Marius Şumudică a spart topurile în Turcia!

sumudica
Marius Şumudică şi-a găsit echipă

Marius Şumudică i-a cucerit definitiv pe turci! Românul a fost desemnat cel mai bun antrenor al primei părți a campionatului din Țara Semilunei de o publicație importantă. Marius Șumudică a transformat-o pe Kayserispor dintr-o echipă care anul trecut se lupta la retrogradare și avea o medie de 3.000 de suporteri la fiecare meci, într-o adevărată sperietoare pentru granzii Superligii Turciei. Şi care se luptă pentru pozițiile fruntașe! Cu peste 20.000 de oameni în tribune la partidele disputate pe teren propriu.

Kayserispor a impresionat în tur

Până duminică, 24 decembrie, echipa lui Marius Șumudică avea 11 meciuri consecutive fără înfrângere. Malatyaspor a pus capăt acestei serii remarcabile, dar înfrângerea nu a schimbat imaginea lui Şumudică din Turcia. Performanțele de pe banca lui Kayseri l-au adus pe primul loc în topul antrenorilor din Turcia. Jurnaliștii de la Yeni Șafak au realizat echipa ideală a turului de campionat în Super Liga Turciei. Iar Şumudică este antrenorul acestui prim 11 impresionant. Cu toate că printre jucători nu se regăseşte vreun elev de-al său.

Şumudică a devansat nume uriaşe din Turcia

O realizare remarcabilă pentru tehnicianul român. Mai ales având în vedere că a activat pentru tot sezonul în același campionat cu foștii selecționeri ai Turciei, Senol Guneș (Beșiktaș) și Abdullah Avci (Istanbul BB). Cu Aykut Kocaman (Fenerbahce) sau francezul Paul Le Guen (care le-a mai pregătit pe Lyon și pe PSG). De curând, în campionatul din Țara Semilunei a revenit și „Împăratul” Fatih Terim, dar a antrenat-o pe Galatasaray pentru un singur meci, înainte de întocmirea topului din Yeni Șafak. De numele lui Senol Guneș se leagă și cel mai mare succes din istoria naționalei Turciei: locul 3 la Cupa Mondială din 2002.

Echipa ideală a turului de campionat în Turcia:

Fabri (Beșiktaș) – Caicara (Istanbul BB), Maicon (Galatasaray), Pepe (Beșiktaș), Aziz Bechich(Bursaspor) – Fernando (Galatasaray), Emre (Istanbul BB) – Babel (Beșiktaș), Valbuena (Fenerbahce), Burak (Trabzonspor) – Gomis (Galatasaray);

Antrenor: Marius Şumudică (Kayserispor)

Sursa: digisport.ro