UNIC! George Weah, Balon de Aur, acum preşedinte!

ProSport
ProSport scrie despre succesul lui George Weah

ProSport scrie despre George Weah, primul câştigător al Balonului de Aur din afara Europei. Acum el a triumfat în alegerile prezidenţiale din Liberia. Fostul atacant al Milanului a câştigat alegerile în turul doi, în dauna lui Joseph Boakai, actualul vicepreşedinte. Ellen Johnson Sirleaf, liderul de la Monrovia, va preda ştafeta după două mandate în fruntea Liberiei. În 2005, Sirleaf l-a învins pe Weah în cursa pentru preşedinţia Liberiei, aşa cum mai informează ProSport. Vorbim despre primul jucător non-european care a câştigat Balonul de Aur! Se întâmpla în 1995. Da, acelaşi trofeu prestigios pe care au pus stăpânire Messi şi Ronaldo de fix un deceniu!

ProSport scrie despre mărirea şi decăderea fostului mare atacant

Fostul atacant a debutat în fotbalul european la AS Monaco. După trei ani petrecuţi în Principat, Weah a fost transferat de PSG pentru 6,5 milioane de euro. În tricoul parizienilor a marcat de 44 de ori în 119 meciuri şi a intrat în vizorul Milanului. Italienii l-au cumpărat în ’95 pentru aproape şapte milioane de euro. În primul an pe San Siro, Weah a fost premiat cu Balonul de Aur, devenind primul jucător din afara Europei care primeşte prestigiosul trofeu. În sezonul 1994-1995 fost golgheterul Ligii Campionilor, după ce a marcat de opt ori în competiţia continentală.

A pierdut alegerile din 2005

În 2000 a fost împrumutat la Chelsea, unde a fost coleg cu Dan Petrescu. În 2003 a agăţat ghetele în cui, după ce a mai evoluat pentru Manchester City, Olympique Marseille şi Al-Jazira, în ultimă instanţă. La finalul carierei a intrat în politică, pentru a produce o schimbare în ţara natală. A fost învins la alegerile din 2005, dar acum a ieşit învingător, încheie ProSport. De menţionat este că în cei 12 ani de pauză între cele două candidaturi, George Weah a mers la studiu, inclusiv în Statele Unite ale Americii. Unul dintre factorii decisivi care l-au ajutat să îşi îndeplinească visul. Şi, mai presus decât orice, speranţa că va putea aduce schimbarea pe care şi-o doreşte în ţara sa natală.