gândurile pe care atacantul le are faţă de Rapid.

Mai important decât orice, cum s-a îndrăgostit el de echipa de lângă Podul Grant: „Ţin cu Rapid de când m-am dus prima dată copil de mingi pe Giuleşti. Atunci am interacţionat prima dată cu atmosfera unică, minunată, creată de fani. Şi mi-am dat seama pe loc că Rapidul este cea mai frumoasă echipă, că e ceva unic!” Cuvinte frumoase în încheiere, dar spuse din suflet şi cu maximă acoperire aşa cum fiecare dintre noi, care a fost măcar o dată pe Giuleşti, ştie în mod cert.

Fotografia postată de Nitu Ciprian.

Fotografia postată de Nitu Ciprian.

Junior la SC FC Rapid SA