„Conte” şi-a riscat viaţa pentru AFC Rapid!

Conte
Conte trăieşte pentru fotbal

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Povestea nu e una metaforică. Este realitatea în stare pură, iar protagonistul este Ovidiu Dumitru. Mijlocaş de 28 de ani pe care, din perioada junioratului, toată lumea îl cunoaşte drept „Conte”. Se întâmpla prin 1995, când Antonio Conte, actualul antrenor, era un mare mijlocaş defensiv. Puştiul de la Sportul Studenţesc îi călca pe urme. Din păcate, destinul a avut alte planuri aşa că nu şi-a atins niciodată potenţialul real. Ovidiu are o boală serioasă la ficat, una cronică, care îi poate fi fatală oricând la efort susţinut! „Eu nu am voie să fac efort intens. De fapt nici nu aş avea voie să joc fotbal, dar nu pot trăi fără el! Mai bine fac ceea ce îmi place, decât să ajung la 70-80 de ani şi să duc o viaţă lipsită de anumite plăceri„, este discursul pe care încă nu ştim cum să îl interpretăm.

Fotografia postată de Dumitru Ovidiu.

Ovidiu Dumitru alături de antrenorul Andrei Constantinescu

A venit pentru Andrei Constantinescu la AFC Rapid

Este o chestiune de viaţă şi de moarte la propriu. El chiar a fost oprit de la efort câteva luni din cauza rezultatelor de la analize. Asta nu l-a împiedicat însă să debuteze la AFC Rapid chiar în ghencea, cu csa steaua. A fost surpriza lui Andrei Constantinescu pentru acel meci şi impresia lăsată a fost bună. „Conte” are un control impecabil al mingii şi este un real plus! „Joc pentru echipa Pronostic Sportiv la Minifotbal, dar am venit şi la AFC Rapid pentru Andrei. Suntem prieteni şi chiar mi-am dorit să joc. Nu pot sta departe de fotbal, e ceva care îmi asum. Asta e!” Când te gândeşti la situaţia sa, te trec fiorii. Şi în acel moment te gândeşti ce înseamnă pasiunea pentru fotbal. Desigur, nu ai cum să nu te gândeşti la sănătatea celui care se sacrifică pentru sportul rege.

Fotografia postată de Dumitru Ovidiu.

„Conte” are interzis la fotbal!

Aşa că discuţia se mută, inevitabil, mai aprofundat pe această latură. Nu mult, cât să ne explice care e treaba. „Doctorul mi-a interzis fotbalul şi mi-a spus că nu există decât un tratament pentru ceea ce am eu şi că, în acest moment, există doar 30 la sută şanse de vindecare. În acelaşi timp, mi-a zis că se speră ca în câţiva ani să apară ceva mai bun, care să mă scape definitiv de boală. Sunt optimist!”, sună scurt şi la obiect confesiunea lui Ovidiu Dumitru. Nu a jucat deocamdată prea mult pentru AFC Rapid, dar atât cât a făcut-o a lăsat o impresie excelentă. Nici nu avea altfel cum un fotbalist care a evoluat inclusiv în Germania în urmă cu un an. Având în vedere situaţia sa, pare o glumă, dar nu este. „Conte” a evoluat în eşaloanele inferioare din Bavaria pentru o echipă micuţă de lângă Nurnberg. Nivel bun, cu 3.200 (!!!) euro pe lună după cum mărturiseşte chiar mijlocaşul. Sumă uriaşă chiar şi pentru Germania.

Fotografia postată de Dumitru Ovidiu.

Fotografia postată de Dumitru Ovidiu.

Experienţa din Germania

Partea interesantă este că nu i s-a descoperit nimic la vizita medicală. Asta pentru că, normal, nu i s-a făcut un control amănunţit la ficat. Probabil că nici nemţii din Landesliga nu sunt mai catolici decât Papa şi nu se gândesc să facă mai mult decât controale la inimă. În fine, detaliile astea sunt, acum, mai puţin interesante. „S-a făcut o selecţie riguroasă la începutul sezonului, iar eu am rămas. Vizita medicală am trecut-o fără probleme, că nu m-au controlat unde trebuie pentru ce am eu… A fost excelent, foarte mulţumit de condiţii. Doar că eram singur, nu mă împăcam bine cu limba, decât cuvintele de bază… Plus că prietena mea e la facultate şi am vrut să mă întorc. Am stat cam şapte-opt luni, dar a fost o experienţă pe cinste!”, a mai spus Ovidiu Dumitru. Am putea să încheiem aici povestea mijlocaşului, dar totuşi vom mai adăuga o bucată.

Joacă în echipă cu fotbalişti care au peste 1000 meciuri în Liga 1

Pentru că e nevoie să dezvoltăm ideea legată la participarea sa la turnee de minifotbal. Fiindcă echipa sa e compusă din foşti jucători cu ştate vechi în Liga 1. Precum Petre Marin, Sorin Ghionea, Bogdan Pătraşcu, Stelian Stancu, Sorin Paraschiv, Ionuţ Mazilu, Bănel Nicoliţă sau Iulian Mamele. Toţi au renunţat relativ recent la cariera profesionistă, aşa că nivelul la care Ovidiu joacă nu are cum să fie unul excelent, chiar dacă discutăm despre minifotbal. „Sunt om de bază, ceea ce mă bucură, pentru că sunt nume grele. AM vrut să îi conving să facem o dată un amical cu AFC Rapid, dar nu prea e timp… Eh, ei oricum, în majoritate, sunt stelişti, aşa că… Cert este că să evoluez alături de ei este ceva deosebit pentru mine!”, încheie povestea „Conte”. Iar noi ne oprim aici. Nu înainte de a ne scoate pălăria în faţa riscurilor pe care Ovidiu Dumitru şi le asumă din dragoste pentru fotbal şi pentru AFC Rapid!

1 COMENTARIU

  1. Off, 3000 euro salariu de liga semiprofesionista!!!! In veci la noi abea 269 euro minim pe economie! Ce se întâmpla cu lumea asta?!?!?! Juniorii trecuți la seniori la noi luați peste picior cu 50 /100 euro cum era acum 15 ani. Acum cum mai e situația la noi? Mizeria la noi la juniori, amatori și Semi-pro se vede, dar treaba de la cap se impute! Fără oameni educați vai de picioare!!!!