Final nebun de tur pentru juniorii AFC Rapid

AFC Rapid
AFC Rapid, grupa 1999-2000. Robert Georgescu, mijloc-dreapta, cu eşarfa la gât

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Juniorii mari de la AFC Rapid, 1999-2000, joacă ultimul meci din 2017. Referindu-ne, desigur, la cele oficiale. Chiar în ziua, mai bine zis, seara de Sfântul Nicolae. Pentru că partida se joacă în nocturnă, pe eternul Coresi. Terenul propriu pentru jumătate dintre cluburile bucureştene. Eh, exagerăm puţin, dar nu e departe de adevăr afirmaţia. AS Tricolor joacă aici. La fel o face şi în această partidă. Lumina reflectoarelor e palidă, aproape pâlpâindă. Bună totuşi pentru un meci la acest nivel. Juniori, municipali… Raportându-ne la nivelul fotbalistic pe care îl poate oferi România… Din păcate! Dacă ne uităm pe liniile de clasament, cum le-am descris deja, AFC Rapid nu ar trebui să aibă vreo problemă.

AS Tricolor – AFC Rapid 2-0, minutul 30

Cu toate că începe cu multe rezerve, liderul joacă împotriva unei codaşe care are în primul unsprezece un băieţel ce nu pare mai mare de 13 ani. Va fi un joc lejer îşi spun cei vreo 30 de suporteri de pe margine. Mulţi părinţi ai fotbaliştilor. Frigul e destul de pătrunzător, aşa că cei 22 de jucători sunt obligaţi să alerge cu sete după sfera pe care vor să o încurce între aţele adverse. Sigur, Tricolor nu se poate gândi decât să nu ia multe. Cât de incredibil ar părea însă, prin minutul 30 scorul e incredibil: 2-0!!!! Aşa ceva e de neacceptat, iar antrenorul Robert Georgescu e înnebunit de nervi pe margine. Nu înţelege nici el. Cu toate că echipa lui nu e la prima astfel de ispravă. În urmă cu câteva săptămâni a fost condusă şi de Carmen cu 2-1 şi a bătut cu… 11-2! Doar că acum e 2-0 şi a trecut deja jumătate de oră. Nu e de glumă, băieţii trebuie să se concentreze.

Portarul cu 4 şi #rezist

Relaţiile de joc sunt bune, circulaţia balonului la fel. Motoarele sunt turate la maximum, precum se întâmplă cu un Boeing înainte de decolare. Cel puţin asta e impresia pe care tricourile vişinii o lasă pe moment. Vestele verzi de plastic, trase peste tricourile roşii ale gazdelor, devin fantome. Cu piciorul pe acceleraţie câteva minute, AFC Rapid întoarce scorul până la pauză şi se face 3-2. Un scor avantajos, dar nicidecum mulţumitor judecând calitatea adversarului. Patru schimbări sunt făcute de Georgescu înainte de repriza a doua şi începe show-ul. Dacă eşti pragmatic te muţi înspre careul lui Tricolor, pentru că mingea trece rar de mijlocul terenului spre poarta omului îmbrăcat în tricou alb, al jucătorilor de câmp de la prima echipă. Cu numărul 4 pe spate şi cu haştag consacrat de acum, REZIST. Robinetul de goluri se blochează. Nimeni nu mai poate opri hemoragia.

Portarul de 1,5 metri, mutat în… atac!

Acum AFC Rapid nu mai seamănă cu un Boeing, ci Tricolor devine un sac de box. Care îşi duce existenţa cu demintate totuşi şi cu ceva simţ al umorului dezvoltat. Undeva pe la 7-2 schimbă portarul. Ne frecăm ochii! Între buturi intră un puştiulică de maximum 1.50 metri şi, probabil, 13 ani! Imaginile sunt incredibile, fiindcă e atât de fragil încât te şi temi să şutezi spre poarta lui de teamă să nu-l răneşti. De aia nu ia decât un gol. Doar că nu stă nici prea multe minute acolo, ci trece… atacant! Situaţia e din ce în ce mai ilară. Nici nu ne mai putem bucura la golurile care vin acum în poarta unui jucător de câmp, e drept mult mai bine făcut decât portarul reprofilat. Scorul capătă proporţii astronomice: „Dom’ profesor, pot să bat eu?! Vreau să dau şi eu gol!” E strigătul portarului în momentul în care AFC Rapid are o lovitură liberă de pe la 18 metri.

„Uriaşul” din poarta lui AS Tricolor

AS Tricolor – AFC Rapid 2-16, final. Golaveraj: 111-14

Refuzul îl dezamăgeşte puţin, dar nu îşi pierde buna dispoziţie. „Copilu’, copilu’, vezi că eşti în ofsaid! Stai şi tu mai în spate!”, îi strigă băiatul înalt dintre buturi mogâldeţei din atacul oaspeţilor. Care, evident, nu are pic de ştiinţă cum să stea în teren. Acest meci pare prea mult pentru el. În fapt puţini jucători de la Tricolor sunt capabili să ţină mingea mai mult de câteva secunde. Terenul pare răsturnat pe o parte. Se termină 16-2. Da, cu toate că a fost greu de ţinut evidenţa tuturor golurilor. Munaf sau Trică, oameni de la prima echipă s-au descurcat excelent. În fapt, succesul nu a făcut altceva decât să pecetluiască o dominare autoritară în acest tur al sezonului 2017-2018. Juniorii A de la AFC Rapid conduc clar la nivelul municipiului Bucureşti. Iar pentru a vă face o idee legată de acest lucru să spunem că echipa lui Robert Georgescu a terminat cu 14 victorii şi o înfrângere, 42 de puncte. Şi golaveraj… 111-14! Aproape 100 de goluri diferenţă pentru!