Răsturnare de situaţie! Capacitatea stadionului Giuleşti va fi mărită!

Giuleşti csa steaua - Academia Rapid
O imagine cu stadionul Giuleşti care te lasă fără cuvinte de la meciul csa steaua - Academia Rapid

Cea mai bună veste pentru rapidiști, înainte de sărbătorile de iarnă, este că proiectul de reconstrucție al Stadionului Valentin Stănescu – Giuleşti prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, continuă. La momentul actual s-a ajuns la etapa licitației, lucrarea fiind deja atribuită, prin procedură legală, către o societate specializată. S-a întocmit studiul de fezabilitate și, în curând, se va proceda la achiziția de materiale, astfel că în anul 2018 lucrările vor demara.

Capacitatea stadionului Giuleşti va fi mai mare!

Deoarece nu deținem informații referitoare la lungimea duratei diverselor etape din proiect, nu ne putem pronunța asupra termenelor următoare. Există însă o singură certitudine! Stadionul ”Valentin Stănescu-Giulești” va suferi ample lucrări de modernizare și de mărire a capacități, scrie clubulrapid.ro. Vestea este una extrem de importantă, având în vedere că până acum s-a vorbit despre faptul că noul Giuleşti va avea numai 14.500 de locuri! În prezent, stadionul de lângă Podul Grant are 19.100 de locuri. Dar numai până în 11.000 sunt funcţionale, având în vedere că mai multe porţiuni sunt închise din motive de securitate.

Cinci stadioane pentru EURO 2020

Bucureşti este pe lista celor 12 oraşe care urmează să găzduiască EURO 2020. Pentru acest eveniment nu este suficient numai Arena Naţională. Este necesară existenţa a patru stadioane aflate la un înalt standard calitativ. Acestea sunt Giuleşti, Arcul de Triumf, Dinamo şi Ghencea. Până acum, nu s-a mişcat absolut nicio pietricică la vreunul dintre ele. Mai mult, nici stadiul infrastructurii de transport nu este unul grozav. În ciuda acestui fapt, trebuie să rămâne optimişti şi să sperăm că mult iubitul nostru stadion Giuleşti va căpăta, începând cu 2018 haine noi. Mult mai bune şi mai frumoase, în concordanţă cu cerinţele şi necesităţile acestor ani.

Rămâneţi pe 1923.ro pentru a fi la curent cu avansarea procesului de refacere a arenei de lângă Podul Grant. Momentan, cel puţin până la începutul lui 2018, stadionul intră în hibernare.

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

Vrei si tu una? Apasa AICI

3 COMENTARII

  1. Capacitatea stadionului se poate dubla ușor, și asta din ce am văzut eu la fața locului la meciul Academiei contra Venus București! Plus, se mai pot ridica tribune la greu mai aproape de gazon cu risc mic de distrugere a structurii/rezistentei ! Multe se pot face și costuri mici la tribunele împinse spre gazon fiind mai aproape de sol. +++++

  2. oare ce semnifică „ample lucrări de modernizare și de mărire a capacității” ?
    îmi imaginez că undeva, într-un ungher secret, o fi și o machetă ori cel puțin un desen.

  3. Acolo zice ample lucrari de marire a capacitatii.. sper sa nu fie de la 11000 cat are acum la 14500 cu peluza sud refacuta. In mod normal ar trebui 18000 – 18500 conform proiectului care este pe net de ceva vreme..