Academia, probleme cu Giuleştiul?! Ce spune Bolohan!

Academia Giuleşti
Giuleşti

UPDATE 2: Vicepreşedintele CS Rapid, Mugur Bolohan, a dezminţit aceste probleme financiare. Printr-o declaraţie oferită pentru siteul oficial al Academiei: „Academia Rapid, la acest moment, nu are niciun fel de datorie către CS Rapid. Din vară, de când am intrat într-o relaţie cu Academia Rapid, lucrurile au mers foarte bine. Sper ca şi pe viitor lucrurile să decurgă la fel de bine.”

Update: Intr-o scrisoare deschisa adresata Gazetei Sporturilor, conducerea Academiei Rapid a negat existenta vreunui conflict financiar cu CS Rapid.

Stirea initiala:

Academia Rapid are mari probleme din cauza datoriilor. N-a răspuns notificărilor primite și echipa ar putea fi dată afară de pe GiuleștiSuma pe care Academia Rapid trebuie să o achite până la finalul lunii ianuarie este de 12.000 de lei, scrie gsp.ro. În caz contrar, echipa va fi nevoită să se mute din a doua parte a sezonului. Locul doi din Liga a 4-a s-a bucurat în acest sezon de o susținere importantă atunci când a evoluat pe Giulești, mai ales la meciul cu rivala Steaua, când pe stadion au fost în jur de 13.000 de oameni. Spre finalul anului trecut, Academia Rapid a aflat că nu se va putea baza pe sprijin financiar din partea Primăriei Sectorului 1, din cauza unor rectificări bugetare, mai scrie sursa citată.

Nimeni nu se aştepta la aceste probleme pentru Academia

Informaţia este absolut neaşteptată având în vedere că nu mai departe de aceste zile comitetul director al Academiei a prezentat balanţa financiară a a clubului, e adevărat, totul foarte aproximativ. În ciuda acestui fapt o astfel de situaţie nu ajută în vreun fel pe cineva. Ssă sperăm că situaţia se va regla în cel mai scurt timp! Până atunci, revenim cu ceva detalii legate despre anunţata reconstrucţie a Giuleştiului.

NOUL „GIULEȘTI”, DOAR 14.500 DE LOCURI

Arena Rapidului este cuprinsă în planul pentru Euro 2020.  Surse CNI afirmă că “din cauza spaţiului restrâns, cuprins între Calea Giulești și liniile ferate, stadionul nu va mai avea 18.000 de locuri, cum se prevedea iniţial, ci doar 14.500”.

Planul de reconstrucție a stadionului:

  • va fi păstrată doar peluza dinspre sala de sport, restul va fi demolat
  • va avea 15.000-18.000 de locuri, toate acoperite
  • va fi în genul noului „Ilie Oană”
  • din cauza spaţiului îngust din zonă, noua arena va fi restrânsă astfel încât între tribune şi liniile de cale ferată să fie un spaţiu de cel puţin 4 metri lăţime
  • preţ estimativ: 22-25 milioane euro (fără TVA)