Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului, cronică la final de 2017

Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului
Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului

Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului a jucat ultima partidă din 2017. Echipa apărută în acest an şi neafiliată a disputat doar partide amicale. În ciuda acestui fapt, forma sportivă a crescut constant. Astfel, echipa suporterilor de la T2 s-a impus cu 2-0 împotriva LPS Mircea Eliade. Liderul detaşat al ligii a 5-a Bucureşti! Partida s-a jucat pe 20 decembrie, ora 21, pe terenul din Coresi. Evident, în nocturnă. În loc de alte detalii sau concluzii, vă oferim o cronică şi impresii complete de la faţa locului. Postate pe paginile de Facebook Rapid Bucuresti (@rapidsuntem noi) şi ACS Rapid – Frumosii Nebuni ai Giuleştiului.

Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului nu e afiliată

In vara va anuntam de aparitia unei echipe a suporterilor rapidisti (n.r. – suporterii de la T2) ACS Rapid – Frumosii Nebuni ai Giulestiului, echipa care insa nu a fost inscrisa in Liga a 5-a si despre care toata lumea a crezut ca va disparea din peisaj. Totusi ACS Rapid a hotarat sa continue alegand sa joace o serie de meciuri amicale cu echipe din esaloanele inferioare iar la anul sa se inscrie in campionatul pastorit de AMFB. Miercuri, 20 decembrie, au avut ultimul amical din 2017 impotriva liderului Ligii a 5-a din Bucuresti: LPS Mircea Eliade. Asa ca am fost la fata locului ca sa aflam mai multe despre proiect si planurile de viitor ale ACS Rapid Frumosii Nebuni ai Giulestiului.

Imaginea cu Crowne Plaza

Meciul s-a desfasurat de la ora 21:00 la baza sportiva Coresi, undeva in cartierul Pajura in imediata apropiere a hotelului Crown Plaza. Lucru ce ne-a facut sa ne amintim de un personaj de trista amintire pentru istoria recenta a Rapidului, dar de care am uitat insa repede intrand in atmosfera partidei ce ne-a adus aminte de ce se intampla pe Giulesti! Plecand de la trenurile care treceau la o aruncatura de bat de baza sportiva si ajungand la cantecele, fumigenele si stroboscoapele folosite de suporterii din micuta tribuna de pe Coresi.

Buget de 10.000 euro

Meciul a fost unul disputat, relativ echilibrat si suprinzator castigat destul de lejer de alb visinii cu 2-0. Acest rezultat impotriva liderului fara drept de apel al ligii a 5-a aratand ca ACS Rapid are valoare si nu este doar o joaca a grupului de suporteri ce a ales sa mearga pe aceasta cale: a autofinantarii. Am aflat ca bugetul, sustinut exclusiv din cotizatii lunare, a ajuns undeva aproape de 10.000 de euro in cele patru luni de existenta a echipei majoritatea cheltuielilor mergand spre a oferi conditii de joc si de antrenament cum poate nu au echipe chiar din liga a 4-a. Programul este unul profesionist cu doua sau trei antrenamente pe saptamana. Se fac atat antrenamente fizice cat si tehnico-tactice si meciuri amicale o data la doua saptamani.

Trăirile suporterilor

Si iata ca dupa patru luni in care toata lumea i-a renegat, Frumosii Nebuni au ajuns sa aiba stabilitate financiara, avand o baza solida pentru startul din sezonul viitor, iar pe plan sportiv au obtinut o serie de victorii impotriva adversarilor intalniti din liga a 5-a Bucuresti. Fotbalul din pasiune, fara patroni si fara interese pare sa aiba un viitor la Rapid. Iar timpul va arata care a fost cea mai buna cale de urmat pentru rapidisti. Bucuria unui gol intr-un meci amical inscris de catre o echipa neafiliata intr-o zi de miercuri aproape de miezul noptii, traita atat de jucatori cat si de suporterii ACS Rapid ne-a facut sa intelegem pe cei care nu am trait acele vremuri, de ce strangea Rapid zeci de mii de oameni in divizia B in anii 70-80.

Ne-a facut sa constientizam ca fotbalul jucat pentru dragostea fata de sport, fotbalul romantic, este DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE!

Hai Rapid!

Image may contain: people playing sports, stadium and outdoor