VIDEO / Rapid şi marea performanţă acum 45 ani!

Rapid
Brandul Rapid

Suntem în anul 1972, cel în care Rapid a câştigat Cupa României după 30 de ani de pauză. Aici nu mai e vorba însă despre echipa mare, cu toate că în reportaj apar nume grele precum Ion Costea sau Puiu Ionescu. Personalităţi colosale în istoria echipei de lângă Podul Grant. Este, în schimb, vorba despre puşti care încă nu şi-au făcut buletin şi care îşi doresc să scrie istorie pentru echipa din Giuleşti. În cele aproximativ 15 minute pe care le puteţi vedea, se poate observa o şedinţă de pregătire a tinerilor înfometaţi de performanţă.

Antrenament cu zâmbetul pe buze şi cu R pe piept

Cu echipamente care pentru unii sunt cu unul sau două numere mai mari, copiii bat mingea fără încetare. Cu un R mare în dreptul inimii, la fel cum avea şi echipa care a cucerit titlul în 1967. Primul oficial din istoria Rapidului. Atunci nu-i păsa nimănui de sigle, de vulturi sau de teancuri de hârtii care să gireze pentru o identitate. Nu le păsa de datorii sau de perspective. Se bucurau doar de prezent, de Rapid. Cu toate că, da, atunci Rapidul venea după un deceniu fabulos, unul dintre cele mai bune din istoria clubului. Corect. Era normal ca echipa să fie iubită, chiar adulată.

Colecţia de idoli pentru copiii însetaţi de Rapid

La fel cum era normal ca toţi copiii să vrea să le calce pe urme lui Rică Răducanu, Sandu Neagu, Puiu Ionescu, Nichi Dumitriu, Bebe Năsturescu, Teo Codreanu, Bazil Marian, Take Macri, Iliuţă Greavu, Nelu Motroc, Culae Lupescu, Viorel Kraus, Nae Georgescu, Fănică Filote… Chiar Giussy Baratky, Titus Ozon, Vasile Copil, Iacob Olaru, Ion Lungu, Ionică Bogdan, Dinu-Buric, Jamaischi ş.a.m.d. Dacă acum reperele sunt, în mod natural, Dani Coman, Cristi Săpunaru, Vasile Maftei, Marius Şumudică, Daniel Pancu, Daniel Nicuale, Mugurel Buga, Ovidiu Herea, chiar Dănuţ Lupu, Adi Iencsi, Marius Măldărăşanu sau Ovidiu Sabău, atunci raportul era cel mai sus menţionat. Copiii visau măcar la proaspătul nou-promovat de la juniori, Liţă Dumitru. Care deja jucase şi la Cupa Mondială cu România. Cum mulţi acum visează să îi calce pe urme lui Alex Ioniţă II.

Caracteristici vitale pentru clubul de lângă Podul Grant

Dacă vi se pare că nu am acoperit tot ce trebuia în acest text, vă invităm cu căldură să savuraţi videoclipul de mai jos. Vă garantăm că este o mare comoară pentru istoria echipei Rapid. Un filmuleţ din care nu reiese altceva decât rapidism pur, pasiune şi dedicare. Caracteristici care au fundamentat mereu lada cu zestre a unui club legendar. Rapid trăieşte!

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!

2 COMENTARII

  1. da si atunci se juca cu R de la Rapid nu era important de sigla nu era foamea mare de bani de tot era doar important RAPID. acuma toti nu vor decat sa traga si construiesc ei echipe fara pic de cap si judecata

  2. Fain reportaj. Pentru mine este o întoarcere în timp. Gingășia copiilor, preocuparea și devotamentul antrenorilor îmi răscolesc plăcerea fotbalului de altă dată. Deși unii dintre antrenori nu mai sunt printre noi, eu parcă îi văd lucrând și acum. Pe unii dintre ei i-am cunoscut personal.
    Mulțumesc f mult ptr acest filmuleț. Mi-ați produs o seară frumoasă.