ProSport, noi dezvăluiri incredibile despre steaua!

ProSport
Prosport a scris despre situaţia de la Rapid

ProSport scrie despre comandantul clubului steaua, colonelul Cristian Petrea. Acesta a fost ales săptămâna trecută vicepreşedinte al AMFB. În circumstanţe cu totul neobişnuite. Mai mulţi reprezentanţi ai cluburilor prezente în sală au relatat pentru ProSport că ofiţerul a primit mai puţin de 25 la sută din voturile participanţilor. Mai grav este că scrutinul a fost repetat şi rearanjat! În aşa fel încât Petrea să fie desemnat, oarecum din oficiu, câştigător al funcţiei!!! Conducătorii de cluburi care au descris pentru ProSport evenimentele din şedinţă. Conducerea AMFB a postat la intrare bodyguarzi, aceştia interzicând accesul presei. Au menţionat apoi că, în primă fază, au fost 16 voturi pentru şeful clubului steaua şi aproximativ 10 voturi contra.

Nu contează cine votează, contează cine numără

Restul cluburilor, peste 50 la număr, s-au abţinut!!! Rezultatul a stârnit agitaţie la prezidiu! Iar dirijorul şedinţei, preşedintele Marian Lumânare, a decis ca scrutinul să se repete într-o altă formulă. Astfel, s-a întrebat cine este contra lui Petrea. Atunci s-au ridicat, din nou, aproximativ 10 mâini, apoi s-a întrebat cine se abţine. De data aceasta au fost numai 14 voturi. Întrebarea „cine este pentru?“ nu s-a mai rostit. Cei de la prezidiu concluzionând că toţi ceilalţi din sală sunt, din oficiu, favorabili numirii ofiţerului în funcţia de vicepreşedinte.

Cei mai vehemenţi contestatari: Tricolor şi Academia

Lucrurile nu s-au oprit aici. Martori oculari spun că reprezentanţii mai multor cluburi au luat cuvântul şi s-au pronunţat vehement împotriva înscăunării lui Petrea în funcţia de vicepreşedinte. Printre cei mai vocali au fost trimişii Academiei şi ai AS Tricolor. „S-au invocat multe argumente pertinente. steaua are ca obiectiv promovarea. Dacă la vară intră în Liga 3, de ce să mai fie ales Petrea vicepreşedinte? Pentru şase luni? S-a răspuns că steaua va avea echipe de juniori la AMFB. Deci colonelul va putea să rămână în funcţie“, a relatat un martor ocular tema discuţiilor. „Apoi, altcineva a menţionat că, fără a contesta competenţa ofiţerului, despre care nu se ştie, deocamdată, dacă este sau nu bun organizator, totuşi, colonelul Petrea are pe mână un club cu peste 30 de secţii. Dacă s-ar ocupa de fiecare din aceste secţii fie şi câte o singură zi pe lună, când ar mai avea timp şi de AMFB?“

Intimidări la drumul mare

O altă problemă, de ordin moral, a fost ridicată de reprezentantul Academiei, Adrian Olariu. El a arătat că echipa sa, aflată în luptă directă cu steaua pentru locul 1, va fi dezavantajată de prezenţa colonelului în conducerea AMFB. „În tot acest timp, secretarul general Claudiu Baboia s-a plimbat prin sală. De mai multe ori, când s-a ridicat câte un membru al AMFB care avea obiecţii, Baboia se aşeza în preajma acestuia“, a povestit, pentru ProSport, un martor ocular. Pentru rapidişti, toată povestea de săptămâna trecută trezeşte deja amintiri deranjante. Aceştia fac asocierea între modalitatea în care a fost impus Petrea în conducerea AMFB şi felul în care echipa lor era tratată de federaţie înainte de 1989, când Dinamo şi steaua controlau FRF pe linie politică.

Participanţii, doar informaţi cine „intră” şi cine „iese” din AMFB

Trebuie spus că au existat trei dosare de candidatură depuse pentru postul de vicepreşedinte scos la concurs. Doi dintre candidaţi au fost respinşi pe motiv că nu îndeplinesc criteriile. A fost păstrat în cursă doar colonelul Petrea, deşi acesta în mod cert nu se califica pentru candidatură. La ora la care şi-a depus dosarul ofiţerul, csa steaua nu era membru afiliat cu drepturi depline la AMFB şi nici nu se ştia sigur că votanţii de la Adunarea Generală vor accepta afilierea „militarilor“. Conform criteriilor anunţate înaintea alegerilor chiar de preşedintele AMFB, Marian Lumânare, Cristian Petrea nu ar fi avut dreptul să candideze. ProSport a scris despre aceste nereguli, pe larg, aici.