NEWS ALERT / V-am avertizat încă din iulie!

ProSport Primarie
Discutie la Primarie

Un nou scandal a zguduit din temelii Academia. Iar ProSport oferă detalii şi declaraţii şocante. Echipa lui Daniel Pancu şi Daniel Niculae a pierdut la masa verde un meci din cauza utilizării unui jucător fără drept de joc. Problema este că acesta nu a jucat doar cu AS Tricolor, ci şi cu Victoria. Aşadar, cine ştie ce mai urmează… Până atunci însă vă redăm poziţia omului cu dreptul de semnătură la această entitate. Care, după ce că e cel care dă cu pixul, îşi mai dă şi cu părerea. Minte însă cu neruşinare sau habar nu are pe ce planetă este. Una din două. Motivul vi-l prezentăm mai jos. Cu răbdare! Probabil că atunci când a vorbit era într-o pauză de la cursele pe care le face zilnic în Bucureşti sau Ilfov. Pentru că, dacă ProSport nu scrie asta, vă spunem noi. Adrian Olariu, administratorul Academiei, este… taximetrist!

Cristian Muscalu e mărul discodrdiei

Academia Rapid a pierdut la masa verde partida cu AS Tricolor, câştigată cu 3-1 pe teren, ca urmare a cazului Cristian Muscalu, scrie ProSport. Jucătorul a evoluat pentru giuleşteni, dar era deja legitimat la un club din străinătate, astfel că nu avea drept de joc, conform regulamentului, lucru sesizat la momentul respectiv de gsp.ro. Muscalu a evoluat în două partide, cu AS Tricolor şi CS Victoria.

Decizia Comisiei de Disciplină a AMFB:

„În baza Art. 86 alin. 8.1 RD, rap. la Art. 23 alin. 1 lit. b) şi c), rap. la Art. 24 A alin. 1. lit. b) din RSTJF, se sancţionează jucătorul Muscalu Valentin Cristian cu suspendare 12 etape şi penalitate sportivă 1500 lei.

În baza Art. 86 alin. 10.5, sancţionează AS Academia Rapid cu pierderea jocului din Liga 4, Et. 5, prin forfait. Omologhează rezultatul jocului AS Academia Rapid – AS Tricolor din Et. 5, Liga 4, cu scorul de 3-0 în favoarea echipei AS Tricolor. Se sancţionează AS Academia Rapid cu 1500 lei.”

Şi-a băgat steaua coada?

Interesant este că decizia vine la scurt timp după ce Colonelul Cristian Petrea, comandant la steaua, a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti (AMFB), subiect prezentat pe larg în ProSport. În urma acesti decizii, steaua se detaşează la trei puncte de Academia Rapid. Vârful clasamentului arată în felul următor: 1. steaua 38p, 2. Tricolor 36p, 3. Academia 35p, 4. CS FC Dinamo 28p.

Olariu iese la rampă

Decizia de a sancţiona Academia cu pierderea meciului contra AS Tricolor pentru folosirea ilegală a fotbalistului Muscalu vine la nici măcar o săptămână după Adunarea Generală cu scântei în care Adrian Olariu, administrator la clubului pedepsit acum, a contestat alegerea colonelului Petrea, de la steaua, ca vicepreşedinte al AMFB. Acum, Olariu spune că refuză să asocieze cele două evenimente – opoziţia sa la alegerea lui Petrea şi sancţiunea de acum –, dar afirmă clar că Academia Rapid a luat decizia de a legitima jucătorul după consultări cu AMFB.

Analogii…

Oficialul grupării din Giuleşti a explicat, pentru ProSport, că emisarii acestui club au luat legătura cu absolut toate forurile din fotbalul românesc care puteau clarifica lucrurile: AJF Dâmboviţa, foşti oficiali ai echipei din Tărtăşeşti, FRF, AMFB. „Mi se pare că e o măsură mai mult decât incorectă. E o măsură fără fundament juridic. Dacă au luat-o, acum trebuie să o şi motiveze. Vom face recurs. Mergem la AMFB, apoi la federaţie, dacă e cazul“, spune Olariu. Vorbind despre coincidenţa că acest caz a fost amânat două luni la Comisia de Disciplină a AMFB, pentru a fi soluţionat contra Academiei după Adunarea Generală cu scandal, Olariu încearcă să fie reţinut: „Nu vreau să mă gândesc la lucrul acesta. Refuz să fac această analogie. Se ridică un semn de întrebare, dar nu vreau să plec de la premisa aceasta. Bineînţeles că, sincer să fiu, luam în calcul acest verdict, având în vedere noile schimbări de la AMFB…“.

Tărtăşeştiul a fost invocat în declaraţiile din ProSport

Adrian Olariu a descris, pentru ProSport, toate drumurile făcute de delegaţii Academiei Rapid înainte de a-l legitima şi folosi: „Am luat legătura cu AJF Dâmboviţa, unde am cerut fişa jucătorului. Ni s-a spus că nu există o fişă a jucătorului la ei pentru că echipa din Tărtăşeşti a intrat în faliment şi s-a desfiinţat. Am întrebat delegatul echipei din Tărtăşeşti, unde jucătorul ne-a spus că a jucat în ultimii doi ani, care e situaţia legitimaţiilor pentru fotbalişti. Delegatul ne-a spus că nu mai are legitimaţiile pentru că nu se mai ocupă. Nu ştia nimic. În acel moment, am mers la FRF, crezând că, dacă Muscalu a fost jucător la Ceahlăul, ar putea fi o fişă acolo. La FRF – acelaşi răspuns, n-aveau fişa jucătorului”.

Jucător legitimat după ce s-a jurat pe roşu, AMFB trasă la răspundere

Apoi, taximetristul administrator a continuat: „Atunci ne-am întors la AMFB. Reţineţi că de comun acord cu AMFB am făcut o nouă legitimare şi o nouă fişă! Nu noi, Academia, am făcut fişa jucătorului. Şi nu noi ne ocupăm de legitimări. Noi depunem doar nişte cereri de legitimare. OK, ne asumăm responsabilitatea. Da, ne-a minţit jucătorul. Dar ce măsuri puteam să mai luăm noi, din moment ce am întrebat jucătorul unde a evoluat ultima oară, ne-a spus că la Tărtăşeşti, am luat legătura cu AJF Dâmboviţa şi cu delegatul, ne-au spus că n-au documente? Unde ne mai puteam interesa? Ne-am adresat la AMFB, care ne-a dat OK-ul: «Da, domnule, faceţi-i o fişă şi o legitimaţie nouă!». Ceea ce am şi făcut. Eu am emis legitimaţia? Eu am făcut fişa jucătorului? Nu pot înţelege cum noi putem fi în culpă, iar AMFB-ul să se extragă din treaba asta. Noi suntem vinovaţi, ei nu!“.

1923.ro a avertizat din iulie că Muscalu a jucat în Anglia ultima dată!

Tot ce e scris şi mai ales declarat mai sus este 100 la sută real, deşi pare neverosimil. Pare o caterincă desprinsă dintr-o comedie fără haz, pentru că aici este vorba despre sentimentele multor rapidişti care, o dată cu acest proiect, au sperat la mai bine. La o speranţă glorioasă. Nu au mai fost buni săracii ăia de la AFC Rapid… Bun, numai că 1923.ro a avertizat încă din iulie (!!!) că Muscalu a jucat ultima dată în ANGLIA!!! Aşa că astea cu Tărtăşeşti sunt doar poveşti băgate pe post de scuze ieftine. Noi nu uităm. Mai ales că oficialii celor de la Academia nu ar fi ştiut niciodată de Muscalu dacă nu se antrena cu AFC Rapid. Echipă pentru care a şi jucat în câteva amicale. Fireşte, a fost momit de acolo, că aşa e frumos. Preţul se vede acum. Normal, de vină nu e lipsa de profesionalism crasă în tratarea acestui caz. Ci AMFB, steaua, colonelul Petrea, alegerile, scrutinul, poate chiar agenturile străine.

Cum se poate ca şeful lui Nico şi Pancu să fie un taximetrist?!

Din păcate realitatea e cruntă şi oricărui om întreg la minte ar trebui să îi fiarbă sângele în vene când realizează că un club care pretinde cu ardoare statutul de renăscător al spiritului rapidist are un factor de decizie precum Adrian Olariu. Cu alte cuvinte, legendele Pancu şi Niculae sunt conduse de un… taximetrist! Nu, nu, nu vă grăbiţi. Nu are nimeni ceva cu taximetriştii sau cu oricare meserie de pe planeta aceasta, indiferent care este ea. Dar fiecare trebuie să facă numai lucrurile la care se pricepe. Fiindcă e imposibil din punct de vedere logic ca tu să conduci un brand wannabe după ce până atunci nu ai condus decât maşini… Dacă încerci, totuşi, altceva, rezultatele se văd…

20 COMENTARII

 1. Muscalu ă fost adus de către Andrei Anghel la AFC RAPID,si dupa ce a făcut pregătirea cu echipa ă fost încântat de banii Psd-ului si a plecat la academie. Cei de la AFC stiu ca Muscalu a spus clar ca are nevoie de cartea verde,treaba ca nu au știut este o vrajeala ă aristocratilor .Curând va apărea și dovada ca au facut fals în acte (pare cine pleaca la beci),dispărând dintr-un raport oficial numele jucătorului Muscalu. Asteptam cu interes următoarele depunctari ale clonei ordinare,si mai ales aducerea lingă echipa a mercenarilor care nu joaca decât pt bani multi….sa va fie rusine legende de carton care acceptați sa tăvăliti numele echipei Rapid….cand DRAGNEA ă spus ca ei încearcă să crească Rapidul trebuiau sa puna stop la tot.Rapid nu este echipa politică.. ..academia asta este o mizerie …Ca o curiozitate stie cineva de ce SUMACHER nu a venit sa antreneze adevăratul Rapid? Va voi răspunde în episodul 2,sper sa cântăm prohodul pt Aristocrati…

 2. PS: Nu are vreo relevanţă gradul de rapidism al lui Adrian Olariu. Pentru că oricum trebuie să ai ceva probleme să crezi că asta se poate cuantifica… În fine, cum spui, în mijlocul suporterilor. E perfect, acolo să stea! Să meargă la meciuri, să stea la o şuşanea, la un şpriţ. Cum am spus, nu avem vreo problemă împotriva a ceea cine e şi pentru ce face, însă dacă el e omul cu drept de semnătură de la Academia, ceva e clar în neregulă. Ştim, unii nu văd nimic neobişnuit. Important e să stea printre suporteri. Asta e tot ce contează…

 3. Comentariul tău este off-topic. Totuşi, dacă pui aşa problema, răspundem o întrebare… Ce dovadă există că Manoliu a refuzat ceva. Orice…

 4. Nu contează, da. Academia este, de fapt, o echipă de Liga Campionilor, din toate punctele de vedere, dar noi suntem puşi de agenturile străine să dezinformăm şi să propagăm ştiri false. Precum faptul că echipa a pierdut cu 3-0 la masa verde un meci în care a folosit un fotbalist fără drept de joc. Sau că omul care semnează actele este un taximetrist. Ce manipulare!

 5. Băi Dorel, ai greşit cred pagina… Aici nu sunt băi săracilor de la afc, aici sunt, poate, băi 1923.ro cu ce epitet vrei tu… Aşa că fii mai atent, băi Dorele, unde laşi comentarii! Numai bine! 🙂

 6. Bun. Din vina noastră s-a pierdut acest meci cu 3-0… Atât s-a înţeles. Când scrii adevărul, realitatea, tragi semnale de alarmă, eşti anti-Rapid. Sau poate… soroşist…? Sărbători fericite!

 7. Corect, Marius! Restul e propaganda…. Înclin sa spun ca 90% dintre Rapidisti sunt ori scârbiți ori complet dezorientați și dezinformați și drept urmare nu mai calcă la stadion, fie el și Giulesti… Din păcate, aici s a ajuns…

 8. Si in afara de cele 3 puncte de penalizare am inteles ca vor mai fi 3 puncte si inca 12 conform regulamentului in total 18 puncte.de ce se intampla asta la club cine e incompetent sa plece.

 9. Care suporteri multi 50.cu exceptia meciului cu csa si inca 2 nu am fost mai multi de 200.sa ramanem totusi corecti

 10. Boby caliule sa ne pisam pe actele tale. Daca academicienii sunt 15 voi nu existati saracilor
  Vedeti-va de echipa voastra de cacat voi astia 4 sau 5 ce va fute grija de altii?

 11. Peștișor, tu ești? Te bagi și tu în seama pe aici? Ca după greșelile ortografice…. Îți recunoaștem „semnătura” 😉 Florin Racoviță Ai vrut sa devina aristocrat și te-au ejectat băieții… Ce să-i faci dacă nu poți…. Ai avut o misiune și nu ai fost în stare sa o duci la capăt. Tot mai încerci…. Încearcă, în continuare…

 12. Bineanteles, mai trebuia inca o data, pentru a jdemia oara sa dati voi cu bata in gard. Ce va mai f…..pe voi grija de altii, adica, de noi, cei multi care am acceptat ACADEMIA RAPID. Voi, atat a-ti asteptat, sa se intample magaria asta, si gata, sunteti super satisfacuti si fericiti. Mergeti pe linia asta si rapidistii vor veni gramezi, gramezi catre voi. Deci, cu ce ura si inversunare varsati veninul, cu atat mai mult, acest mesia va disparea cat de curand din peisaj. Acel domn taximetrist, pe care domniile voastre il blamati, din cate stiu eu, este mai rapidist decat toata gasca asta care este gica contra. Iar, el, nu se da mare si tare, ca vezi doamne ar fi mare scula de conducator. Ba dimpotriva, eu l-am vazut la toate meciurile stand impreuna cu suporterii la un loc in tribuna, asa cum l-am vazut de ani si ani de zile. Asa ca, mai bine vedeti-va voi de marele patron, care, sa imi fie iertat, nu cred ca e mai valoare ca acel taximetrist. Chiar, mi se pare ca ar avea, asa, un aer de mediu rural, ca sa fiu putin elegant. In rest, ce sa va mai zic, vin sarbatorile si oamenii ar trebui sa fie fericiti si impliniti ca RAPIDUL renaste. Sper ca viitorul sa ne aduca bucurii la fel de mari ca si in ultimile luni si sunt convins ca RAPIDUL NOSTRU sa calce totul in picioare, sportiv spus, asa cum PANCONE a declarat, si bine a facut, iar la anul pe vremea asta sa hibernam pe locul I in L 3 si sa ne facem stategia pentru L 2. SARBATORI FERICITE TUTUROR RAPIDISTILOR ORIUNDE S-AR AFLA, IAR INCEPUTUL DE AN SA NE ADUCA TUTUROR MINTEA CEA DIN URMA. Adica…… RAPIDUL ESTE NUMAI UNUL CU SINGURII SI INEGALABILII EI SUPORTERI. LA MULTI ANI!

 13. Astia de la 1923.ro mereu ne-a zis adevaru inca de la moraru si noi ca fraierii am crezu pa altii. Pai tu curcubitaceule intrebi cu ce a avertizat astia? A zis clar la articolul ala ca musca a jucat la anglia ultimul club si ca avea nevoie de carte verde. Ce vrei mai mult de atata? Dar in schimb nu vad nimic referitor ca administratorul academia e taximetrist. Ca si cum asta e normala treaba. Convins sunt! Scuza pentru greseli gramaticale. Nu sunt roman. Sunt de la varsta de 14 ani in Romania si n-am avut timp de lectii, dar sunt mai roman si mai Rapidist decat multi

 14. Dar dc va framanta grija de alta echipa bai saracilor de la afc? Academia a cazut pe 3 dar afc pe ce loc este bai saracilor de la afc? Pe voi nu va baga nimeni in seama bai saracilor de la afc

 15. Tu care ești din cei 15 cacademicieni care ați mai rămas? Vad ca va cam ard tălpile. În curând va afla toată lumea ce impostori sunteți. O sleahta de mincinoși și lgb-isti. Veți ajunge cu toții la groapa de gunoi a Rapidului! Ați intins prea mult elasticul.
  In curând vor afla toți Rapidistii ca VOI sunteți adevărații GROPARI ai Rapidului. Imediat vor apărea și documentele…

 16. Ai avertizat inca din iulie? Ce ai avertizat?
  Mult zgomot pentru nimic.Articolele din presa nu-i mai pot pacali decat pe prosti iar prosti sunt multi si la noi la Rapid.Ce ai inteles tu din toata tevatura asta cu finantarea de catre Primarie sau cu depunctarea, indiferent daca cu 3 sau cu 6 puncte, nici nu conteaza?
  Mai intai, Primaria a spus inca din vara ca in anul 2017 nu poate finanta Rapidul iar finantarea din 2018 va fi preponderent catre Academie, adica catre echipe de copii si juniori.Asta e foarte important ca acolo, la copii si juniori se afla viitorul Rapidului.
  Rapidul are sponsori ai caror bani insumeaza 350000 euro, suma foarte mare pentru o echipa de liga a4-a iar avand acesti bani poti promova fara nici o durere in mataranga.
  In al doilea rand, depunctarea chiar nici nu conteaza in situatia noastra. adica in situatia in care echipa se intareste puternic cu Maftei si Voicu si vor mai urma;pai cu o echipa ca asta te pisi de la inaltime pe echipa Armatei si pe porcul ala de colonel.Nu degeaba a zis Pancu ca-si doreste sa intre in play-off cu 0 puncte si nici nu-si problema castigarii seriei.
  Acestea fiind spuse nu mai manca ce nu trebuie pentru ca nu toata lumea pune botul la tipul asta de stiri gsp/prosport/digi/s.a.
  Si pune si tu alta poza, nu de alta dar rapidistii sunt mai mult de 20 de oameni si nu toti se isi zic Frumosii Cretini ai Giulestiului

  P.S. Spune-i lui Manoliu ca nu mai are nici o sansa la o prima de Craciun, sa incearca de Pasti cu titluri gen „Scandal la Academia Rapid!
  Un soarece a ros putin din coltul de jos al emblemei Rapidului iar Academia risca depunctarea si pierderea primului loc in grupa”

 17. Manoliu nu a refuzat NIMIC!!! Conditia a fost pusa de aristocrati (…) mai concret de ovidiu nahoi (literele mici nu sunt intamplatoare) inca din 18 decembrie 2016! Exista comunicat de presa in acest sens.

 18. Din pacate la Rapid au fost mereu conducători incompetenți. Îmi aduc aminte de meciul pierdut cu Timișoara din cauza lui Varga si Bălan.

 19. Admin, un lucru vreau sa intreb. de ce afc a refuzat categoric asocierea cu academia? care a fost motivul ? vreau sa-i spun lui manoliu ca, un prost ca taher pe care l-a pacalit copos, nu va gasi si sa-s ia adio de la gandul ca se va imbogati prin vanzarea acestei entitati. poate sa stea la taraba mult si bine ca nu va gasi niciun musteriu pt afacere lui. cu datorii si fara bani pt sustinerea echipei va urma cat de curand colapsul, pacat de tinerii fotbalisiti care inca mai cred in spiritul rapidismului si fac sacrificii poate peste putinta lor. Concluzia: manoliu si cine o mai fi in spatele lui nu au nimic cu Rapidul….