Grupele pentru Cupa Mondială din 2018!

Cupa Mondială World Cup
World Cup 2018 a intrat în linie dreaptă

A avut loc tragerea la sorţi pentru grupele de la Cupa Mondială din 2018! Toate cele opt grupe sunt mai jos. Cel mai interesant duel din această primă fază, a grupelor, pare cel dintre Portugalia şi Spania! Echipele care au câştigat ultimele trei EURO se întâlnesc în meci direct în prima etapă!

Grupele de la Cupa Mondială din 2018:

A: Rusia, Arabia Saudită, Egipt, Uruguay

B: Portugalia, Spania, Maroc, Iran

C: Franţa, Australia, Peru, Danemarca

D: Argentina, Islanda, Croaţia, Nigeria

E: Brazilia, Elveţia, Costa Rica, Serbia

F: Germania, Mexic, Suedia, Coreea de Sud

G: Belgia, Panama, Tunisia, Anglia

H: Polonia, Senegal, Columbia, Japonia

Rusia şi Polonia, grupele cele mai exotice

Singurele grupe în care nu se află decât o echipă din Europa sunt A şi H. Adică prima şi ultima. Rusia, ţara gazdă pentru Cupa Mondială din 2018 şi Polonia, câştigătoarea grupei în care s-a aflat şi România din preliminarii se află în această postură. Interesant este de observat şi cum au picat cele două calificate în premieră la Cupa Mondială. Este vorba despre Islanda şi Panama.

Argentina – Islanda, Belgia – Panama, Germania – Mexic…

Islanda va întâlni una dintre marile favorite ale competiţiei, Argentina, dar şi fosta ei colegă de grupă preliminară, Croaţia. În timp ce Panama va lupta cu puternicele reprezentative ale Belgiei şi Angliei, dar şi cu Tunisia. Campioana Mondială en-titre, Germania, are o grupă acccesibilă, dar destul de incomodă. Interesant este că nemţii au întâlnit toate aceste echipe la alte ediţii de Cupa Mondială. Indiferent că vorbim despre Mexic, Suedia sau Coreea de Sud.

Portugalia – Spania, duel cu două tăişuri

O remarcă mai merită făcută, legată de grupa B. Acolo, aşa cum am mai spus, meciul Portugalia – Spania va fi, de departe, capul de afiş al acestei faze. Mai mult decât atât, cele două se vor califica, probabil, la braţ mai departe. Având în vedere adversarele care nu se pot ridica la pedigreeul lor. Ne referim aici la Maroc şi Iran. În ciuda acestui fapt, având în vedere că meciul mai sus menţionat se joacă în deschiderea grupei, pot apărea surprize!

Cupa Mondială între 14 iunie şi 15 iulie

Turneul final se va disputa între 14 iunie, când va avea loc meciul de deschidere Rusia – Arabia Saudită şi se va încheia pe 15 iulie cu finala competiţiei. Ambele partide se vor juca la 17, ora României, pe stadionul Luzhniki din Moscova, capitala ţării organizatoare.

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required