Andrei Cristofor a „fugit” de la birou pentru AFC Rapid

AFC Rapid
AFC Rapid. Munaf este dreapta jos

Povestea lui Andrei Cristofor (27 ani) este una extrem de interesantă, motiv pentru care nu putea fi redată calumea întrun singur articol. Am pomenit despre cariera lui de fotbalist, despre cea de kinetoterapeut al Simonei Halep, iar acum ne vom concentra pe momentul în care fundaşul stânga a decis să joace pentru AFC Rapid. De fapt şi aici este o discuţie, pentru că Andrei nu a jucat mereu pe această poziţie. Ne-a explicat chiar cum a ajuns în această postură. „Eram la echipa a doua, aveam un meci la Nucet, unde prima formaţie pierduse cu 2-1. Îmi era teamă, mă gândeam că luăm un sac de goluri. Atunci a venit antrenorul la mine şi mi-a spus să joc fundaş central. Numai făcusem asta niciodată! M-am conformat, am făcut 0-0 şi eu am fost omul meciului. Iar de atunci evoluez fundaş central sau stânga”, explică Cristofor pentru 1923.ro.

L-a sunat pe Robert Georgescu să vină la AFC Rapid

La AFC Rapid a venit din propria iniţiativă şi este încântat de alegerea făcută, mai ales că a descoperit o adevărată familie la echipa de lângă Podul Grant. „Au fost mulţi oamenii care m-au determinat să aleg AFC Rapid, dar rolul principal l-a avut Robert Georgescu (n.r. – antrenorul de la grupa de juniori mari 1999-2000). Îmi este prieten din copilărie. Eu eram în SUA, ştiam care este situaţia de la Mişcarea CFR, că va deveni Academia şi că se va schimba treaba acolo. Eu nu aveam cum să renunţ la job. Aşa că am pus mâna pe telefon, l-am sunat pe Robert Georgescu, am aflat detalii. Am auzit după că acolo s-a dus şi Matei Moldoveanu, dar şi alţi fotbalişti care nu au mai avut loc la Academia. Moment în care nu am mai stat pe gânduri. Totuşi, principalul şi cel mai important factor este acela că iubesc Rapidul! Indiferent de liga sau stadionul pe care jucăm. Chiar dacă mi-ar plăcea să revenim pe Giuleşti…”, s-a confesat, oftând, unul dintre cei mai buni kinetoterapeuţi din ţară.

Andrei Cristofor, schimb de tură pentru meciul cu CS FC Dinamo

Pentru Cristofor nu este greu să împartă timpul între kinetoterapie şi fotbal. Iar acest lucru reiese şi dintr-un episod consumat la ultimul meci cu CS FC Dinamo. Cel de tristă amintire, în care lui AFC Rapid i s-a refuzat, de arbitru, accesul în play-off la finalul turului. Lui Andrei nu i-a fost deloc uşor să joace atunci, dar s-a dat peste cap şi a reuşit să nu-şi lase locul vacant la serviciu. „S-a nimerit atunci să fie un program foarte aglomerat la campionat, iar două dintre colegele mele erau în concediu. Dificil a fost! Noroc că ai mei colegi ştiu cât de mult iubesc Rapidul şi cât îmi doream să fiu pe teren. Aşa că, în orele în care am fost la meci, o colegă a venit de acasă să îmi ţină locul. Am întors serviciul, normal, aşa că în ziua meciului şi în cele două premergătoare m-am trezit la 5:30. Se acumulase oboseala, dar pe teren n-a mai contat! Consider că echipa a făcut atunci un meci bun. Păcat că arbitrul Cezar Georgescu a ţinut să-şi arate antipatia faţă de noi încă o dată…”, conchide fundaşul.

Momentul emoţionant legat de Florian Pittiş

După dialogul legat de meciul de tristă amintire cu CS FC Dinamo, scor 1-1, discuţia revine spre trecutul îndepărtat. În urmă cu 10 ani, când Andrei a participat la un moment special, dar extrem de trist. Se întâmpla în 2007, când marele rapidist Florian Pittiş se stingea prematur din viaţă. „Îmi aduc aminte de un antrenament pe Străuleşti. Ploua şi terenul era varză. Mie îmi place vremea asta, dar atunci chiar nu aveam chef de antrenament. Nu trece mult şi primeşte domn profesor un telefon de la club. Murise Florian Pittiş… Trebuia să trimită clubul câţiva jucători la teatrul unde era priveghiul. Au fost şapte, iar eu am fost ales printre ei. Ne-am dus la ProRapid, ne-am îmbrăcat în treningurile de la prima echipă şi ne-a dus nea Romică, şoferul, la Izvor. Ţin minte acel moment pentru că a fost deosebit de trist, dar şi pentru că eu, încă puşti fiind, am reprezentat Rapidul acolo unde era inclusiv domnul George Copos”, istoriseşte cu emoţie în voce Andrei Cristofor.

Coleg de generaţie cu Drăghia şi Coman

Ajuns la 27 de ani, Andrei joacă acum fotbal doar de plăcere. Dar o face bine şi este o piesă de bază în angrenajul AFC Rapid Bucureşti. Revenind, din nou, în trecut, el îşi aminteşte care i-au fost colegii care au făcut pasul spre fotbalul mare, de înaltă performanţă. „La juniori am fost coleg de generaţie, dintre cei care au ajuns mai sus, cu Andrei Drăghia şi Alex Coman. Apoi, la Rapid II am jucat alături de Cătălin Straton, Cătălin Păun, Alexandru Ioniţă I sau Alexandru Ioniţă II. Şi, nu ştiu câţi şi-l mai aduc aminte pe Cătălin Dobroiu! Ne-am împrietenit la recuperare, în perioada în care amândoi fuseserăm operaţi la genunchi”, îşi încheie povestea fundaşul stânga pentru 1923.ro.

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

Vrei si tu una? Apasa AICI