AFC Rapid şi proba caracterelor puternice!

AFC Rapid
AFC Rapid înainte de meciul cu Asalt

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

AFC Rapid, oricum am lua-o, este surpriza plăcută a ligii 4 Bucureşti. La un minut de locul 4, adică poziţie de play-off la finalul anului competiţional 2017, echipa lui Andrei Constantinescu înmagazinează, chiar şi în pauza de iarnă, poveşti frumoase. Echipă fără condiţii şi fără resurse, dar cu jucători inimoşi şi, majoritatea valoroşi, AFC Rapid a fost asaltată din toate părţile. De fapt nu echipa, ci o parte dintre jucători. Mai mulţi dintre titulari au fost ademeniţi de alte formaţii, însă nu au vrut în ruptul capului să părăsească corabia pe care sunt convinşi că o pot scoate la mal.

Narcis Ioniţă este de neclintit

Despre căpitanul Narcis Ioniţă nu mai are rost deja să vorbim. Pentru că ofertele au venit în ultimul an cu nemiluita. E drept, maximum de la liga 3. Însă vorbim despre echipe de eşalon superior, care îţi pot oferi o satisfacţie financiară măcar pe termen scurt. Însă nu şi posibilitatea de a te dezvolta în adevăratul sens al cuvântului. Pentru că, gândind obiectiv, este bine să joci la formaţii precum CSM Olteniţa ori Popeşti Leordeni maximum un sezon în actuala situaţie. Pentru că aceste echipe nu au vreo perspectivă de a promova. Cel puţin nu deocamdată. Am pomenit cele două nume fiindcă acolo sunt mai mulţi rapidişti, nu pentru că le-am desconsidera în vreun fel. Discuţia însă este alta, nu despre Narcis Ioniţă. Care oricum pare o piatră de temelie de nestăvilit din istoria AFC Rapid.

Munaf şi Stan au refuzat politicos Dinamo

Multe cluburi din liga 4 Bucureşti au încercat, în această pauză de iarnă, să sufle jucători de la AFC Rapid. Promiţându-le bani şi condiţii mai bune. Fie vorba între noi, asta nici măcar nu este prea greu, având în vedere ce se întâmplă la acest nivel la AFC Rapid… Spre exemplu, Fannouch Munaf (18 ani) şi Cătălin Stan (20 ani), doi dintre oamenii cheie ai echipei au fost contactaţi de CS FC Dinamo. Primul a jucat cele mai multe meciuri pentru AFC în toamnă, în timp ce al doilea e golgheterul la zi. Amândoi mai jucaseră pentru Dinamo! Aşa că nu puteam spune că e ceva ieşit din comun să accepte oferta. Teoretic nici nu erau de condamnat. Absolut deloc! Numai că amândoi au refuzat, nu au vrut să audă de o despărţire de echipa din Giuleşti. Au început o muncă şi vor să o ducă până la capăt.

Cristofor şi Panait nici nu vor să audă de despărţirea de AFC Rapid

Nu doar cei doi au refuzat politicos cluburile interesate. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazurile lui Andrei Cristofor (27 ani) şi Gabi Panait (23 ani). Cei doi au fost solicitaţi, se pare, de AS Tricolor, respectiv Termo. În cazul primeia vorbim, totuşi, de echipa de pe locul 2 din liga 4 Bucureşti în acest moment. Nici cei doi fundaşi însă nu au dorit să plece de la AFC Rapid. Crezând cu tărie, la fel ca şi restul lotului, în faptul că echipa poate prinde play-off-ul. După, totul este o loterie. Din care nu se ştie ce poate ieşi. Noi ştim deocamdată că jucătorii care se află la AFC Rapid au oferit încă o mostră de caracter brut. Pe care puţini îl mai pot avea în această lume sălbatică a fotbalului.