VIDEO / Pancu a vândut 77.000 tricouri într-o zi!

Pancu
Daniel Pancu, erou la Beşiktaş

La peste 12 ani de la unul din cele mai intense meciuri din carieră, Daniel Pancu (40 ani) a rememorat cum a intrat în poarta lui Beşiktaş în derby-ul cu Fenerbahce. ”Ceea ce mi s-a întâmplat a fost un lucru fantastic. Sunt lucruri despre care e imposibil să crezi că se mai pot întâmpla vreo dată”, a spus Pancu, actualmente implicat în proiectul Academia. Puțină lume știe însă că fostul ”decar” al giuleștenilor a început fotbalul ca portar.

Pancu: „Mi-a părut rău că s-a terminat meciul”

”Am început fotbalul ca portar. Puteam face carieră, mai ales că eram și talentat. Plus că era un post nu foarte căutat la copii și juniori. Numai că, la un moment dat am început să-i driblez pe acolo și m-au scos din poartă. Revenind la episodul de la Beșiktaș, trebuie să vă spun că, în nebunia mea, mie mi-a părut rău că s-a terminat meciul. Mi-aș fi dorit să mai continuăm puțin”, a rememorat ”Pancone” pentru Digi Sport.

S-a epuizat stocul!

Acel episod, care a rămas în istoria clubului turc, a fost marcat cum se cuvine și de către departamentul de marketing. Acesta a izbutit o campanie fantastică de vânzare de tricouri. ”A doua zi s-au vândut 77.000 de tricouri! Și au avut noroc pentru că noi terminam contractul cu o firmă de echipament sportiv, e vorba de Puma, se semnase contractul cu Umbro, și se termina stocul, erau în magazii. Pentru Besiktaș a fost o lovitură financiară. Ar fi putut să-mi dea comision, dar aveam niște restanțe și mi le-au plătit a doua zi”, a mai spus Pancu.

Kadikoy, locul miracolului

Pe 17 aprilie 2005, cu Pancu titular, Besiktas conducea în minutul 78 al disputei cu Fenerbahce, de pe stadionul Sukru Saracoglu cu 3-2. Portarul alb-negrilor, Oscar Cordoba, a fost eliminat la o fază la care s-a dictat și penalty. Cum toate schimbările fuseseră făcute de antrenorul echipei sale, Pancu s-a cerut singur în poartă. Brazilianul Alex a înscris pentru 3-3 din penalty, dar atacantul român a fost extrem de aproape să respingă. Apoi, până la final, a avut trei intervenții fabuloase, suporterii strigându-l după acel meci ”Pantera din Kadikoy” (Kadikoy este cartierul unde se află stadionul lui Fener).

Cifre impresionante pentru Pancu

S-a terminat însă 4-3 pentru Besiktas, cu golul victoriei marcat de echipa lui Pancu în minutul 90+3. Pancu a jucat la Besiktas între 2002 și 2005, marcând 16 goluri în 80 de meciuri pentru formația turcă. A cucerit titlul în 2003, și Cupa, în 2006. VIDEO mai jos cu momentul în care Pancu a intrat în poartă!

Sursa: digisport.ro

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!