BREAKING NEWS / Ce se întâmplă cu baza Pro Rapid

ProRapid
Pe vremea în care suporterii veneau la ProRapid

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) ar putea cere Guvernului să adopte o hotărâre pentru transmiterea în administrarea CGMB a Bazei Pro Rapid. Locaţie situată pe bulevardul Bucureştii Noi. Pentru reincluderea acesteia în circuitul sportiv şi de agrement, scrie dcnews.ro.

Cum arată paragraful din proiectul de hotărâre

‘Se solicită Guvernului României adoptarea unei hotărâri pentru transmiterea din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Finanţelor Publice – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi administrarea CGMB a imobilului situat în bulevardul Bucureştii Noi nr. 170, sector 1, Bucureşti. In vederea reincluderii Bazei Sportive Pro Rapid în circuitul sportiv şi de agrement‘, se arată în proiectul de hotărâre. Asupra căruia vor decide consilierii generali în şedinţa CGMB din 17 ianuarie.

Deficitul de baze sportive invocat ca motiv pentru preluarea Pro Rapid

În raportul de specialitate al proiectului se menţionează că Municipiul Bucureşti se confruntă cu un deficit în ceea ce priveşte bazele sportive şi terenurile de sport. Neavând în proprietate astfel de bunuri imobile. Municipiul Bucureşti îşi propune să participe la dezvoltarea infrastructurii sportive. Având în vedere rolul şi contribuţia sportului în promovarea unui stil de viaţă activ şi sănătos. Prin crearea unui spaţiu modern pentru desfăşurarea de activităţi sportive şi recreative, relevă sursa citată. ‘Pentru realizarea acestui obiectiv s-a identificat ca posibil amplasament un imobil situat în Şos. Bucureştii Noi nr. 170 – Baza Pro Rapid, sector 1, Bucureşti‘, se arată în raportul de specialitate.

Bunuri supuse executării silite

Conform deciziei din 29 noiembrie 2014 a Ministerului Finanţelor Publice – Comisia pentru soluţionarea cererilor debitorilor care solicită trecerea în proprietatea publică a statului a unor bunuri imobile supuse executării silite, acest amplasament se compune din trei părţi. Teren de 3.260,03 mp; clădire Bază sportivă, în suprafaţă desfăşurată de 1.145,63 mp; teren de 41.300,46 mp. Toate trei indisponibilizate printr-un proces verbal de sechestru din 30 august 2004 de Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili. ‘Acest imobil este poziţionat cu ieşire la lac. Ceea ce avantajează destinaţia investiţiei prevăzută ca bază sportivă şi de agrement în interesul cetăţenilor‘, prevede raportul de specialitate.

CITEȘTE ȘI  DECLARAȚII | Trei titulari, reacții sincere după meciul cu Ripensia

Datorii de 17 milioane de lei

Intenţiile, la prima vedere, par unele lăudabile, dar situaţia de la Pro Rapid este mult mai complicată. Aşa cum 1923.ro a publicat încă din august 2017, datoriile asociate acestei entităţi sunt inimaginabile. Peste 17 milioane de de lei! Astfel încât rămâne de văzut cum vor fi ele gestionate de instituţiile publice. În contextul în care principalul argument pentru care AFC Rapid a fost respins îl reprezintă datoriile ce nu pot fi suportate în vreun fel din bani publici. În plus, pe lângă sumele uriaşe datorate, investiţia necesară în baza Pro Rapid este, în mod cert, una de asemenea importantă. Dacă avem în vedere gradul de degradare avansat pe care această unitate l-a căpătat în ultimii ani.

LĂSAȚI UN MESAJ