ANALIZĂ / Îşi pregăteşte csa steaua terenul?!

CSA steaua
Aurel Joe Panait, unul dintre cei mai carismatici jucatori care au evoluat la csa steaua

Analizând regulamentul bătut în cuie legat de promovarea în liga a 3-a putem trage şi câteva concluzii. Mai ales că în nicio ţară civilizată nu se mai poate modifica un regulament în acest moment pentru sezonul în curs. Sigur, la noi orice se poate şi dovezile sunt multe. Pornim însă de la depunctarea subită a Academiei, după ce Cristian Petrea, comandant la csa steaua a fost numit vicepreşedinte AMFB. În condiţii absolut neregulamentare! Fireşte, decizia în cazul Academiei este una absolut corectă, fiindcă nimeni nu este primul vinovat în afara conducerii echipei din Giuleşti. Bun, dar ea vine mănuşă oricum pentru csa. În mod firesc ne gândim că ar fi putut exista şi ceva presiuni.

Miza locului 1 este imensă, pentru că e singurul promovabil

Miza locului 1, în contextul în care, aşa cum puteţi citi în link-ul de mai sus, nu poate promova decât o singură echipă la baraj, este uriaşă! csa steaua s-a distanţat, iar ocuparea primei poziţii şi înainte de play-off este esenţială. Cu atât mai mult cu cât se obţine un punct în plus faţă de locul 2. Iar în contextul unui play-off în 4, cu unic meci între fiecare cu fiecare, povestea nu e chiar aşa complicată. Pentru că locul 1 are clar un avantaj categoric, chiar şi minim. Apoi, apare discuţia legată pentru mai departe. Să spunem că csa steaua e cea care reuşeşte, prin toate mijloacele, să promoveze. Ce se întâmplă cu Academia mai departe? În contextul în care colonelul Cristian Petrea rămâne factor decizional la nivel de AMFB!

Academia, acroşată de steaua?!

Teoretic e ceva dubios, pentru că csa steaua va juca în afara competiţiilor legate de AMFB. Doar că grupele lor de juniori o vor face! Presupunând că hibridul armatei va obţine promovarea în liga a 3-a, se va încerca, probabil, înnăbuşirea Academiei definitiv. Situaţia este una foarte dubioasă, iar anul 2018 va demonstra multe lucruri. Până atunci, echipa lui Pancu şi Niculae are de rezolvat lucruri mult mai serioase, ce ţin de ograda proprie. Despre care vom vorbi separat. Până atunci, tragem un semnal de alarmă asupra noi abuzuri pe care clona fcsb le face până şi în liga a 4-a. Păcat că se rămâne la aceleaşi metehne…