Drama din spatele unei realităţi triste… Ce se întâmplă cu Rapid

rapid 70.000 sondaj
Sondaj

Un sondaj Avangarde, condus de Marius Pieleanu a relevat un adevăr trist. Doar 2 din 100 de români mai ţin cu Rapid! Aici nu vorbim despre Academia, despre AFC Rapid sau despre Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului. Nu, despre Rapid ca un tot unitar. Pe care măcar acest studiu îl poate reda. Din păcate, realitatea este una aproape cutremurătoare. Şi demonstrează faptul că liga a 4-a nu poate reprezenta o sursă de atracţie pentru suporterii rapidişti. Nici a doua sau a treia nu ştim dacă ar reprezenta. Dar diferenţa este covârşitoare. Înainte de a mai adăuga ceva comentarii legate de rezultate, vă prezentăm cifrele exact aşa cum sunt ele.

Cifrele sondajului Avangarde în care apare Rapid

Care este echipa favorită din fotbalul românesc?

Steaua 34%
Dinamo 8%
Craiova 4%
CFR Cluj 3%
Rapid 2%
Timișoara, Viitorul 1%
Nu am echipă favorită 5%
Altele 4%
Nu știu, nu răspund 38%

Studiul a fost realizat în următoarele condiţii:

 • Cercetarea a fost realizată în perioada 11.12-19.12.2017
 • Volumul eșantionului: 800 de persoane de 18 ani și peste
 • Metoda de culegere a datelor: telefonic
 • Eroarea maximă tolerată la nivelul întregului eșantion este de
  plus/minus 3,4%, pentru un interval de încredere de 95%

Concluziile care trebuie să ne pună pe gânduri

Am putea să fim tentaţi de anumite aspecte. În primul rând de cei 38 la sută care au răspuns fie că nu ştiu sau că nu răspund. Dar problema e mult mai profundă. Fiindcă cifrele seci, ale unui studiu profesionist aruncă Rapidul într-un derizoriu. Din care suntem OBLIGAŢI cu toţii să îl scoatem. Iar acest lucru nu trebuie făcut doar la nivel verbal, ci plin umplerea stadioanelor pe care Rapid joacă. Nu contează nivelul, important e să lăsăm ura, să lăsăm scuzele şi să fim acolo. Nu are importanţă că este vorba despre FNG, Academia sau AFC. Important este să nu mai vedem cum… CFR Cluj e deasupra noastră! Fireşte, clujenii sunt cei mai tari din Ardeal. Chiar şi aşa, e o ruşine să fie mai sus decât Rapid!

6 COMENTARII

 1. Sant Rapidist de o viata,…indiferent de liga in care joaca…iubesc si voi iubi RAPID GIULESTI PANA LA MOARTE!Va salut din Timisoara pe toti rapidistii adevarati-Sarbatori fricite!*****F.Z.R*****

 2. Nu contează în ce ligă joacă Rapid! Iubirea nu ar trebui să fie condiţionată de nimic! Pentru că, fii sigur, Rapid va reveni cândva unde îi este locul.

 3. Domnilor, sunt multe de comentat pe marginea acestui sondaj. Realitatea este că refacerea imaginii și a procentului de susținere stă în puterea fiecăruia dintre noi. În primul rând prin unitate, dacă vreți, frățească sau fmilistă. Adică să lepădăm din noi orgoliile găunoase și să avem în minte și imagine că ”vișiniul” este culoarea unicului Rapid ce a existat și poate exista în viața noastră de microbiști. Putem merge la meciurile FNG, la AFC sau Academia, că poate suntem legați de o prietenie cu cineva, dar visul nostru trebuie să fie mai sus de Liga bucuresteană. Cine are șanse și poate merge mai sus de Liga3, acea grupare poate fi echipa noastră, a tutror rapidiștilor. Crăciun fericit !

 4. Din păcate, sondajul este cât se poate de serios şi de veridic. Sursa este una demnă de încredere. Să nu ne mai mimţim singuri, pentru că aşa nu ajungem nicăieri…

 5. nu stiu cat de adevarat e ac. sondaj, dar un lucru e clar. multi se dau stelisti dar cei mai multi dintre ei sunt suporteri second hand. ca rapidisti sunt numai 2% e total fals.

LĂSAȚI UN MESAJ